Erkekler; Seven Kadının Değerini Neden Bilmezler ?

• Kullanıcı Lima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
Konu sahibi son olarak 2551 gün önce görüldü
Cevap: Zira erkekler, her bayanın seveceğini iyi bilirler.
Yani sevginin yokluğunu çekmezler.
Erkek, hiç büyümeyen tek çocuk gibidir fakat herkesin kendini erkek gibi görmesini ister.
Bütün kadınlar, sınıf, renk ve kategori ayırımı göz etmeksizin alaka alanına girer.
Önünde yemek dururken, başkasının tabağına bakan biri gibidir başka bir deyişle.
Annesi onu o kadar şımartmış, “aslan erkek çocuğum kaplan oğlum†diye pohpohlanmaya alıştırmış ki, sevgililerinden bu alakayı göremeyince gerçekte kağıttan aslan olduğunu zamanlar ve dünyası başına yıkılır.
Bir bayana “seni seviyorum†demek, onun için †bundan sonra farklı bayana bakmayacağım†mananına gelir ve bu sözü söylemekte zorlanır.
Son derece duygusalken mantıklı olabilen, şefkatli, saf vicdanını acımasızlıkla ve asilikle örten, kuvvetli tek vücuda fakat güçsüz tek iradeye sahip, yaşama vurdumduymaz yaklaşıp onu epey öneme alan, doğallıktan hoşlanıp tabii görünmeyi çaresizlik sayar erkekler.
Dil dağarcıkları kadınlar kadar varlıklı değildir.

Yani dilin inceliklerini, kıvrımlarını, değişik anlamlara gelebilen tümceleri çok bilmezler.
Hayır hayır, belki belki, evet evet mananına gelir onlar için.
Kadınların yanlızca tek hayırında dahi bin mana gizlidir meğer.
Erkekler kendileri için değil diğerleri için ağlarlar.
Bu nedenle ağlayan her bayanın karşısında yelkenleri suya indirirler.
Erkekler, erkekliği birçok kuvvet gösterisi ve para olarak algılarlar.
Bundan kaynaklı da kadınların kendine hürmet ve minnet duyacaklarını sanırlar.
İçkiliyken söylediklerini abiye başla hatırlamazlıktan gelirler.

Sık arandıklarında kaçarlar, alakasız bırakıldıklarında ise şikayet ederler.
Yüzlerinde çoğunlukla o anki ruh durumlarına uymayan maskelerle dolaşırlar.
Örneğin derince düşüncelere dalmış görünen tek erkek gerçekte o lâhza, tuttuğu grubun hafta sonundaki maçını sebep izleyeceğini düşünüyordur.

Erkekleri kavramak kolay gerçekte.
Çünkü erkekler komplike değil kolay, çözümlenebilir, gaza getirilebilir, motive edilebilir varlıklardır.
Erkeklerin kadınları tanıyamaması, iste bu basitlikten kaynaklanır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu durumu iki cinsiyet olarak ele aldığımda tamamen ulaşılabilir, erişilebilir olan bitmeye mahkumdur diyebilirim. İlişki dediğimiz durumu "-merak" yürütür. Merak ettiğine ilgi duyar, merak ettiğini özlersin, merak ettiğine ulaşmak için çaba harcarsın. Bu bağlamda bakıldığında, kadının ve erkeğin kendini %100 karşısında ki bireye açması "-bitti/ayrılalım, eski heyecanımız yok. bana eskisi kadar değer vermiyorsun, beni eskisi kadar sevmiyorsun." gibi cümlelerin ana gerekçesidir. Bu yüzden erkek/kadın kişi ulaşamadığına aşık olur ve onu sever. Bunu bilir, bunu söylerim.

Kime göre neye göre bu konunun başlığında ki soru. Genelleme her zaman yanıltıcı olabilir, herkesin değer yargısı ve kıstas farklıdır? İnsan değişken canlıdır diye yüzlerce kere yazdım, senin için "değer" anlamı taşıyan şeyler başkaları için taşımaz.

Sevmiyorsa değer vermez. Sen seviyorsun diye elmanın seni sevmesi gerekmiyor. Herkes kendi duygularından mesuldür. Ama bile bile ateşe yürümek işte o akıl işi değil, ona da aşk diyoruz. Allah yanlış insanlarla sınatmasın.

Erkekleri kavramak kolay gerçekte.
Çünkü erkekler komplike değil kolay, çözümlenebilir, gaza getirilebilir, motive edilebilir varlıklardır.
Erkeklerin kadınları tanıyamaması, iste bu basitlikten kaynaklanır.
-
Yemin ediyorum aha da bura yazıyorum. Detay'a inmediğimiz için hep böyle dışlanıyoruz.

Geri