Erkek Adamın Erkek Çocuğu Olur Safsatası

Konu sahibi son olarak 2920 gün önce görüldü
hatun nufusunu ortada kaldirma ve dolayisiyla*insanin neslini tuketme manasini (farkinda olmadan tasiyan milli tamlama)

cok ilginc bir laftir. 9 ay boyunca yada*ultrasona girene kadar ısrarla söylenir. eger dogacak bireyin kız oldugu anlasilirsa
erkek adamin erkek damadi olur*seklinde degisir.

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tamamen saçmalık ve ataerkil toplumun zararıdır.

Şahsen kız çocuklarını daha sempatik bulmama karşın sağlıklı olduğu sürece cinsiyet gözetmiyorum

Cinsiyet ayrımının sosyolojik uzantısı olan söz öbeği. Bu ayrımın temel sebebi geçmişten günümüze toplumdaki kaynakların büyük çoğunluğunun üzerinde erkek egemen düzenin etkisinin olmasıdır. Kadına yönelik ayrımcılık kadının doğumundan önce başlamaktadır. Örneğin kadınsanız mirastan hak talebiniz olmaz, toplum size ev işi/evde olma misyonu üstlenmiştir, tüketici gibi görünürsünüz, eğitim/öğrenim olanağından mahrum kalabilmeniz muhtemeldir, şiddete uğrarsınız vs. Ve en kötüsü toplum bunu kanıksamıştır. Dolayısıyla "erkek adamın erkek oğlu olur" önermesi bu etkileşimlerin bir ürünüdür diye düşünmekteyim.

Kişinin Yok sayma halidir. Fakat erkek egemen toplumlarda -ki buna hayvanlarda dahildir- kaçınılmaz bir olgudur erkeğin gücü. Bu gücü kadına karşı uygulayan insanın fikri sığdır. Zira erkeğin güçlü oluşu, aileyi tehdit eden unsurlara karşıdır!

Kızım olsun istiyorum. Kız çocuğu candır ya

Bilmezler ki vefalı olan kizlardır yaşlandıklarında erkeklerden cok kiz çocukları bakar babalarına

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erdoğan dönemiyle alakası olmayan durumdur.

Erkek adamın , kızı olur diye güncellenmiştir. En azından benim için çünkü: erkek çocuğuna her erkek babalık yapabilirken kız çocuğuna adam olan babalık yapabilir.Zordur

Hoş görüleceğini tahmin ettiğim o duygusal beyandan uzak olacak.

Ağır işlerde, yüksek basınç altında çalışan erkeklerin kız çocuk sahibi olma ihtimali artmakta. Biliyoruz ki çocuğun cinsiyetini belirleyen kromozom farklılığı erkekte mevcut. Durumun cinsiyetçilikle bağdaştırılması esasında erkek için de bir aşağılanma içeriyor. O malum sosyolojik yapı, erkeğin üzerinde de baskı kuruyor.

Bu yozlaşmışlığın var olmadığı fikri geçmişe sahibiz. Kadın, layık olduğu yere cinsiyetçilikle asla gelemeyecek, fikri dünyasını zenginleştirdikçe erişecektir. O yüzden içinde ayrımcılık barındıran her mevzudan bir çeşit tiksintiyle uzaklaşıyorum.

Aklıma Zeki Alasya ve Metin Akpinar'in filmini getirdi
Erkek cocuk doğurma yarısına girip,oğulları dogunca kundakta ilk is olarak metre ile pipilerini ölçüp bununla övünerek erkek adamın erkek evladı olur sözünü konu almışlardı. O zamandan bu zamana pek birşey değişmemiş ne acı. Gunümüzde bile böyle cahil söylemler var.

Öyle bir takıntım yok. İleri de bir kızımın olmasını isterim. :)

Kız babası olmayan baba değildir diyenler de var.
Ne gerek var kasmaya, evlat işte, bas bağrına sev.

Birde oglu olmayan adamlara karisirlar, 'oo hala ogul yok mu' diye laf ederler normal bir konusma imis gibi. 'Ailemden, cocuklarimdan sana ne. Birdaha agizina alirsan oldururum seni' diyerek o herifleri yumruklayip, doven gururlu babalarda var. Superman babalar <3

Oğlu olmuyorsa o zaman kadını neden suçluyor? demek ki kendisi erkek değilmiş. Gitsin etek giysin.

Bu cahil söylemi söyleyen ve destekleyenlere Mueddeb'in cevabı yeterlidir bence. ^^

Cahiliye bataklığının üünü olan ve insanlığın çöp teneesine atılması gereken çağdışı aforizma.
ADAM olan sağlıklı ve hayırlıını ister !

Geri