Erkeğin namusu

Konu sahibi son olarak 182 gün önce görüldü
Erkeğine göre değişen kavram.​

Allah Askina yurusun GitSin.

at, avrat, silah, alkol, play station, jöle, cep telefonu, saç, sakal, p*p*...
daha muhafazakar erkekler için seccade, takke, tespih...gibi ekleme ve çıkarmalar yapılabilir.

Kirli sakalıdır :p

Erkeğin ve kadının namusu ayrımlarından ziyade insan olarak etik değerlerin önemi vardır.
Cinsiyet ayrımı olmadan birey olabilme başarılırsa.

Bence topluca vazgeçelim artık bu namus bekçiliği sevdasından. Erkeğin namusu vıttırızıttır, kadının namusu hıttııtıtıtdır falan.. Gerek yok. Gerçekten.

Namus erkekte de kadında da bir. İman erkekte de kadında da bir. Akıl erkekte de kadında da bir. Can erkekte de kadında da bir. Haram erkekte de kadında da bir. Helal erkekte de kadında da bir. Herşey bir, değişen bir şey yok. Hepimiz aynı mesarlığa gömülüyoruz.

Namus denen kavram sadece iki bacak arasından yargılara varabileceğimiz veya cinsellikle tanımlayabileceğimiz bir kavram değildir. Çok geniş yelpazede değerlendirilmelidir.
Benim için namus kavramı birçok şey ile ifade eder.
Mesela cüzdanını bir mekanda unutan birinin cüzdanını içine bakmadan sahibine teslim etmek benim için namustur. Veya bir kadınının rüzgardan dolayı eteğinin açılmasına gözlerimi dikip bakmamak da benim için namustur. Bu ve benzeri şeyleri yapan ama salt bekaretini / bakirliğini koruyor diye kendisini namus timsali sayan insan ise namussuzdur bence.
Veya günahın ve sevabın ayrı yazıldığı ve dine göre cezasının ahirette kesileceği bir insanı yargılayan, ağzından köpükler saçarak hakkında saçma sapan konuşan bir insan da benim için namussuzdur.
Çünkü Allah ne diyor?
''Ahirette hesaba çekileceksiniz, günahınız , s evabınız önünüze konacak ve yargılanacaksınız. ''
Yaratan böyle diyorsa , sana ne oluyor dallama? Beraber mi yarattınız insanları da yargılama hadsizliğini kendinde buluyorsun?

Domuzlar yaramazlık yapan hanımefendilerine ses çıkarmıyormuş . Hanımefendiler beyefendiler ve centimel kocalar doğru mudur ? Namus iki bacak arasında değilmiş ay ne ayıp böyle söylenir mi Böyle diyen yoksa kötü kadın mı? Kötü işler mi çeviriyor ? Ne ayıp ne ayıp. Yoksa yanlış işler çevirmiyor da sadece fikri mi yanlış? Ne ayıp ne ayıp. Namus iki bacak arası değildir lafını altın levha haline getirip bütün kerhanelerin odalarına asalım .Kadın satıcılarına da devlet töreniyle altın kupa verelim .

Bişeyimi ellettirmem hiç kimseye laf ettirmem
Mümkün değil kirlettirmem heralde yani

bana lolo yapma

Geri