eril tahakküm ve sembolik şiddet

Konu sahibi son olarak 1513 gün önce görüldü
rodero.jpg

geçen günlerde twitter'da tt olan #erkekyerinibilsin ironilerini sevimli bulsam da, temelsiz gördüğüm sosyal medya feminizmine karşı bir bilinç başlığı. bir okuma. popülizmden sıyrıldığı ve kendine amaçlar edindiğinde feminizm de kendi sesini bulacaktır eminim. ben bunu sosyalizmden ya da onun diyalektiğinden ayrı düşünemiyorum çünkü ataerkilliğin kökeninde üretim edimi- dolayısıyla da iktisadi olan- var. üşenmem okurumcular için büyük hizmet. hanfendi biyrun. beyfendi biyrun.

babasının kızı olmaklardan, ana olmaklardan, yar olmaklardan kaçma hevesi olsa da ocakta yemeği olup, okuyamayacaklar için satır başları:

"...biyolojik üreme ile toplumsal yeniden üretime ilişkin erkek-merkezli temsil, bir-toplumsal- sağduyu nesnelliğine yerleşmiş olur; bu sağduyu pratiklerin anlamına ilişkin pratik ve doksik bir uzlaşmadır. Ve kadınların kendileri de, hükmedilenler de, dayatılan sınırlamaları zımnen kabullenmek suretiyle kendilerine uygulanan tahakküme çoğu zaman bilmeden, kimi zaman da istemeden katkıda bulunurlar."

"sembolik güç, ona maruz kalanların katkısı olmaksızın hayata geçirilemez ve onların bu güce maruz kalmalarının sebebi de onu bu şekilde inşa etmiş olmalarıdır."

"kültürel taksonomilerde erilliğe atfedilen üstünlüğün açıklaması, sembolik mübadele ekonomisinin mantığında, daha kesin olarak da kadınların toplumsal statüsünü, tamamen erkeklerin çıkarlarına uygun biçimde, erkeklerin sembolik sermayelerini yeniden üretmeye adanmış birer mübadele nesnesi olarak belirleyen akrabalık ve evlilik ilişkileri toplumsal inşasında bulunabilir."

-

b_01_t.png

b_02_t.png
b_03_t.png
b_04_t.png
b_05_t.png
b_06_t.png
b_07_t.png
b_08_t.png

okuyor musun hala? çok tatlısın. <3 devam ediyorum:

b_09_t.png
b_10_t.png
b_11_t.png
01_t.png
02_t.png
03_t.png
04_t.png

Feminen bir kalkışmamı var forumda?

886535.jpgvallahi 155'i ararın. kürtaj yapıyollar burda.

Aykum konuyu anlamaya yetmedi ya.​

ben de yeğen torpiliyle girdim hacı dayı, yoksa mülakatları bile geçemezdim. ellerinden öper, 7 aylık bi yeğenim var. dayılığın itlik, serserilik geleneği bir yana, kol kanat germe faaliyetlerinde de bulunmak lazım. okumalarıma başladım.

eylem tasarısını planlıyoruz: önce ısınalım, temel esneme hareketleriyle başlıyoruz.

tüfeksiz hareketler serisi esneme hareketi, başlama vaziyeti al, yaaaaa:

cristina-garcia-rodero.jpg

-

hazırız. küçük adımlarla. uçar gibi. özgürleşmek için. toplumsal cinsiyete, cinsiyet rollerine isyan etmek için. bir ki üç, bir ki üç. tüfeksiz hareketler serisi uçma hareketi, başlama vaziyeti al, yaaaa:

Garcia-Rodero.jpg

-

şimdi de sıra örgütlenmeye geldi, birlik kuvvettir. tüfeksiz hareketler serisi birlik olma hareketi, başlama vaziyeti al, yaaaaa:

ACF0482-34_v01.jpg

Geri