Erkek çocukları sünnet olma kararlarını 18 yaşından sonra kendileri vermeli midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 904 gün önce görüldü
Böyle bir düşüncenin burada konu olarak açılması ve tartışılması çok saçma bir konu. Git gide öz benliğini kaybeden bir millet halini alıyoruz sonumuz hayır olur inşallah

O saatten sonra testere kullanmak lazım yada balta...:D:D:zuha::zuha:

Eğer birileri bana değil 18 yaşımda,o yaşta bile isteyip istemediğimi sorsaydı hayır derdim.
Psikopat değilim sonuçta.

Değildi yapmazlardı, gibi ne kadar emin kelimeler konuşuyorsunuz. Bence değilmiş derseniz en azından bi kaç tane kitap okuduğunuzu anlarım. ;)

E turklerin muskuman olmadan evvel saman dinine inandigini bilmeyen kimse yok artok besxyadindaki yegenim bile biliyor. Ne diyim ylaan mi soyliyim?

Değildi yapmazlardı, gibi ne kadar emin kelimeler konuşuyorsunuz. Bence değilmiş derseniz en azından bi kaç tane kitap okuduğunuzu anlarım. ;)

E turklerin muskuman olmadan evvel saman dinine inandigini bilmeyen kimse yok artok besxyadindaki yegenim bile biliyor. Ne diyim ylaan mi soyliyim?

18 yaşından sonra olması, bindiğin dalı kesmek gibi bir şey. Atı alan Üsküdar'ı geçmeden olmalı bu iş.

müslümanlık babadan oğula geçmiyor malesef, inanç meselesi her bireyde farklılık gösteriyor. benimkini kestirmeselerdi, sünnet olmazdım 18'den sonra. ortamlarda sünnetliyim dersin kim bilecek.

Gereksiz olur, ama öyle bir yasa çıkarsa da karşı çıkmam yani..
18 yaş ne demekse onu da anlamam hiç insan çok zeki oluyor ya 18 yaşında

Küçükken daha iyi anlamıyorsun 18'de olurmu ya ağaç yaş iken kesilir.. :D

tin suresi 4. ayet der ki ''biz insanı en güzel biçimde yarattık.'' peki allah insanı olabilecek en güzel şekilde yaratmışken müslümanlar neden sünnet olur? allah erkekleri kusurlu mu yaratmıştır da sonradan düzeltme yapılması gerekmiştir?

feveran sünnetli doğanlarda var ama bu şekil değiştirmek değil bence. İslamiyette hiçbirşey sağlık bozucak türden değildir yararları vardır ya farz yada sünnet kılınmıstır.

Sünnet olmayı ön protokol olarak görsün genç. Sonradan düşüncesine yatan dine doğru yönelir. 18 yıl uzun bir süre sünneti vaktinde olsun (:

Gec olmasin :)
o yastan sonra aliskanligin dibine vurmus olur.ayrilamaz parcasindan garip.
Bence saglik neyi gerektiriyorsa kanunlastirilmali.

Geri