Erdoğan : İnşallah Dostum Trump’la kısa sürede bir araya gelmeyi ümit ediyorum

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
''Bugün ABD Başkanı Değerli Dostum Sayın Donald Trump'la yaptığımız telefon görüşmesi oldukça verimli, kapsamlı ve samimiydi.

Görüşmemizde Gazze’de gittikçe kötüye giden insani durum başta olmak üzere Suriye, Rusya - Ukrayna Savaşı, küresel ticaret, İran ile ABD arasında devam eden müzakereler ve daha birçok bölgesel ve küresel meseleyi istişare ettik.

Sayın Trump ile başta savunma sanayii ve ticaret olmak üzere Türkiye-ABD münasebetlerini geliştirme irademizi teyit ettik.

Başkan Trump’ın dünyamızda süregelen çatışma ve savaşları bitirme yönündeki çabalarını takdirle karşıladığımı, Türkiye olarak bölgemizde barış, istikrar ve huzur ortamının tesisi için gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguladım.

Değerli dostumu en kısa sürede Türkiye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağımı ifade ettim, kendisi de bizleri ABD’ye davet etti.

İnşallah Dostum Trump’la kısa sürede bir araya gelmeyi ümit ediyor, görüşmemizin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.''

SON DAKİKA — ABD BAŞKANI TRUMP Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile çok iyi ve verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Görüşmemizde Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Gazze ve daha birçok konu ele alındı. Cumhurbaşkanı, ilerleyen bir tarihte Türkiye’ye gitmem için davette bulundu; kendisi de Washington, D.C.’ye gelecek.

Başkanlık yaptığım dört yıl boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerim mükemmeldi.

Aramızda birçok konuda yakın işbirliği vardı. Bunlardan biri de, hapse atılan Rahip Andrew Brunson’ın benim talebim üzerine derhal ABD’ye geri gönderilmesiydi.

Her halukarda, bu saçma ama ölümcül Rusya-Ukrayna Savaşı’nı DERHAL sona erdirmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum!

Gelirsin anam gelirsin. Dostun trump’la da gelirsin, dostun netanyahu ile de gelirsin. Bakalım adadaki ne zaman dostun olacak

Dostum dediklerinin başına bir şey geliyor hep. Trump ayağını denk alsın.

Rahip brunson için Bekir Bozdağ ABD ye gitmişti. fetoyu alıp geleceğim diye gitti.

Al papazi ver papazı diyen kimdi ?
Bunlar papazı da casus diye içeri attılar.
21 yıldır aynı adreste ikamet eden casus mu olur ?
ABD bunlarla dalga geçti geçmeye de devam ediyor..

yıllarca dış güçler deyip milletten oy topladılar
şimdi dış güçlerin hepsiyle dost

Geri