Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek

Konu sahibi son olarak 1286 gün önce görüldü
Erdoğan: İsteseler de istemeseler de Osmanlıca öğrenilecek cümlesinde ki diktatörlüğü ve faşistliği bulunuz....

Akıllı olun, o sizin cumhurbaşkanınız. Sever de, döver de.
Bu, ''zorbalık'' değil de nedir.

şapka takmayıp isyan çıkaran asılır durumu kadar

eğer hutbe türkçe okunmazsa ağır cezalara gidilecek tarzındaki durum kadar

bundan sonra ezan Türkçe okunacak denmesi kadar zorbalıktır Erdoğanın yaptığı

Ulan ben nasil ingilizce dersini istemeyerek gördümse siz de osmanlicayi istemeyerek görün.
Ooooh iyi oldu :D

Hep zayif alirdim ingilizceden.
rüyalarimda ingilizce öpüyodum Madonnayi o derece yani.

Hangimiz Okullarda verilen dersleri kendimiz sectik ???

Birileri secer, digerleri uygular.
O kadarrrr :D

Ulan ben nasil ingilizce dersini istemeyerek gördümse siz de osmanlicayi istemeyerek görün.
Ooooh iyi oldu :D

Hep zayif alirdim ingilizceden.
rüyalarimda ingilizce öpüyodum Madonnayi o derece yani.

Hangimiz Okullarda verilen dersleri kendimiz sectik ???

Birileri secer, digerleri uygular.
O kadarrrr :D

dimi ama iyi yaklaşım bizi işgal edenleri dilini öğrenmek zorunluda buna bir şey denmiyorda geçmişimizdeki dilimiz mi kötü arapça ve farsçadan geliyormuş o yüzden kütürümüz değilmiş sanki latin alfabesi külütürümüz müydü?

o halde Göktürk yazılarına geçelim he bizim kendi kültürümüz hem ona da eski derler arkadaş bak İsraile ibranice kullanıyor arkadaş binlerce yıllık dil

arkadaş eğer zorunluluk dendiğinde kızıyorsanız bu Ülkenin kurulduğundan beri olanları da görelim bu hep vardı yeni çıkmadı yani zorbalık ve içten olun biraz da her durumu eleştirin

Değil mi ya? Neden Osmanlıca öğrenmiyoruz ki?

Hem ecdad, atalar, yedi düvel nam salmış, 3 kıtaya hakim vs?

Soslayın tabi soslayabildiğiniz kadar.

Zaten uzaya ABD'liler, İngilizler, Sovyetler çıkmadı ki onların söylemlerini öğrenmek için dillerini öğrenelim...

Dünyadaki tüm büyük buluşları hep Osmanlı ve Arap toplumları buldu. O yüzden Osmalıca zorunlu eğitim olmalı.

İnternette bir konu hakkında makale ararken karşımıza hep Osmanlıca söylemler çıkıyor. Harbiden bu ingilizceyi neden zorunlu yaparlar hiç anlamam. Kapasitem bu kadarını kaldırmıyor işte napalım...

Osmanlıca öğrenmek niye bu kadar sorun ki anlamıyorum niye bu kadar zoruna gidiyor insanalrın ya bizim vatanımıza tecavüz eden adamların dillerini öğrenirken asırlarca konuştuğumuz dil hakkında hiç bir fikrimizin olmaması ve derslerde öğrenielcek olunca zorunlulukları sevmiyoruz ve bu zorbalık diyoruz asıl onursuzluk budur! o zaman gençliğe hitabe ve istiklal marşına saygı gösteren insanların hepsi yalancı özellikle fazlaca Atatürkçü olanlar içinde geçen osmanlıca kelimeleri okuma zorunuza gidiyor mu emsela yada bunun için Atatürkede kızın haydi yada Mehmet Akife ya gram samimiyet yok

Şimdi huzurlarınızda bu yorumu yaptığım için Atatürk düşmanı, yobaz, geri kafalı ve örümcek beyinli seçileceğim.

Zamanında şapka devrimi ile şapka ve kep takmaya mecbur bırakan bir lider diktatör olmuyorsa, bugün de Osmanlıca eğitimini zorunlu kılan bir lider diktatör olamaz.
Haşa, Tayyip ile Atatürk' ü bir tuttum. Affola.

10849870_670009649774135_5782600604253934797_n.jpg

hobaaaa

Osmanlı Türkçe'sini öğrenmek, okullarda bunun dersini almak sorun değil, bu millet bunu seve seve yapar. Fakat sizin anlamadığınız şu, bu ülkeyi yönetenler pis ağızlarıyla sağa sola saldırıyor, Türkiye Cumhuriyetinde olduklarını cumhuriyet rejiminde görevlerini yaptıklarını unutuyorlar kendilerini hilafet makamında halife-padişah olarak görüyorlar. Astığım astık kestiğim kestik modundalar. Türk tarihini sadece Osmanlıyla sınırlandırıyorlar bunun öncesini almıyorlar. Onlar için varsa yoksa Osmanlı.

Yalandan yere tarih sevgisi yapmasınlar milli duyguları yerle bir ettiği günleri de gördü bu gözler, seçimlere kısa bir süre kala Osmanlı aşkı üzerinden oy kapma peşindeler. Azıcık samimi olsalar, iyisiyle kötüsüyle tarihimizi komple sahiplenseler destek vereceğim ama yok arkadaş samimi değiller.

başlık 3. defa açılıyor
bitünyadayöneticivarhaa

İngilizceyi yıllardır kim öğrendi ki ,şimdi kalkmış Osmanlıca öğrenilecek diye saçmalıyor. Okullarda eğitim mi var ki, Osmanlıca eksikti. Zamanında öz dilimiz olabilir ama şuan yapılan Osmanlıcanın gelmesi değil. Osmanlıca getirirsin seçmeli ders yaparsın. İngilizceyi getirdiniz hayatımızı kararttınız. İşe gireceğiz,İngilizcen var mı? Okulda eğitim sıfır iken, sınavlardan yüksek not alan öğrenci sayısı 3 ün üzerine geçmez.. Din kültürü dersinde bile öğretmen hiç bir şey anlatmıyorken, Osmanlıca da kimse bir şey anlatmaz. Evet böyle şeylerin gelmesi güzel hoş hani kendi öz dilimiz belki de ama abi kalkıp zorundasın diyemezsin!! bir kere hakkın yok buna senin. Ben bu Ülke de istediğim şeyi öğrenirim. Eğitimi boktan oln bir Ülke de kalkmış laga luga yapıyorsunuz.

Gelsin öğretsin.
Artık bu adama söyleyecek hakaret bulamıyorum ben. İnsan gider işe yarayacak bi dil öğretir. Osmanlıcayı kim ne yapsın, kim konuşuyor bu dili ? Zaman kaybından başka bişey değil. Kaldı ki okullardaki eğitimin kalitesi belli. Normal bi devlet lisesinde İngilizce öğretmeni '' good morning class ' demekten başka bişey öğretmiyor. Tabi böyle bi eğitim bu adamın işine geliyor. Halk ne kadar cahil ise o kadar kolay yolunur dimi ?

Elin değmişken biraz da Türkçe öğret.

Eee ne var bunda neyini tartışacağız? Erdoğan işte normal.
Gandhi türevi bir lider böyle bir cümle kurmuş olsa hadi neyse,şaşırıp tartışırdık: ''Ne demek istiyor,niyeti ne?'' diye.

Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner. Zamanında nasıl ki harf inkılabına zorlandıysak şimdi sev seve Osmanlıca öğrenme zamanımız. Bir zaman sonra zorla (2.kez) kılık kıyafet inkılabı olarak da eskiye dönülse fevkalade olur.

Öğrenmek isteyen öğrensin tabi ki. Ama kullanılmayan bir dili öğrenmek neye göre yararlı? Ne fayda sağlayacak? Tüm Türkiye, Osmanlıca eserleri anlayınca ne yapacağız? Hepimiz tarihçi mi olacağız?

Geri