"erkek savaş eğitimi almalı, kadın dinlendirmeli savaşçıyı: ötesi deliliktir."

Konu sahibi son olarak 1938 gün önce görüldü
"erkek savaş eğitimi almalı, kadın dinlendirmeli savaşçıyı: ötesi deliliktir."

Nıceye ait felsefı derınlıgı olan bı soz

Kadın görevi yani sadece erkeği mutlu etmek diyor..
Katılmıyorum.

'Nasıl bir kadına denk gelmiş de böyle şeyler söylemiş acaba' diye düşündürten söz. Aksi halde son derece gereksiz ve saçma. Ben niye savaş eğitimi alayım. Kadın alsın savaş eğitimini ben dinlendireyim.

aklıma atatürk'ün cephenin kasvetinden bunaldığı bir vakitte "bana aşk romanları gönderiniz" söylevi geldi.

niçe pos bıyıklarının hoyratlığı ile hangi anlamı yükledi bilemiyorum. ihtimaldir ki; erkeklerin harp esnasında ruhsal çöküntü yaşaması, geride bekleyen bir kadının sıcaklığını bilmesiyle dinlenme sağlayabilir.

yoksa güçten düşmesin diye tarladaki marabayı helaliyle seviştirmezler.

nietzsche'nin öpücükleri :)
nice'nin bu ve benzeri söylemleri genelde evlilik reddi yedigi "salome" hanima baglanir,
oysa Salome, nice'nin böyle bir baga cok inandigi ve ret yiyince duygusal sarsinti yasadigi bi isim yalnizca.
Psikodinamigini iyilestirebilmek icin muazzam bi firsat oluyor "sahane buldugu" kadinla evlilik.
Beni iki kez ret ettin ücüncü reddin cazibesini inkar edemedigim icin tekrar evlenme teklifi ediyorum diyor. Sakasiz.
Ondan önce de kadinlarla hep bir sorunu vardi,
Genelevlerden cikmazdi.
Bi adam, sirf bir ret yüzünden "kadinina giderken kirbacini yanina al" ve benzeri atesli öfke dolu sözler sarf etmez, ediyorsa kökeni daha geriye gidiyordur
ki gidiyor da.
Nice, hayatinin belki bir dönemine kadar Schopenhauer'in siki hayrani idi. Schopenhauer da "evrimci" bi yaklasimla kadinlarin avci toplayiciliktaki rolü ve tarim devriminden sonraki konumundan dolayi güclü erkek istedigini söylerdi.
Ondan cok etkilenip, kadın erkek iliskilerindeki kadin imajini yaratmasinda bayagi pay aliyor "akil hocasi"ndan.
Bahsi gecen asker muhabbeti de yine salome degil evrim temellendirmeli dönemden.
Bi yerden sonra o adamin izinden bayagi kopuyor zaten. Ubermensch'i kadini da erkegi de cem halde kapsiyor.

"Yasli ve Genc Kadinlar üzerinde" ki yasli kadinla olan söylesiye kismen katiliyorum.
Mesela "gercek erkegin" iki sey istedigini,tehlike ve oyun.
Ahaha gülerek masallah dedim.
Erkegin mutlulugu istiyorum demesi imis, kadinin ise; erkek istiyor.
Bu cok realist bir yaklasim.

Asil hedefi genc kadinlar cünki söylesi yasli bir hanimla senare edilmis.Ve o dur kirbaci yanina al diyen.Kadini kadina hedefletiyor.
Salome tezi dogru olabilir.

Kadinin mazosist ruh anlayisina tutunmak istemis olmasi, kadinin sadist eylemine tav oldugu gercegini buharlastiramiyor maalesef.

İlk okuduğumda Serdar Ortaç şarkı sözü sandım. Onun da sözleri öyle derin ve karmaşık oluyor çünkü. Niçe reis onun kadar derin değil tabi.

Dert adami söyletir diyor sarkida.p

Geri