Erkek terörünün son yıllarda artma nedeni

• Kullanıcı Mahlas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1018 gün önce görüldü
Hak edilen gerçekçi cezâların verilmemesi, verilememesi.

hep diyorum
hadi yine diyeyim
tüm haklarını elinden alacaksın
götüne sokacaksın
gerisi kolay

• Beğen
Tepkiler: 0
Yasalar yetersiz, yani sosyal medyaya yansımasa belki sabahına serbest kalacaktı o mahluk ama şimdi 3 bakanlık birden tweet atmış

Defalarca şikayetçi olunuyor ama yapılan bir halt yok. En fazla bir iki seneye serbest bırakılıyor çoğu. Caydırıcı cezalar olmadikca, herhangi bir parti mensubu diye sırti sivanmaya devam ederse daha çok canımız yanacak. Vah gidene... Artık gerçekten şiddete şiddetle karşılık verme taraftarı oldum çünkü adalet yok.

Defalarca şikayetçi olunuyor ama yapılan bir halt yok. En fazla bir iki seneye serbest bırakılıyor çoğu. Caydırıcı cezalar olmadikca, herhangi bir parti mensubu diye sırti sivanmaya devam ederse daha çok canımız yanacak. Vah gidene... Artık gerçekten şiddete şiddetle karşılık verme taraftarı oldum çünkü adalet yok.
Nasıl yok böylelerine idam diyoruz ona da karşı çıkıyorlar yaşama hakları var diyorlar

Nasıl yok böylelerine idam diyoruz ona da karşı çıkıyorlar yaşama hakları var diyorlar
Ne idamindan bahsediyorsun? Boyle güvensiz bir devlete idam hakkı tanınır mi daha suçlu suzsuzu ayiramiyorken? Öldürülmeden zarar görmeden önce yapılan şikayetler dikkate alınsın istiyorum cezalar yükseltilsin içeride çürüsün pezolar. Devlet öldürmek için değil vatandaşının canını korumak, canlarına kastedenleri cezalandırmak için var.

Ne idamindan bahsediyorsun? Boyle güvensiz bir devlete idam hakkı tanınır mi daha suçlu suzsuzu ayiramiyorken? Öldürülmeden zarar görmeden önce yapılan şikayetler dikkate alınsın istiyorum cezalar yükseltilsin içeride çürüsün pezolar. Devlet öldürmek için değil vatandaşının canını korumak, canlarına kastedenleri cezalandırmak için var.
Cana kastedenin cezası ölümdür devlet niye bu pislikleri beslesin. Yoksa üzülerek söylüyorum ki böyle haberler karşımıza çıkacak.

Terörün cinsiyeti olmaz şu konuda önce bir anlaşalım. Cinsiyetlerden birine ayrımcı yaklaşılarak diğerinin seviyesine indirilmesi de çıkartılması da boş edebiyattır. Olaylar feminizme maskülizme bağlanmazsa daha verimli sonuçlar elde edilebilir. Önce bir insan olabilmek lazım.

imkan tanınırsa erkekler çok zalim ve vahşi olabilirler..
türk'ler hiç konuda topluluk oluşturamıyor, her şehirde kadın örgütleri kurulsa ve bu örgüt üyeleri birbirlerini kollasa daha sıkı önlemler alınabilir.
benim kocam dövmüyor ki demek yerine kimsenin kocası dövmemeli diye düşünülmeli.
istanbul'da nereden baksan 5 milyon kadın vardır, ama sokağa dökülemezler çünkü henüz hepsi dövülmedikleri için telefondan kınamak daha zahmetsiz gelir.
erkek terörü için erkeklerden medet umuluyor..

polisler baro protestolarında avukatları dövmüştü, nihayet sıra bunlara da geldi demiştim.
hekimler sadece kendileri için şiddet yasası istiyor, eğitimciler yine sadece kendileri için şiddet yasası istiyorlar.
kendi önleminizi alın, organize olun.

biz sosyal devletiz, cumhuriyetiz bir şey yapmadan da hakkımız korunmalı diyenler çok minnoşsunuz..

Terörün cinsiyeti olmaz şu konuda önce bir anlaşalım. Cinsiyetlerden birine ayrımcı yaklaşılarak diğerinin seviyesine indirilmesi de çıkartılması da boş edebiyattır. Olaylar feminizme maskülizme bağlanmazsa daha verimli sonuçlar elde edilebilir. Önce bir insan olabilmek lazım.
Kadına şiddet uygulayan erkekler için açılmış bu konu bırak bu marjinal coolumsu hareketleri tatava yapma

@juju sen de kadına şiddet uygulanlara, tecavüzcülere, teröristlere, hayvana işkence edenlere idam istiyor musun?

yine olay olduktan sonrası için "şöyle yapılsın, böyle asılsın" muhabbetleri. adam defalarca taciz etmiş, defalarca da şikayet edilmiş, buna rağmen hiçbir aksiyon alınmamış. üstelik devletin isterse uygulayacağı kanunlar da varken. insanlar boşuna demiyor "kanunları uygulayın" diye.

şimdi o kanunların neden titizlikte uygulanmadığına dair bir çıkarım yapayım; uygulanmıyor çünkü kamu vicdanı yeterince derinden sarsılmıyor. herkes görüntüleri görünce ya da "öldürdü", "yaktı" haberlerini okuyunca tepki veriyor. ama mesela bugün o herif çıksa, "başkasıyla mesajlaşırken yakaladım" dese, "aldattığı için nevrim döndü" dese ya da "erkekliğime laf etti ben de gururuma yediremedim" diye anlatsa, bu ülkenin büyük çoğunluğu kendisiyle empati yapar. "adam keşke yapmasaymış ama kadın da..." der. maalesef, devleti yöneten kafa da bunu diyor. emin olun o tweet atan bakanlıklardakiler bile aralarında konuşurken "e sen elin herifiyle şöyle yaparsan, böyle yaparsan" diye konuşuyor. şiddetin, hele ki bu yoğunlukta bir şiddetin, herhangi bir bahanesi olamayacağını düşünmüyor. çünkü aldığı eğitim, gördüğü öğreti o değil. işte bu noksanlık, bu karanlığı besleyen en güçlü sebeplerden birine dönüşüyor.

şimdi siz böyle düşünen veya böyle yaşayan kitleyi eğitmediğiniz sürece, buna meyli olan insanlar içsel olarak yaptığı/yapacağı şeyin meşruluğunu hissetmeye devam ederler. içten içe bilirler ki kendilerini anlayacak, kendileriyle empati yapacak bir sürü insan var. meramını anlattığı zaman "namus bu abi" diyecek, "erkek adamla böyle konuşulmaz tabii" diyecek milyonlar var. bu tip vakaların, çoğunlukla bu kesimden çıkması tesadüf değil. bu insanlar biliyorlar ki en fazla bir süre dışlanacaklar, biraz psikolojik baskı görecekler ama toplum vicdanında hüküm giymeyecekler. (tecavüz ya da canice öldürme gibi mevzular ayrı. - gerçi o zaman bile kadını suçlu bulan tipler türüyor)

bu mesele, yani toplum vicdanında hüküm giyme meselesi, insan için öyle güçlü bir cezadır ki, idam falan kurtuluş olur. bir çocuk tacizcisi ya da bir tecavüzcü nasıl hiçbir şekilde, hiçbir kesimde hoş görülmüyorsa, böcek kadar kıymeti yoksa, aynı kamu vicdanını bu tür konularda da çalıştıracaksın. ama bunu yapabilmen için önce kendin o bilinçte olman, sonra da topluma aşılaman gerek.

tabii ki iki yetişkin insanın arasındaki meseleler bir çocuk istismarı ya da bir tecavüz kadar yüksek volümlü tepki oluşturmaz, fakat "gerektiği kadar" oluştursa bile, bu vakalar hayli azalır.

bu meselelere idam yaklaşımı biraz çağrı filmindeki "kafamda hala bir şüphe var" diyen ebu süfyan'a verilen "kafanı kesersem o şüphe hemen yok olur" cevabına benziyor. anı kurtaran, gaz alan, verimsiz bir çözüm.

Asın gitsinn...
Kadına çocuğa şiddet uygulayan her kimse ölsünnn

• Beğen
Tepkiler: 0
Türk toplum yapısı. Ne yazık ki aile yapımız kusurlu. Dolayısıyla toplum yapımız da kusurlu. Bu ülkede kadın cinayetleri karakollarda amir veya komiserin şiddete meyilli kocaya babacan tavırlarla yaptığı nasihatlerle, evde şiddet gören kadın baba evine sığınınca "aman ailemiz elalemin diline düşmesin" diye düşünüp tekrar zalim kocaya teslim edilerek çözülmez. Bizim başta "elalem ne der" zihniyetinden sıyrılmamız gerek ama bütün bunlardan evvel kadınların da sosyal hayata ve iş hayatına katılabileceğini idrak etmemiz gerek. Bu ülkede 2021'e hala kız çocukları eğitimden mahrum bırakılıyor, genç kızlar bir mal gibi başka birine satılıyor, kadınlar doğurma makinesiymişçesine muamele görüyor. Özetle kadının toplumdaki yerini sağlamlaştırmamız ve geçinemeyen çiftler için boşanma gibi bir seçeneğin de olduğunu topluma empoze etmemiz gerek. Kendi ayakları üzerinde duramayan kadınların büyük çoğunluğu koca zulmüne katlanmak zorunda kalıyor. Birçoğu or*spu damgası yememek için baba evine de dönemiyor. Necip Anadolu halkının gözündeki boşanmış or*spu kadın imajını kökünden silip atmamız gerek. Bütün bunları çözmeden, kadının kimliğini kabullenmeden istediğimiz kadar yasalarla oynayalım fark etmez. Kameraların çekmediği bir noktada adını sanını 1-2 gün içinde unutacağımız bir kadın yine öldürülecek.

Bir diğer mesele de adalet sistemimiz. Üzülerek söylüyorum, adalet sistemimiz sıradan vatandaşı korumaktan ziyade Akp'nin bekasına odaklanmış vaziyette. Akp aleyhine herhangi bir söylemde bulunanları ışık hızıyla yakalayıp kodese tıkan adaletimiz sıra mazlumun hakkını gözetmeye geldiğinde gözlerini yumuyor, kulaklarını tıkıyor, ağzını bantlıyor. Her ay onlarca işçi ölüyor kim suçluya hesabını soruyor? Her gün farklı bir noktada doğa ve hayvanlar katlediliyor kim bunları yakalıyor? Her gün sesini duyuramayan bir kadın cani kocanın kurbanı oluyor kim bu gaddar kocaların yakasına yapışıyor? Kimse ama üniversite öğrencisi veya herhangi bir vatandaş Akp'lilerin canını sıkan bir laf ettiğinde şafak operasyonunda koç başıyla kapısı kırılarak ters kelepçeyle emniyete götürülüyor. Neyse çok uzatmayayım bugün gördüğüm bir tweet bütün meseleyi özetler nitelikte:

üniversite öğrencileri kadın katillerinden daha büyük tehdit olarak görüldüğü sürece bu sorun çözülmez.

Ben artık siyasilerden tweet değil, her an öldürülmeyi bekleyen kadınların yanında olmalarını bekliyorum. Kolluk kuvvetlerimizden ilk gördüğü marjinal tipe gbt yapmasını değil, hayvana, doğaya, insana zarar veren canileri yakalamasını bekliyorum.

Geri