Erkekler de şiddet görüyor

• Kullanıcı Alaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
Konu sahibi son olarak 1942 gün önce görüldü
Ben hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kalmış bir erkeğim. Bu üç yıl süresince yaşadıklarım yüzünden ne özgüvenim ne de benliğim kaldı. Sonunda kendimi o kadından kurtardım ama şimdi intikam almak istiyorum.

Sevgili Güzin Abla, benim durumum size yazan okurlarınızdan oldukça farklı. Belki de bir ilk...
Üç yıllık ilişkim yaklaşık 4 ay önce bitti.
Bitme nedenini okuyunca çok şaşıracaksınız. Genelde hep kadınlar şiddet görürler ama bu sefer tersi oldu...
Ben nişanlım tarafından hem psikolojik hem de fiziksel şiddete maruz kalmış bir erkeğim...
Nişanlandığım kadın daha önce başından bir evlilik geçmiş biriydi ama ben her şeye rağmen kendisini sevmiştim.
Ancak bu üç yıl süresince yaşadıklarım yüzünden ne özgüvenim ne de benliğim kaldı. Giderek korkaklaştım, gördüğüm şiddet yüzünden aptala döndüm. Kendimi zor kurtardım ama şimdi de yaşadıklarımın intikamını almak istiyorum. Canım yandığı kadar canını yakmak istiyorum...

◊ Rumuz: Korkak

ALINTI

SORU; Siz bu durum yaşamış olsaydınız nasıl etkilenirdiniz?
Veyahut bir yakınız böyle bir durum yaşamış olsa yardımınız nasıl olurdu?​

Erkeğin bir kadından psikolojik şiddet görmesini anlayabilirim fakat fiziksel şiddet görüyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. O erkeğin çocukluğunda ne yaşadığına bakmak gerekiyor ve uzman yardımı alması gerekecektir.

Erkeğin bir kadından psikolojik şiddet görmesini anlayabilirim fakat fiziksel şiddet görüyorsa ortada ciddi bir sorun var demektir. O erkeğin çocukluğunda ne yaşadığına bakmak gerekiyor ve uzman yardımı alması gerekecektir.

Ne yazık ki sizinle aynı fikirde değilim.
Fiziksel şiddet demek illa ki tekme tokat üstünüze saldırılması değildir.
Herkesin içinde yaka paça dağıltıldığım günleri biliyorum.
Bu gerçekten çok acı bir durum.
Çocukluğumla ilgili sorunlar olduğuna değil, karşı tarafın her şiddet gösteren gibi sıkıntılı bir ruh hali içinde olduğunu gösterir bu.
Bir erkek olarak karşılık mı vermem gerekirdi?
İlla ki çok uçları düşünmemize gerek yok, bunu yaşayan ve utancından paylaşamayan binlerce kadın olduğu gibi, yüzlerce erkekte vardır eminim.
Biraz daha iki taraflı bakmak gerek belkide.

Ne yazık ki sizinle aynı fikirde değilim.
Fiziksel şiddet demek illa ki tekme tokat üstünüze saldırılması değildir.
Herkesin içinde yaka paça dağıltıldığım günleri biliyorum.
Bu gerçekten çok acı bir durum.
Çocukluğumla ilgili sorunlar olduğuna değil, karşı tarafın her şiddet gösteren gibi sıkıntılı bir ruh hali içinde olduğunu gösterir bu.
Bir erkek olarak karşılık mı vermem gerekirdi?
İlla ki çok uçları düşünmemize gerek yok, bunu yaşayan ve utancından paylaşamayan binlerce kadın olduğu gibi, yüzlerce erkekte vardır eminim.
Biraz daha iki taraflı bakmak gerek belkide.

İlk mesajdaki örnekler üzerinden bir yorum yaptım sevgili diE:)

Karşılık vermek doğru değil ancak o şiddeti sineye çekmek de yine devamının geleceğini gösterir çünkü şiddet aradaki saygıyı tamamen yok eder.

Eski eşiniz ve sizin hakkınızda yorum yapmak elbette doğru olmayacaktır fakat bir kadın sürekli böyle bir davranışı tekrar edebiliyorsa karşısındaki erkeğe saygısı yok demektir. Bu tavrın düzeleceğini ummak ise zaman kaybıdır.

Herseye ragmen siddet goren erkek saf asik oldugundan bunu yapiyor buna internetin karanlik mecralarinda night head genesis denmekte.

Bir hikaye vardi seri katil bir kadin isledigi cinayetleri yaninda gezdirdigi erkege izletiyordu.
Kadin birine iskence ederken adamda onu izleyerek korkudan agliyordu ancak ona olan askindan kadindan vazgecemiyordu. Bir nevi mistress sendromu.
Ozguven eksikligi olan erkeklerde cok var.
Cuckold`a kadar gidebiliyor muazallah

Farkındayım Lefty , sadece bu konuda ki görüş ayrılığımı belirtmek istedim.
Kendini savunamayacak insanlar hakkında yorum yapmaktan bende hoşlanmam, sadece yaşamış olduğum bir olayın üzerinden örnek verdim.
Çoğu konuda bende dahil çok önyargılı olabiliyoruz ne yazık ki.
O şekilde devam etmeyeceğini bildiğim için yolun başından kendi yoluma devam ettim zaten :)
Her neyse, kadınlar kadar erkeklerde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalabiliyor ne yazık ki.
Bu durumu yaşayan erkeklere garip bir gözle bakmak, asıl bana oldukça sığ bir bakış açısı olarak geliyor.

Farkındayım Lefty , sadece bu konuda ki görüş ayrılığımı belirtmek istedim.
Kendini savunamayacak insanlar hakkında yorum yapmaktan bende hoşlanmam, sadece yaşamış olduğum bir olayın üzerinden örnek verdim.
Çoğu konuda bende dahil çok önyargılı olabiliyoruz ne yazık ki.
O şekilde devam etmeyeceğini bildiğim için yolun başından kendi yoluma devam ettim zaten :)
Her neyse, kadınlar kadar erkeklerde psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalabiliyor ne yazık ki.
Bu durumu yaşayan erkeklere garip bir gözle bakmak, asıl bana oldukça sığ bir bakış açısı olarak geliyor.

Kadın ya da erkek fark etmiyor aslında ve sorunlarını bağırıp çağırarak çözmeye çalışan kişiler de bir çeşit şiddet uygulamış oluyorlar.

Yaşayan bilir elbette ve dilerim karşınıza bir daha böyle bir insan çıkmaz.

• Beğen
Tepkiler: diE
Bir erkeğin şiddete maruz kalmasını "erkeğe şiddet" adıyla kavramsallaştıramayız. Bunun toplumsal bir karşılığı yok.

Soruya gelecek olursak eğer;

Böyle bir duruma gelmek bir sonuçtur. Önemli olan o duruma gelen süreci kontrol etmektir. Böyle bir duruma geleceğimi hiçbir zaman öngörmedim ve öngörmüyorum. Söz konusu yazıdaki beyefendinin ruh sağlığı ile ilgili bir uzmana görünmesi gerekiyor.

Geri