Eugène
Üye
-
-
-
-
-

geçen günlerde twitter'da tt olan #erkekyerinibilsin ironilerini sevimli bulsam da, temelsiz gördüğüm sosyal medya feminizmine karşı bir bilinç başlığı. bir okuma. popülizmden sıyrıldığı ve kendine amaçlar edindiğinde feminizm de kendi sesini bulacaktır eminim. ben bunu sosyalizmden ya da onun diyalektiğinden ayrı düşünemiyorum çünkü ataerkilliğin kökeninde üretim edimi- dolayısıyla da iktisadi olan- var. üşenmem okurumcular için büyük hizmet. hanfendi biyrun. beyfendi biyrun.
babasının kızı olmaklardan, ana olmaklardan, yar olmaklardan kaçma hevesi olsa da ocakta yemeği olup, okuyamayacaklar için satır başları:
"...biyolojik üreme ile toplumsal yeniden üretime ilişkin erkek-merkezli temsil, bir-toplumsal- sağduyu nesnelliğine yerleşmiş olur; bu sağduyu pratiklerin anlamına ilişkin pratik ve doksik bir uzlaşmadır. Ve kadınların kendileri de, hükmedilenler de, dayatılan sınırlamaları zımnen kabullenmek suretiyle kendilerine uygulanan tahakküme çoğu zaman bilmeden, kimi zaman da istemeden katkıda bulunurlar."
"sembolik güç, ona maruz kalanların katkısı olmaksızın hayata geçirilemez ve onların bu güce maruz kalmalarının sebebi de onu bu şekilde inşa etmiş olmalarıdır."
"kültürel taksonomilerde erilliğe atfedilen üstünlüğün açıklaması, sembolik mübadele ekonomisinin mantığında, daha kesin olarak da kadınların toplumsal statüsünü, tamamen erkeklerin çıkarlarına uygun biçimde, erkeklerin sembolik sermayelerini yeniden üretmeye adanmış birer mübadele nesnesi olarak belirleyen akrabalık ve evlilik ilişkileri toplumsal inşasında bulunabilir."
-