Erkekler neden geç olgunlaşır ?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
@Serçe ciğim olgunlaşmanın kadın ya da erkek diye ayrımı olmuyor çünkü önemli olan yaşam koşulları ve bu duruma verilen tepkilerdir. Aileden öğrendiklerine ilave olarak, koşullara göre kısa sürede olgunlaşan erkek de olabilir kadın da ancak bazı erkeklerin sorumluluktan kaçmak için çocukça davranışları tercih ettiği de bir gerçek.

Geç olgunlaşma diyemeyiz ancak erkekler, kadınlara oranla yaş alma sürecini daha zor kabullenebiliyor.

Evlilik ya da ilişkileri boyunca da çoğu şeyi kadının çekip çevirmesine o kadar alışıyorlar ki boşanma / ölüm ya da ayrılık durumumda da sudan çıkmış balığa dönebiliyorlar.

Biraz annenin yetiştirme şeklinden de kaynaklı. Her istediğini verip her şeyi elde edeceğine dair bir inançla büyürse asla olgunlaşmaz.

• Beğen
Tepkiler: ne
şimdi olgunlaşmaktan kasıt tam olarak nedir bence onu belirlemek lazım önce, erkekler olgunlaşmaz hanımlaaar hanımlar, sadece eşi ya da sevgilisi diyeyim onun yanında olgunlaşmış gibi davranır bence, şahsen ben öyleyim ahahaasd

Bu genellemeyi yaptıran ne oldu acaba? Ben hep derim;şu cinsiyetçi konuları açarken babanızı/abinizi/ananızı/ablanızı göz önüne alın ve böyle sallamaya başlayın.
Bazı kişiler hiç olmaması gereken yaşlarda olgunlaşır,bunu anlayamayacak kadar toy olmanızda sorun bence.

Erkekler niye geç olgunlaşsın? Yaratılan algılardan biri de bu ya. Erkekler geç olgunlaşır algısı.

• Beğenmedim
hikayemizin başında demiştik. bazı erkekler genç olgunlaşır. ta ki hayatlarının anlamını oluşturan şeyi kaybettikleri ya da kaybetmek üzere oldukları ana kadar.

• Alkış
insandan insana değişiyor bu bence.
arkadaşımın annesi 18 yaşında ölmüş bu insan diğer erkeklerden önce çabalamaya başlar duyguları gelişir mücadelesi başladı bu gibi olaylar onu getirdiği nokta olgunlaşmasına yol açtı

Bunu her erkek için aynı düzeyde söylemek doğru olmaz.. Genel olarak erkeklerin duygusal ve davranışsal olgunluğa ulaşmada daha uzun süre aldıkları doğrudur. Bunun sebebi de yaşamış olduğu süreçten kaynaklıdır. Bu süreç erkeğin deneyimleri, eğitim düzeyi, aile yapısı ve sosyal çevresi gibi birçok faktörden etkilenir. Örneğin; bir erkeğin erken yaşta sorumluluk alması ve olgunlaşma sürecine katkıda bulunabilirken başka bir erkeğin farklı koşullar altında( ailenin kanatları altında onlardan habersiz iş yapmayan) daha geç olgunlaşması mümkündür. Böylece çocukluk ve ergenlik döneminde daha az sorumluluk üstlenen bir erkeğin olgunlaşması çok geç olur.

Sonuç olarak Ahmet, Abdullah, Mehmet erken olgunlaşırken, Berk, Bora, geç olgunlaşabilir.

Özü olan doğadan ve dağ ikliminden ayrılıp, narin çiçekler uğruna şehirleşmenin yoğun olduğu kıyı şeritlerine göç ettikleri için.

Geri