Erdoğan seçime yakın neden birçok değişiklikler yaptı, bundan önce neden yapmadı?

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
Değişim olsun diye tabiiki. Unarım kazanır. Sözünü tutmadığı yerde eleştiririm. Ülkeyi batıran, sümüklünün dahi kolayca aldattığı iş bilmeze oy verecek değilim demi.
Ülkenin içinden geçtikten sonra senin eleştirin mi kurtaracak bizi kemal senin eleştirilerini görüp hizaya mı gelecek

Ülkenin içinden geçtikten sonra senin eleştirin mi kurtaracak bizi kemal senin eleştirilerini görüp hizaya mı gelecek
Ülkenin içinden geçti zaten bay Recep. Ben üzerime düşeni yaparım,veleştiririm ve gelecek seçimde gereken cezayı veririm.
Ya sen? Sen hala oy veriyorsun ülkenin içinden geçen bay Recebe. Aramızdaki fark bu.

Ülkenin içinden geçti zaten bay Recep. Ben üzerime düşeni yaparım,veleştiririm ve gelecek seçimde gereken cezayı veririm.
Ya sen? Sen hala oy veriyorsun ülkenin içinden geçen bay Recebe. Aramızdaki fark bu.
Çok sevdi isen masa ile gönderelim Kemal'i size Almanya'yı yönetsin

Çok sevdi isen masa ile gönderelim Kemal'i size Almanya'yı yönetsin
İktidardaki başarısız ise muhalefete şans tanınır. Bu her demokratik ülkede böyle. Bay Receb de öyle iktidara geldi ve şansını malesef kötüye kullandı. Şimdi yenilik zamanı.

Siyasetten pek anlayan biri değilim aslında.Ama aklıma takılan bişey var , bu yenilikler ( eyt, askeri ücret.. vb) neden seçime yakın oldu da , seçimden önce böyle yenilikler olmadı?
Kemal Kılıçdaroğlu da seçimlerden bir kaç gün önce söylemlerini değiştirdi.

İHA'ları rafa kaldıracağız diyordu, onlar bizim her şeyimiz demeye başladı.
Bayraktar ailesini seçimden sonra göreceğim diyordu, Siyasete malzeme olmasınlar diyor.
TOGG ile dalga geçiyorlardı, Ümamoğlu gurur duyarım demeye başladı.
Öcalan'ı ve Sülo'yu serbest bırakacağız diyorlardı, biz demedik diyor.
KHK hğkğmlülerine makamlarını iade edeceğiz diyorlar, henüz geri adım atmadılar.
Uşak gemimiz ile dalga geçiyorlardı, seçime malzeme yapmayın demeye başladılar.

Sürekli dönüyorlar. Fırıldak gibi.

Erdoğan en başından beri 2023 için önemli bir yıl olacağını söylüyordu ve kozlarını tek tek açıyor.
Erdoğan ittifak ortaklarının da görüşlerini alıyor ve bazı konularda onlar ile anlaşmaya gitti. Mesela EYT Devlet Bahçeli'nin uzun zaman önce verdiği bir seçim vaad'iy di.

Kılıçdaroğlu'nun ittifakındakilerin (Meral hanım hariç) hiç bir görüş ve fikirleri yok. Rüzgârın estiği yöne göre söylem değiştiriyor. Zate ittfak ortakları da eski AKP'liler. İsterlerse bir günde kendisini alaşağı edebilirler. Hiç bir oy potansiyelleri yok ama yetkileri var. AKP'den ayrılmalarının sebebi de, AKP'nin Pensilvenya ile ters düşmesi.

Özet olarak, senin Kılıçdaroğlu'n kucakta oturuyor. Lider değil, bir kukla.

Kemal Kılıçdaroğlu da seçimlerden bir kaç gün önce söylemlerini değiştirdi.

İHA'ları rafa kaldıracağız diyordu, onlar bizim her şeyimiz demeye başladı.
Bayraktar ailesini seçimden sonra göreceğim diyordu, Siyasete malzeme olmasınlar diyor.
TOGG ile dalga geçiyorlardı, Ümamoğlu gurur duyarım demeye başladı.
Öcalan'ı ve Sülo'yu serbest bırakacağız diyorlardı, biz demedik diyor.
KHK hğkğmlülerine makamlarını iade edeceğiz diyorlar, henüz geri adım atmadılar.
Uşak gemimiz ile dalga geçiyorlardı, seçime malzeme yapmayın demeye başladılar.

Sürekli dönüyorlar. Fırıldak gibi.

Erdoğan en başından beri 2023 için önemli bir yıl olacağını söylüyordu ve kozlarını tek tek açıyor.
Erdoğan ittifak ortaklarının da görüşlerini alıyor ve bazı konularda onlar ile anlaşmaya gitti. Mesela EYT Devlet Bahçeli'nin uzun zaman önce verdiği bir seçim vaad'iy di.

Kılıçdaroğlu'nun ittifakındakilerin (Meral hanım hariç) hiç bir görüş ve fikirleri yok. Rüzgârın estiği yöne göre söylem değiştiriyor. Zate ittfak ortakları da eski AKP'liler. İsterlerse bir günde kendisini alaşağı edebilirler. Hiç bir oy potansiyelleri yok ama yetkileri var. AKP'den ayrılmalarının sebebi de, AKP'nin Pensilvenya ile ters düşmesi.

Özet olarak, senin Kılıçdaroğlu'n kucakta oturuyor. Lider değil, bir kukla.
Ben Kılıçdaroğlu'nu sormuyorum;d
Erdoğan beyi soruyorum yanlız;d
Neden seçimden önce yapmadi, seçime günler kala hareketlendi birden:d
Gerçi sorunun cevabını biliyorum da kendimce, arkadaşların da fikirlerine bakim dedim.

esas aslinda secimle alakasi yok
ama secim sirasinda millet daha cok siyatle ilgileniyor buda sanki sadece secim zamaninda birseyler yapiliyor gibi yansiyor

Ben Kılıçdaroğlu'nu sormuyorum;d
Erdoğan beyi soruyorum yanlız;d
Neden seçimden önce yapmadi, seçime günler kala hareketlendi birden:d
Gerçi sorunun cevabını biliyorum da kendimce, arkadaşların da fikirlerine bakim dedim.
Seçimden önce yapıldı bunların hepsi. Seçimden önce yaptıklarını saydı ki, insanlar unuttuklarını hatırlasın. EYT önce meclisten geçti ve öyle yasal geçerlilik kazandı. Bir günde söz ile olmuyor bu işler.
İHA'lar, SİHA'lar, TOGG, bunlar da "en az" 10 yıllık geliştirme, araştırma ile olan şeyler. Büyük işler uzun süreli planlama ve projeleme ister. Bunlara kaynak yaratmak gerekir. Rantabilitesi önceden hesaplanmalı ki ölü yatırım olmasın. Meselâ Nükleer santrallerimiz halâ yapım veya planlama aşamasında.

Her bir projenin bir hazırlık ve yapım, ve bir de kullanım ömrü var. Örnek olarak Keban barajını vereyim. Turgut Özal'ın hayatının projesiydi. Tamamlanması en az 15 yıl sürdü. Kullanım (veya yaşam) ömrü de en fazla 100 yıl. Çünkü er veya geç, o barajın içi çamur ile dolacak ve eskidikçe de verimliliği düşecek.

Seçimden önce yapıldı bunların hepsi. Seçimden önce yaptıklarını saydı ki, insanlar unuttuklarını hatırlasın. EYT önce meclisten geçti ve öyle yasal geçerlilik kazandı. Bir günde söz ile olmuyor bu işler.
İHA'lar, SİHA'lar, TOGG, bunlar da "en az" 10 yıllık geliştirme, araştırma ile olan şeyler. Büyük işler uzun süreli planlama ve projeleme ister. Bunlara kaynak yaratmak gerekir. Rantabilitesi önceden hesaplanmalı ki ölü yatırım olmasın. Meselâ Nükleer santrallerimiz halâ yapım veya planlama aşamasında.

Her bir projenin bir hazırlık ve yapım, ve bir de kullanım ömrü var. Örnek olarak Keban barajını vereyim. Turgut Özal'ın hayatının projesiydi. Tamamlanması en az 15 yıl sürdü. Kullanım (veya yaşam) ömrü de en fazla 100 yıl. Çünkü er veya geç, o barajın içi çamur ile dolacak ve eskidikçe de verimliliği düşecek.
Abi selam, konudan bağımsız yamaha mı mazda mı yoksa kawasaki mi?

Geri