Erkekler evlenince kibarlaşıyor mu?

• Kullanıcı VERA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Erkeklere Özel
Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
ABD'de yapılan bir araştırma, evli erkeklerin daha kibar davranmaya meyilli olduklarını gösterdi.

Michigan State Üniversitesi'nden S. Alexandra Burt ve iş arkadaşlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, 289 ikiz erkeğin 17 yaşından 29 yaşına kadar takip edildiği, bunların yarısından çoğunun tek yumurta ikizleri olduğu bildirildi.

Araştırmada, evlenenlerin daha çok kibar erkekler olduğu ve evlendiklerinde erkeklerin daha nazik olma eğilimi gösterdikleri gözlendi.

EVLİ ERKEKLERDE SUÇ ORANI AZ

Hoşa gitmeyen özellikleri daha az olan erkeklerin, eninde sonunda evlenme olasılıklarının daha yüksek olduğu görülen araştırmada, evli erkekler arasında, suç işleme, yalan söyleme, saldırganlık gibi antisosyal kişilik bozukluklarıyla özleştirilen kötü davranışlar gösterenlerde, başları bağlandıktan sonra bu davranışlarının azaldığı ortaya çıktı.

Burt, erkeklerin, evlendiklerinde daha az antisosyal olduklarına dikkati çekti. Evlenen erkeklerin yaklaşık yüzde 60'ının 17 ila 20 yaşlarında daha az antisosyal davranışlar gösterdikleri, 29 yaşına kadar evlenmeyenlerde bu tür davranışların görülme oranının ortalama olarak yüzde 1.3, bu yaşa kadar evlenenlerde ise bu oranın yüzde 0.8 olduğu belirtildi.

Sonuçları "Archives of General Psychiatry" dergisinde yayımlanan araştırmada ayrıca, tek yumurta ikizlerinden evli olanların olmayanlara göre daha az antisosyal davranışlara sahip oldukları görüldü.

ABD'yi baz aldıkları için sonucun doğru olması muhtemel. :)

Bu konuda yazılacak çok şey var ama toplum buna hazır değil.

Erkekler dışarda kendini olduğundan daha sert göstermeye çalışabiliyo bazen. O yüzden evlenince kibarlaşması normal gibi :d

Yer yerinden oynar canım.
Geçen flört ederken buluşma da totusunu sıkan adam, ilişki başlayınca zart zart yanınızda ossurmaya başlıyor dedik, ona bile laf ettiler :)
Daha ciddili gerçek şeyleri yazarsak kimse evlenmez.
Naber canım, nasılsın sen. Bu ara eski enerjin yok gibi.

Flört başında oluyor bu genelde.
Sosyoloji'nin göz ardı edilmesi de çalışmayı sınırlı kılmış .ABD erkeği farklı Türk Erkeği farklı Japon u daha farklı.

Yer yerinden oynar canım.
Geçen flört ederken buluşma da totusunu sıkan adam, ilişki başlayınca zart zart yanınızda ossurmaya başlıyor dedik, ona bile laf ettiler :)
Daha ciddili gerçek şeyleri yazarsak kimse evlenmez.
Naber canım, nasılsın sen. Bu ara eski enerjin yok gibi.
ay bunlar insanı hayattan soğutur boşver runcım.... jfjdj
ben iyiyim, sen iyi misin? enerjim var da sıktı galiba biraz burası beni. o aeg denen herif ah mı etti nedir....

ay bunlar insanı hayattan soğutur boşver runcım.... jfjdj
ben iyiyim, sen iyi misin? enerjim var da sıktı galiba biraz burası beni. o aeg denen herif ah mı etti nedir....
Normal canım, forum kısır döngü çünkü. Sürekli aynı şeyler, yeni gelen de yok ki avlayalım :)
Ben orta şekerli eh işte idare eder diyelim. Bu ara yeni heyecanlar peşindeyim ve her an kaybolabilirim.
Sen güzel enerjini yansıt ya, şurada hayata gerçekçi bakan nadir kişilerden birisin. Özgün yazan kişileri severim, sosyal medyalarda gezip oradan görüp buraya yazılan şeyleri sevmiyorum.
Herkes kendisi olsun değil mi?

kibarlaştırırız, evcilleştiririz, ehlileştiririz, hallederiz...

evlenince düzelir
evlenince bişeye benzer
bence riske girmeyin

ben normalde kibarım. acaba evlenince değişir miyim

Geri