Erkekler mi daha kolay unutur kadınlar mı ?

Konu sahibi son olarak 1063 gün önce görüldü
Kadınlar yapıları itibariyle daha hassastır, kırılgandır kolay unutamaz. Acısını ızdırabını çeker sonuna kadar.

Çivi çiviyi söker mantığını genelde erkekler uygular ve şıp diye unutuverirler ya da öyle olduğunu zannederler.

Acısını zamanında yaşayan kadınlar bir zaman sonra kendi değerinin farkına varır ve erkekler de neyi kaçırdığını yeni farketmiştir bu zaman zarfında ancak dönüşü yoktur.

Not: Tabiki istisnaları vardır. Adam gibi seven adamlar tamamiyle içine kapanıp aylarca da yaşar acısını onlara sözümüz yok.

Dip not: Lütfen konu başlığına odaklanın. Benim yazdıklarıma bakıp linç girişiminde bulunmayın ;d

Icimdeki kucuk muhalif bas bas "Erkekler gamsiz, tabi ki ilk once onlar unutur" diye bagiriyor ama objektif olmak lazim galiba...

Melankoliye daha az yatkin olan daha cabuk unutuyor bence.

Aşk'ı kim daha çok hissettiyse o daha geç unutur,kim daha çok sevdiyse onun ödeyecegi bedel de o kadar çok olur. ve kim daha çok sevdiyse,kaybedecegi şey o kadar fazlalaşır, kendinden.

Erkek gerçekten aşık olursa bir kadına, araya giren bir sürü kadına rağmen, o kadını ömür boyu unutamayabilir çünkü aşk, erkek beyninde bazı bölgeleri daha fazla etkilerken, kadın bu değişimi yaşamıyor. Erkek ve kadın beyni arasında az da olsa bazı farklar vardır.

Her erkek için geçerli değil bu söylediğim, sadece gerçekten bir kadına aşık olanları kapsıyor. Yıllar geçse de üzerinden o kadını unutmayabilir ve böyle çok örnek var.

Kimin daha çabuk unutacağı ise yine kişilerin hissettiği duygu yoğunluğuna göre değişecektir.

Bu tür konular nereden aklınıza geliyor anlamıyorum :) herhangi bir bilimsel durumu var mı olayın bilmiyorum. Kişilikler değişken olduğu için mantıklı yorum yapmak mümkün değil konuya.

Bu tür konular nereden aklınıza geliyor anlamıyorum :) herhangi bir bilimsel durumu var mı olayın bilmiyorum. Kişilikler değişken olduğu için mantıklı yorum yapmak mümkün değil konuya.

Kadın aklı işte hep farklı çalışıyor ,bilime değil kurguya göre yapıyoruz yorumlarımızı Run bey ;d

Sevgili Yazgı hanım, bu tür konulara yazdığım da bana kızıyorsun! Unutmak veya unutmamak çok önemli değil diye düşünüyorum. Her zaman dediğim gibi milyonlarca alternatif var, durum böyleyken sürekli birilerini düşünmek çok akıl işi değil. Herkesin kendine göre yaşanmışlık gerçekleri olduğunu kabul ediyorum, herkesin olaylara bakışı ve yorumu da farklı o da kabul! Herkes farklı yoğunlukta yaşıyor bazı şeyleri, onu da kabul ettik! Peki, bitmiş ve yok olmuş bir şeyin peşinden gitmek nedir, tüm insanlar birbirlerine benziyorlar zaten, herkes düşünsün bugüne kadar hayatına giren tüm insanları, hangisinin diğerinden çok farkı var. Bundan sonrakilerin de olmayacak, hepimiz birilerine kendimizi kaptırıyor, bir şeyler hissediyoruz, olmadığını veya olmayacağını anladığımız zaman geri çekilip yeni alternatifler değerlendirmeli. Konumuz unutmak değil mi yahu, ben çok güzel unuturum! Çok güzel insan silerim, en sevdiğim huyumdur. Çünkü milyonlarca benzer insan var yaşamda, burada ki püf nokta ne istediğini biliyorsan sorun yok, istediğin kriterlere göre o kadar çok insan var ki yaşamda, denemek kötü bir şey değil, olmadığın da tekrar, tekrar ve tekrardan. Hayatın en güzel yanı, hayatında birileri varken değil, onu ararken ve kazanmaya çalışırken geçen zaman. Çünkü her şeyi çok çabuk tüketiyor insanlar, sevgi ve saygı da buna dahil. O yüzden at gözlüklerini çıkarıp, dünyaya daha geniş bir çerçeveden bakıyoruz ve bizim için güzel olan, doğru olan ne varsa ona doğru koşuyoruz. Her şey ve herkes unutulur nede olsa, insanlar hiç yapmam dediği şeyleri çok kolay yapar, yada yaparım dediği şeyleri yapmaz, çünkü değişken canlıdır. Bugün hissediyor olduğu şeyler ve doğrular yarın değişebilir, kendisi ile çelişir çoğu zaman. Sağlıklı, güçlü ve zinde bir kafa ve vücut her şeyi çok çabuk atlatır, unutur. Bir şeyi uzun süre unutamıyorum diyorsa insan, psikolojik destek almalı ve uzmana görünmesi gerekiyordur. Beni konuşturma sevgili Yazgı hanım! Sonra çok yazıyorum bak, ayrıca taliplerimi de bekliyorum!

Estağfurullah Run bey ne kızması alıngan tarafıma denk gelmiştir o zaman. Size hak veriyorum güzel açıklamışsınız, doğruluk payı da yüksek. Yorumlarınızı elbette yapın, esirgemeyin efendim..

Bazı insanlar kolay unutur kadın erkek diye ayırılmaması gerek. Karakter meselesi biraz da.

İnsan fıtratı bütüncüldür. Yarım kalan her şeyi tamamlama çabası içindedir. Eğer yarım kalan bir şeyler varsa akılda daha çok kalıcı olur ve unutulmaz kadını erkeği farketmez.

Dünyada 7 milyardan fazla insan varken veya her şeyin alternatifi varken, aynı şeylerde takılı kalmak sağlıklı bir bakış açısı ve yaklaşım değil. Unutmak, vazgeçmek, silmek, görmezden gelmek çok zor olmamalı, her şey birbirine benziyor zaten yaşam da, küçük detaylar var çekici yapan maalesef onlarda zamanla sıradan hal alıyor.

Erkek gerçekten aşık olursa bir kadına, araya giren bir sürü kadına rağmen, o kadını ömür boyu unutamayabilir çünkü aşk, erkek beyninde bazı bölgeleri daha fazla etkilerken, kadın bu değişimi yaşamıyor. Erkek ve kadın beyni arasında az da olsa bazı farklar vardır.

Her erkek için geçerli değil bu söylediğim, sadece gerçekten bir kadına aşık olanları kapsıyor. Yıllar geçse de üzerinden o kadını unutmayabilir ve böyle çok örnek var.

Kimin daha çabuk unutacağı ise yine kişilerin hissettiği duygu yoğunluğuna göre değişecektir.

Buna katılmak için yazmaya geldim :)

unutmak değil bu, kabul edip özgür bırakmak ne ise onu.
en sağlıklısı
ölümde de, aşkta da
bazen hayatında bir devir kapanır başka bir devir açılır, teşekkür bile edersin
erkek kadın diye ayırmıyorum ben.

Bittikten sonra bunun da bir önemi yok. Akılda tutmak zararlı :)

Cinsiyeti olmaz bunun. Hangisinin hevesi geçmişse o çabuk unutur.

Geri