Erkan Baş Belediye Başkan Adayı oldu

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP'in Kocaeli'nin Gebze ilçesinden belediye başkan adayı oldu.
Türkiye İşçi Partisi, Genel Başkan Erkan Baş'ın Kocaeli'nin Gebze ilçesinden belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.
tipkeps.jpg

Ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak adaylığına dair açıklamalarda bulundu.
Erkan Baş'ın açıklaması şu şekilde:
"Sevgili dostlar, Ülkemiz yine önemli bir seçim sürecine giriyor. Öncelikle partimize güvenen, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için partimize başvuran tüm adaylarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Türkiye İşçi Partisi’nden aday olmak insana ne makam kazandırır ne de para pul; TİP adaylığının anlamı sorumluluk almak, elini taşın altına koymaktır. Adaylığı böyle değerlendirdiğimiz için ben de arkadaşlarımdan beklediğim sorumluluğu paylaşıyorum ve ülkemizin en büyük işçi havzası olan Gebze’den adaylığımı ilan ediyorum. Türkiye’nin işçi partisi Türkiye işçi sınıfının her zaman yanında ve hizmetinde olacak, demiştik. İşçi havzalarının sağ partilerin oy deposu olarak görülüp terk edilmesine asla razı olmayacak ve bu algıyı değiştireceğiz. Çünkü, algılarımızdan alışkanlıklarımıza kadar, tepeden tırnağa değişmek şart! Gebze’yi işçiler yönetecek. Türkiye’yi işçiler yönetecek."

erkanbaskeps.jpg

Tip'in en başta yapması gereken buydu. Gebze, Tuzla, Sultangazi, Pendik, Ümraniye, Çorlu, Çerkezköy vs. gibi işçi emekçi yoğun semtlerde örgütlenemeyen, tanınmayan, bilinmeyen bir işçi partisi olmaz. Tip en çok oyu Cihangir'den, Moda'dan alıyorsa ortada ciddi bir saçmalık var demektir. Moda'daki, Cihangir'deki, Nişantaşı'ndaki yumuşak götlülerin tuzu kuru. Tip'in maksadı tuzu kurulara bir siyasi mastürbasyon malzemesi olmaksa buyursunlar aynı yoldan devam etsinler. Yok biz işçi partisiyiz, diyorlarsa o zaman Kapaklı'dan başlayıp Bursa'nın işçi emekçi yoğun semtlerine kadar tüm her yeri sokak sokak arşınlayacaklar, her mahallede adam akıllı örgütlenecekler. Bu işler İrfan Değirmenci gibi random bir Akp'li seviyesine dahi çıkamayan vasat altı tiplerle olmaz. Olmaz. Gerçi benimki hayal dünyası. Tip ne yaparsa yapsın olmaz. Başta kaçak tipleri koruyup kollama hususunda AB ve emperyalist güçlerle aynı çizgide olan, terör örgütleriyle arasına katı bir çizgi çekemeyen bir partiden hiçbir şekilde olmaz. Bu ülkenin ülke realitesine uygun bir işçi emekçi partisine ihtiyacı var. Yandaş sendikalara hesap soracak, işçinin emekçinin hakkını kendi kanı canıymış gibi savunacak bir işçi partisine. Sırf kapalı bir networkten destek almak için bir terör örgütüne yanlamayacak, ülke ve Türk vatandaşlarının çıkarları söz konusu olduğunda AB ve emperyalist güçlerin maşalığını ve sözcülüğünü üstlenmeyecek bir işçi partisine...

bu adama bayıldığım doğrudur

Geri