simdi bu yoruma ek olarak ben de ayni seyi soyleyecegim dostum. agir bir ps fanıyımdır. şoyle ki ps1den ps4'e kadar tum konsollara sahibim. Gayet hos bir deneyim cift kolla oynamak , arkadaslarinla vakit gecirmek kocaman televizyona baglamak falan. Ayrica yeni nesil cikan oyunlar icin bilgisayarda ki gibi ekran karti ya da donanim degistirmen gerekmez konsollarda cunku oyunlar konsollara optimize olarak cikar.
ancak su an da konsol almakta pc almakta cidden cok pahali. eger exculisive yani yalnizca konsola cikan oyunlar oynucam dersen alman mantikli olur ki onun disinda alman icin sebep yok kanimca. Ps5 cok pahali , oyunlar da oyle ps4 kirik alabilirsin icine kendin daha sonra usb ile oyun yukleyebilirsin jailbreak diye bir program kuruyorlar icine 40a yakin oyun atiyorlar. daha sonra 10 tl karsiliginda oyun attirabilion yine icine ancak internete baglanamiosun. sebebi ise belirli bir guncelleme versiyonun kiriliyorolabilmesi (4.13 v) olmasi lazim eger sen internete baglanirsan bu surumu yukseltecegi icin icine yuklu olan jailbreak silinir ve bir daha kirilmaz. cunku geriye donuk versiyon yuklenemiyor.
he dersen ki ben de konsolcu olucam oyle gundelik vakit gecsin diye oynamayacagim. onumuzdeki hafta bir uygulama geliyor playstation plus premium. uygulamayi satin aliosun bir nevi premium uyelik 200 ila 400 tl arasi paketler var. her ay sana 100 tane ucretsiz indirecegin oyunlari sunuyor.
gelelim ps4 mu ps5 mi kismina..
playstation 5'e optimize oyun cok fazla su an da. yani sadece ps5'e has cikmis cok fazla oyun yok. remake (yeniden tasarlanmis) ya da remastered (goruntu iyilestirilmis) oyunlarin versiyonlari daha fazla.
ayrica playstation pro diye 2.segment cikmis bir konsol performans olarak playstation slim ya da fat kasalardan daha yakin bir performans sagliyor. tabi goruntu kalitesine pek yaklasamiyor o ayri. (ps pro) tartisilir.
pc de ise tum hakimiyet sen de , oyunlari steam denen oyun pazarinda kimi zaman psn store'da oldugundan daha ucuz oluyor. ya da korsan oynayabiliyorsun. playstation'da oyunu yapan firma mod eklemedikce disardan mudahale etmek mumkun degil oyuna(her oyun firmasi yapmaz , ve turkce destek 1000 de 1 gelir oyuna maalesef bu konuda turkiyeyi pek onemsemiyorlar. ama pc de isler farkli oyuna istedigin gibi mod ekleyebilir ya da fan sitelerinden turkce yama ekleyebilirsin ( bu dedigim olay kirik ps'ler de mevcut bu arada )
simdi secim senin dostum.