Erkek çocukları sünnet olma kararlarını 18 yaşından sonra kendileri vermeli midir?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 902 gün önce görüldü
Erkek çocukları sünnet olma kararlarını 18 yaşından sonra kendileri vermeli midir?

Karar vermek biraz geç gibi değil mi :-)

Sey imm sanirim haklisin :-)

hangi birazdan bahsediyorsun dostum :zuha:
-hahah.
En Güzeli daha kendini bilmezken,Bebek iken olanıdır.
-18 yasındasın ve sünnet düğünün yapılıyor düşünsenize:kiki:
şöylee davullu zurnalı ,maşallah yazılı :kiki:

o yaştan sonra olursa bence psikolojilerinde onarılmayacak yaralar açılır :haha:

böyle bir soru varya yorumsuz ya iyi karar versinler sünnetsiz dolaşsınlar biz Müslümanız ya bunun kararımı olurr ne saçma bir tartışmadır İnançlarımızı kaybetmeye ne kadarda arzuluyuz yazıktır yaaa yorumsuz gerçekten yorumsuz ya

-neden sünnet oluruz?

-Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) doğuştan sünnetli olarak doğmuştur ve "Elhamdurullah Müslümanım" diyen tüm insanlar, islam dininin tamamlayıcı unsuru olan Resulallah (s.a.v.) e benezemeye çalışırlar. O'nun gibi olmak için O'nun gibi görünmek için herşeyi yaparlar.

-İşte sünnette bunun bir parçasıdır ve Müslüman olan tüm aileler çocuklarının Resulallah (s.a.v.) e benzemesini isterler bunun için bu kararı onlar adına verirler.

*Bu noktada bir çocuğun bu kararı kendi vermesi "Müslüman" ailelerde söz konusu bile değildir. Çünkü onca yıllar boyunca O eşsiz insana benzeme fırsatını kaçırması durumunda bunun sorumlusu olarak kendi ailesini gösterecektir ki bu durum hiçbir ailenin üstlenmek istemeyeceği bir sorumluluktur.

*Gayri-müslim aileler de sünnet sadece bir toplumsal gelenek yada sağlık gereği yapılması gerek bir ön tedavi olarak görüldüğü içiin o ailelerde durum farklı değerlendirilebilir.

-neden sünnet oluruz?

-Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.v.) doğuştan sünnetli olarak doğmuştur ve "Elhamdurullah Müslümanım" diyen tüm insanlar, islam dininin tamamlayıcı unsuru olan Resulallah (s.a.v.) e benezemeye çalışırlar. O'nun gibi olmak için O'nun gibi görünmek için herşeyi yaparlar.

-İşte sünnette bunun bir parçasıdır ve Müslüman olan tüm aileler çocuklarının Resulallah (s.a.v.) e benzemesini isterler bunun için bu kararı onlar adına verirler.

*Bu noktada bir çocuğun bu kararı kendi vermesi "Müslüman" ailelerde söz konusu bile değildir. Çünkü onca yıllar boyunca O eşsiz insana benzeme fırsatını kaçırması durumunda bunun sorumlusu olarak kendi ailesini gösterecektir ki bu durum hiçbir ailenin üstlenmek istemeyeceği bir sorumluluktur.

*Gayri-müslim aileler de sünnet sadece bir toplumsal gelenek yada sağlık gereği yapılması gerek bir ön tedavi olarak görüldüğü içiin o ailelerde durum farklı değerlendirilebilir.

Dinin bencesii böyle olması gerekir diye bir durumu yoktur dimi ama yaa vallahi saçmalık böyle bir tarışma daha saçma

bu konunun acilmasini bende sacma buldum modun sahsiyetine karsi bisi demiyorum yanlis anlasilmasin ama tartisacak seyler var tartisilmicak seyler varbi erkek zten 18 yasina kadar sünnetsiz geziyorsa benim icin müslümanin m'sini tasimiyor.
hem bize mi kalmis bunu tartismak veya milletin özgür iradesine birakmak.
müslümanligin bi sartida budur. nokta.

Dinin bencesii böyle olması gerekir diye bir durumu yoktur dimi ama yaa vallahi saçmalık böyle bir tarışma daha saçma

işte kardeşim bizim özgür bir platform olmak gibi bir çabamız var ve bunun gerekleri "ötekine" de saygı göstermeyi gerektiriyor :cici:

kime göre özgürüz be kardeşim kimlere göre özgür ...

Siz bu kadar bu konuya tepki verdiniz dimi ozaman bende buna karsilik bisi dicem...

Madem bu kadar islami yasiyosunuz neden müslüman nick almadiniz buna cevap bekliyorum..

bu gibi sözlerle saptıramazsınız dediğim şeyii nickimin anlamı ADALET demektir ve İslam içib nunun ne kaar önemli olacağını siz düşünün forumun kurallarında bu tür konuların burda tartışılmaması gerektiğini bilmiyormusunuz siyaset ve din tartışmalarının forumlarda olmaması gerektiği bilinmiyormu ben bu yönde tepkimi getiriyorum birşeyleri çözmek yerine bana tepki verimenin bişeyi çözeceğini nasıl düşünürsünüz rica ederim uzlaşmacı olun biraz... durumu halletmek yerine farklı yerlere çekmeyelim lütfen!!!!!!

Niye bundada mı düşünceksiniz ? Olayım mı olmayayım mı diye ? La havle .

Forum olarak ne guzel her seyi sorguluyoruz ya biz hayran kaldim :D

Almanya da bu sünnet konusu tartisilmisti, hatta o kadar ileriye gidildi ki nerdeyse yasaklaniyordu sünnet.. Neymis karar veremeyen bir kücük cocugu biz kendi inancimiza göre kesip bicemezmisiz.. Insan haklarina aykiriymis. Birakicakmisiz da, o cocuk büyüyünce kendi karar vericekmis. Yani 18 yasina kadar sünnetsiz dolasicakmis, tövbe tövbe..

Müslümanlar olarak ayaklandik burda ve cok sükür sünnet yasaginin dini özgürlügü kisitladigina karar verilip, yasak onaylanmadi ülke tarafindan :)

Ve buna ragmen biz müslümanlar hala ve hala dini emirleri ve yasaklarimizi sorguluyoruz..

Bence doğar doğmaz çocuklar sünnet olsun, sonradan korkudan olay çıkarıyorlar.

Müslüman olan birinin karar vermesi gibi bir durum söz konusu olmamalı ki,18 yaş çok geç en ideali yaşına girmeden olanı.

Kimsenin fikri sorulmadsn sunbet edilmesini sacma buluyorum. Belki musluman olmayacak? Ne diye adami kesiyorsun?

Geri