Erdoğan - Özel görüşmesi… Erdoğan, 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’nde!

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs’ta AKP Genel Merkezi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü.

Erdoğan, görüşme sırasında CHPGenel Merkez’e bir iade-i ziyarette bulunacaklarını söylemişti. Özel, geçtiğimiz hafta görüşme tarihini 11 Haziran olarak açıklamıştı.

Erdoğan bugün, 18 yılın ardından CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 2006 yılında, CHP Genel Merkezi’nin açılışından sonra dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmuştu.

AYRINTILAR GELİYOR...​

Hem Avrupa’da yükselen aşırı sağın rüzgarı, hem de bugünkü görüşme…
Denk getirmesi tesadüf olamaz. Bakalım görüşme sonrası buradan ne sesler gelecek;

Hep derim bunun adı statükodur. Öz aynı öz. Hepsi ittihat terakkiden türemiş farklı kardeşler sadece.

Muhalefet bile sistem içerisinde, sistemin izin verdiği ölçüde muhalefet. Bu yakınlaşmanın sinyalleri veriliyordu zaten, Özel’in “ Erdoğan emeklilere zam yapmak istemez miydi? Tabii ki isterdi” çıkışı da bunu en açık şekilde gösteren emare idi.

Muhtemelen yeni anayasa konusunda bir uzlaşının sağlanmasını istiyor devlet aklı bu yüzden de iki parti arasındaki flört devam ediyor.

Görüşsünler tabi. Hepimiz kardeşiz. Hepimizin soyu Adem ile Havva'dan geliyor. Aile olarak çok büyüdük, bu nedenle bazen birbirimizi tanımıyoruz.

Dönelim siyasete, Kılıçdaroğlu bir daha siyasete dönemesin diye kendine bir seçim kazandırmış birini elbette ziyaret edecek ve ziyaretini de kabul edecek. Diğer rakibinin de daha sonra elenmesinde yardımcı olacağından eminim. Çıkarlar her zaman karşılıklıdır. Evlenirken bile bu böyle. Çıkarsız bir dostluk ben görmedim şu kısa hayatımda. En hayırlısı neyse o olsun diyorum

Amerika böyle istediyse demek

Bu tür dönüşlere sert demek de yetmiyor artık. Gerçekten acınası boyutlara ulaştı;

Hep derim bunun adı statükodur. Öz aynı öz. Hepsi ittihat terakkiden türemiş farklı kardeşler sadece.

Muhalefet bile sistem içerisinde, sistemin izin verdiği ölçüde muhalefet. Bu yakınlaşmanın sinyalleri veriliyordu zaten, Özel’in “ Erdoğan emeklilere zam yapmak istemez miydi? Tabii ki isterdi” çıkışı da bunu en açık şekilde gösteren emare idi.

Muhtemelen yeni anayasa konusunda bir uzlaşının sağlanmasını istiyor devlet aklı bu yüzden de iki parti arasındaki flört devam ediyor.
CHP de düzen partisi, defalarca yazdım bunu. Sadece AKP'nin karşısında en güçlü görünen parti olduğu için destekliyorum, yoksa kesinlikle beni ve düşüncelerimi temsil eden bir parti değil, hiç olmadı.
Ülkede sosyalistler hiçbir zaman birleşme sağlamadı, bir çatı altında toplanamadı ve mümkün de görünmüyor. Hepsi kendi içinde yok oldu, yok olmaya yüz tuttu. Zaten ülke kurulduğundan beridir sağ çoğunluk mevcuttu, buna dindarlar da eklendi ve son kale CHP olarak görüyor insanlar.
Sosyalistler yıllardır seçimlere gitmiyor, oy vermiyor. Çünkü temsil edecek parti yok.. bu böyle gider, CHP anamuhalefet olmayı seviyor, kabulleniyor.
Senin dediğin gibi yeşil ışık yakıp duruyor, her şey Tayyip Bey'in önünü açmak için, her önüne çıkan engeli ya satın aldı, ya da hapse attı adam, bir şekilde sallansa da tahtı yıkılmıyor.. böyle karşılıklı flört ile devam eder, halk zaten uyuyor, geçim derdinde insanlar ve kimsenin gelecek ile ilgili umudu da yok.

Zamanlama manidar hem meral hanım hem Sinan ateşin ailesi ile eş zamanlı görüşmeler akıllara MHP ile yokları mı ayırıyor düşüncesini getiriyor …

Her demokratik ülkede iktidar ile muhalefetin görüşmesi gayet doğal ve olması gereken bir davranış ama bizim gibi ne idüğü belli olmayan ucube sistemlerle yönetilen ülkelerde bu tür buluşmalara herkes şaşıyor. 18 yılda ilk defa olmuş, yuh artık ne bu yaaa.
Komik ülkenin komik insanları, siz kafa yormaya devam edin, siyasiler sizi öpmeye devam ediyor.

Son düzenleme:
CHP de düzen partisi, defalarca yazdım bunu. Sadece AKP'nin karşısında en güçlü görünen parti olduğu için destekliyorum, yoksa kesinlikle beni ve düşüncelerimi temsil eden bir parti değil, hiç olmadı.
Ülkede sosyalistler hiçbir zaman birleşme sağlamadı, bir çatı altında toplanamadı ve mümkün de görünmüyor. Hepsi kendi içinde yok oldu, yok olmaya yüz tuttu. Zaten ülke kurulduğundan beridir sağ çoğunluk mevcuttu, buna dindarlar da eklendi ve son kale CHP olarak görüyor insanlar.
Sosyalistler yıllardır seçimlere gitmiyor, oy vermiyor. Çünkü temsil edecek parti yok.. bu böyle gider, CHP anamuhalefet olmayı seviyor, kabulleniyor.
Senin dediğin gibi yeşil ışık yakıp duruyor, her şey Tayyip Bey'in önünü açmak için, her önüne çıkan engeli ya satın aldı, ya da hapse attı adam, bir şekilde sallansa da tahtı yıkılmıyor.. böyle karşılıklı flört ile devam eder, halk zaten uyuyor, geçim derdinde insanlar ve kimsenin gelecek ile ilgili umudu da yok.
Katılıyorum.

Sosyalist bir partinin hiçbir zaman Türkiye de dahil herhangi bir Ortadoğu ülkesinde iktidar yahut güçlü bir muhalefet olabileceğine dair inancımı çoktan yitirdim ben.

Sosyal demokrat bir düzene de razıyım fakat ülkede böyle bir parti de yok. Toplumu dönüştürmek, toplumdaki dejenerasyonu sona erdirmek yerine, iktidarın ucuz bir kopyası / karikatürü gibi davranıyorlar. Yani Erdoğan varken kimse Ekmeleddine oy vermez. Gerçeği dururken fasonunu satın almaz.

Devlet aklı tüm partileri beka adı altında bir çerçevenin içerisine oturtuyor. Biri o çerçevenin sağına biri solunda kalıyor ama çerçeve aynı çerçeve.

Şu anda Türkiye’nin %80 i iktidar zaten. Kemalistler(Avrasya Kanadı) , İslamcılar, Milliyetçiler iktidar ortağı.

Ana muhalefet partisinin de “Hayır arkadaşım doğru olan budur.” diyemediği mevcudunu korumak istediği için cesur olamadığı bir denklemde geriye kim kalıyor ki zaten. Sen, ben bir kaç kişi daha.

Geri