"Erdoğan, Müslüman Kardeşlerin lideridir"
Rafael Sadi yazdı...
Ortadoğu, Muhammed'in günlerinden beri en büyük krizden geçiyor. Arap Baharı'nın İslam kışı olduğunu gördük. Suriye iç savaşı dahil olmak üzere, yarım milyondan fazla kayıp veren ve Suriye nüfusunun çoğunluğu mültecilere dönüşen, bazıları ülke içinde, diğerleri Lübnan, Ürdün, Türkiye ve Avrupa'da olmak üzere sürmekte olan iç çatışmalara tanık olduk.
Bu krizin sonunu görmüyorum. Uzun süren kronik istikrarsızlık olacaktır. Çıkarılan zalimane rejimlerin istikrarlı bir şekilde geçişini görmüyorum. Nasırizm ve Pan-Arabizm gibi eski ideolojilerin geri dönüşünü görmüyorum. Ve 'İslam, çözümdür' diyenler sinirli davranıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, bölgedeki Müslüman Kardeşlerin lideridir ve Müslüman Kardeşler ideolojisine dayanan yeni bir Osmanlı imparatorluğu kurmayı hedeflemektedir. Bu amaçla uzun bir süre akılda kaldı. ISIS'i ekonomik olarak satın alarak destekledi, çünkü Kürtleri öldürmek istiyorlardı. Eğitimli ve tecrübeli cihatçılar, dünyanın her yerinden, Suriye ve Irak'ta savaşmak için ISIS'e katılmak ve kendi ülkelerine, özellikle de Avrupa'ya geri dönmek için gelmelerine izin verdi ve bunun sonucuna şahit olduk.
Bu gelişmeler ABD'nin yarattığı boşluğun sonuçlarıdır. Şu andaki yönetimle birlikte neyin geleceğinden emin değilim. Bekleyip görmeliyiz.
Sünni Arap devletler, Müslüman Kardeşler ve Türk Yeni-Osmanlı tutkularını da ciddi bir tehdit olarak görüyorlar.
Orta Doğu'yu anlamak için orada yaşamak zorundasın. Dinlerseniz, okuyun, bölgede çelişkili birçok çıkarın olduğunu anlamaya geliyorsunuzdur. Dediğim gibi başta hegemonya arayışına giren üç radikal İslami hareket var. Biri Türkiye, yani Erdoğan. Müslüman Kardeşler ideolojisine dayanan, neo-Osmanlıların bir Sultan olma arzuları vardır. Bunu akılda tutarak, Avrupa imparatorluğun bir parçasıdır. Balkanlar'da camiler ve kültür merkezleri kuruyor veya Hollanda ve Almanya'da siyasi olarak yaptıkları şey bu onun özlemidir. Bütün bu araçları, kendisinin de Sultan olduğu bir neo-Osmanlı imparatorluğu fikrini ortaya koymak için kullanır. Müslüman Kardeşler yolu gerçek niyetleri ortaya çıkarmak değil, benim için çok net. Marakeş'ten 50 $ 'a İstanbul seferlerine sübvanse etmek, 12.000'den fazla Türk kaçakçısı kaçakçılığı sistemine sahip olmak ... Yunanistan'daki isim listesini gördüm. Yunanlılar, bu listeyi Türk istihbaratına teslim ettiklerini iddia ediyorlar. İstanbul havaalanındaki yasadışı işçileri almak için sisteme sahip olmanız ve onları teknelere getirmeniz ve onları Yunan adalarına getirmeniz gerekiyor. Bu bir sistem. Türklerin Rumların gönderdiği listeye tepkisi neydi? Inkar etmek. "Kulübe hoş geldiniz!" Dedim. Türkiye'ye, Hamas teröristlerinin Şam'dan İstanbul'a taşındığını söyledik; Biz Türklere isimlerinin bir listesini verdik ve inkar ettiler. Neden bölgedeki Hamas ve diğer Müslüman Kardeşler örgütlerini destekliyor? İstanbul havaalanındaki yasadışı işçileri almak için sisteme sahip olmanız ve onları teknelere getirmeniz ve onları Yunan adalarına getirmeniz gerekiyor. Bu bir sistem. Türklerin Rumların gönderdiği listeye tepkisi neydi? Inkar etmek. "Kulübe hoş geldiniz!" Dedim. Türkiye'ye, Hamas teröristlerinin Şam'dan İstanbul'a taşındığını söyledik; Biz Türklere isimlerinin bir listesini verdik ve inkar ettiler. Neden bölgedeki Hamas ve diğer Müslüman Kardeşler örgütlerini destekliyor? İstanbul havaalanındaki yasadışı işçileri almak için sisteme sahip olmanız ve onları teknelere getirmeniz ve onları Yunan adalarına getirmeniz gerekiyor. Bu bir sistem. Türklerin Rumların gönderdiği listeye tepkisi neydi? Inkar etmek. "Kulübe hoş geldiniz!" Dedim. Türkiye'ye, Hamas teröristlerinin Şam'dan İstanbul'a taşındığını söyledik; Biz Türklere isimlerinin bir listesini verdik ve inkar ettiler. Neden bölgedeki Hamas ve diğer Müslüman Kardeşler örgütlerini destekliyor? Biz Türklere isimlerinin bir listesini verdik ve inkar ettiler. Neden bölgedeki Hamas ve diğer Müslüman Kardeşler örgütlerini destekliyor? Biz Türklere isimlerinin bir listesini verdik ve inkar ettiler. Neden bölgedeki Hamas ve diğer Müslüman Kardeşler örgütlerini destekliyor?
Çeviri: Rafael Sadi
Odatv.com
https://odatv.com/erdogan-osmanli-imparatorlugu-kurmayi-hedefliyor-1404171200.html