Erkekler Annelerine Benzeyen Kadınları Daha Çekici Buluyor

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Erkek arkadaşınızın annesi ile tanıştığınızda, ona ne kadar benzediğinizi fark edip rahatsızlık duyduğunuz oldu mu? Bu durum sandığınızdan çok daha fazla yaşanıyor.

Finlandiyalı araştırmacıların yaptığı çalışmada, 70 erkek ve kadının partnerlerinin yüzü ebeveynleri ile karşılaştırıldı. “Sonuçta kadınların birlikte olduğu erkekler babalarına hiç benzemezken, erkeklerin eşleri ile anneleri arasında ‘önemli ölçüde’ benzerlik olduğu gözlendi” diye belirtiyor Turku Üniversitesi'nde evrimsel psikolog Dr. Urszula Marcinkowska.

Marcinkowska’ya göre bu çok doğal. Evrim ve doğal seleksiyon insanları aynı tür grubundan gelenleri araması için önceden programlıyor. Ve erkeklerin ilk erken temasları da anneleri ile yaşandığı için annelerine bezeyen kadınlarla hayatlarını sürdürmeyi tercih ediyorlar. Babalar ise kızları üzerinde aynı tip etkiye sahip değil.

Anne ve oğul arasındaki bağ, dış görünümle kısıtlı kalmıyor. Sigmund Freud’un Oedipus kompleksi psikologlar tarafından büyük ölçüde çürütülse de bir erkeğin annesi olan ilişkisi onun hayatına girecek diğer kadınlarla olan ilişkisini önemli ölçüde etkiliyor. Uzmanlara göre, sağlıklı romantik erkekler için anne-oğul bağının yakın ve sevgi dolu olması önemli.
alıntı​

Freud kendi sapık olduğu için hepimizi öyle sanıp yalan yanlış kuramlarla Psikiyatriyi bunca sene kandırmış ve elinde tutmuş. Ama artık Freud itini takan yok. Mezarına işemek istiyoruz hibnenin ama mezarı bile yok. Küllerini savurduğumun maymunu

Freud kendi sapık olduğu için hepimizi öyle sanıp yalan yanlış kuramlarla Psikiyatriyi bunca sene kandırmış ve elinde tutmuş. Ama artık Freud itini takan yok. Mezarına işemek istiyoruz hibnenin ama mezarı bile yok. Küllerini savurduğumun maymunu

Seni benzetiyorum, Freudyen bir bakış açın var.

Yok be @Prodesmotes . Kimsenin annesinin benzerini falan aradığı yok. Nefes alanda yürür erkek dediğin. Seçici olan kadındır

Yok be kimsenin anasını babasını gözden geçirerek ilişkiyi başlatacağını sanmıyorum.. haaa ilişki ilerler benzerlikler konuşulur. O da şimdi aklıma geldi annem de pastırmalı kuru fasulyeyi senin gibi yapıyor dersin de bakalım kız seviyor mu fasulyeyi. Gaz da yapabilir yani.

Laf olsun torba dolsun yakıştırmaları bunlar.

Anam güzel vomındır. Bu forumdan en az 7 kız anamı gördü. Hepsi de 'oha ne kadar güzel ve genç' dedi. Toplamda ayaküstüleri de dahil edersek 143 flörtözümden hiçbiri anama benzemiyordu.

Bu konuyu çürüttüm, konuyu kilitleyip çöpe atın.

erkeklerin her anama benzisen muhabbetinde saçımı tepeden bağlayıp, protez popomu takıp jlo gibi "aint your mama" diye dans edesim geliyor... ingilicce dediğimden anlamıyorlar belki de ya da protez popom annesinin börekle donatılmış poposuna benzemiyor diye üzülüyorlar... bilemedim.
freud beyin söyledikleri bir yere kadar okeyimizdir de mesela babam gibi biri beni deli ederdi. kalasizasyon.

images

Genellikle sorunlu aile ici iliskilere sahip insanlarda bu tarz davranislarin oldugunu dusunuyorum. (Erkek veya kadin ayirt etmeksizin)

Ailesiyle cozulememis sorunlari, baska kisilerle tamamlamaya calisiyorlar. Bu acligi da ya onlerine gelen ilk insanlarla cozmeye calisiyorlar veya kendileri gibi olan insanlara daha buyuk bir ilgi duyuyorlar. Ve malesef, baska turlu bir iliski bilmedikleri icin de, kisir dongu gibi ayni tarz iliskilerde tikanip kaliyorlar.

ben o erkeklerden
değilim kızlar

Kendilerine daha tanidik geldigi icin yakin buluyor olabilir. Cekici bulmakla kast ettikleri bu. Ciftler kabul etmese de, disardakiler benzerlikleri daha iyi kolaylikla gorebiliyor. Bi donem benim garip bi takintim vardi ve benden hoslanan cocugun annesinin de o takintisi vardi. O da bunu "normal" goruyordu. Tabi her cift icin gecerli degil, ama cogumuz icin kesinlikle gecerli bence. Ancak bunun farkina vardigin an bilincli olarak artik farkli secimler yapabiliyorsun

Geri