Erdoğan: Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi çıkarız

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
recep tayyip erdoğan'ın bugün kullandığı söz. "Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, hayatımız pahasına istiklâl ve istikbalimize sahip çıkarız."

İçişleri Bakanı, Süleyman Soylu da durur mu o da yapıştırmış; valilere yazı göndererek, seçim günü Türk Silahlı Kuvvetlerinin zırhlı araçlar ve personelinin göreve hazır hale getirilmesini istemiş.

savaşa mı gidiyoruz seçime mi belli değil. ne o seçimi kaybedince halkın iradesine karşı gelip, darbe mi yapacaklar ? biz koltuğu bunlara devretmeyiz mi diyecekler ? bu neyin hazırlığı anlamış değilim.

Son düzenleme:
Seçimi siz kaybedeceksiniz, orası zaten belli. Ve o zaman da kışkırtıcılar ortalığı karıştıracakmış. Öyle söylentiler var.

Senaryo yazmışlar demekki. Her tiyatro tutmaz bilesiniz.

Sömürmeye doyamadık gerekirse bunun için savaş çıkarırız,
Bu hazırlığı sözde "50 bin" insan beton altında soğukta yardım beklerken neden yapmadınız?
Söyleyecek daha çok şey var da son iki gün...

Senaryo yazmışlar demekki. Her tiyatro tutmaz bilesiniz.
Karışıklıkların önemli aşaması Almanya'da olacağı söyleniyor. Apo serbest kalmazsa Türklere saldıracakmış oradaki soydaşların. Senin vardır bundan bir bilgin.

Sömürmeye doyamadık gerekirse bunun için savaş çıkarırız,
Bu hazırlığı sözde "50 bin" insan beton altında soğukta yardım beklerken neden yapmadınız?
Söyleyecek daha çok şey var da son iki gün...
Sömürgecilerin uşakları CHP tarafı. Amerika ve Avrupa onları destekliyor.

15 temmuzdan parti olarak mı çıktın reis
başbakanın tüneldeydi

ağlasanız da sızlasanız da :

s-46447e590d294d3c6e6e60eca858b2f47e7562d3.jpg

tehlikeli açıklamalar. sosyal medya, televizyon, meclis, sandık, ysk vs. vs.. muhalefetin her yerde etkin olması gerekiyor.

Anadolu kadınının elinde kürekle ağzımıza ağzımıza vurmak üzere şalvarıyla yavuz sultan selim köprüsünden avrupa yakasına doğru koştuğunu hayal ediyorum.
yapma teyzem, yapma kadın anam, yapma nene hatun,

Erdoğan'ın iktidar olduğu döneme iyi bak, Amerika ve AB destekliyordu. O zaman Tayyib sömürgecilerin uşağımıydı?
Türkiye büyüdükçe Avrupa küçülüyor. Çünkü biz daha ucuza üretiyoruz ve daha iyisini de yapıyoruz. Onların satışları düşüyor. Bir zamanlar Japonya ve Kore Gemi üretimine ağırlık verince, Avrupa'daki tüm Tanker üreten Tersaneleri iflas etti. Şimdi silah satamıyorlar. Bizim İha ve Siha'lar, Almanların eski Tank'larından daha etkin ve Ukray'na ya satmak istedikleri eski Tank'lar ellerinde kaldı. Togg seri üretime geçtiğinde Otomobil sanayileri de zorda kalacak.

Erdoğan yüksek teknoloji vaad ediyor, bu nedenle sevilmiyor.
Kııçdaroğlu ise Soğan Patates vaad ediyor ve Batı tarafından destek görüyor.
Kılıçdaroğlu, Batı'ya Türkiye'yi görmek istedikleri yere gömmeyi vaad ettiği için destek görüyor.

Erdoğan'ı Batı ne zaman desteklemiş? Sen söyle. 15 Temmuz öncesi ve sonrası her Batı'lı Başbakan ile arası açık tı. Sürekli şürtüşmeler, dayatmalar yaşandı. Davos'u hatırla. Sarkozy'yi hatırla. Merkel'i hatırla. Trump'ı hatırla. Obama'yı hatırla.

Adam hepsini tarihe gömdü.

Türkiye büyüdükçe Avrupa küçülüyor. Çünkü biz daha ucuza üretiyoruz ve daha iyisini de yapıyoruz. Onların satışları düşüyor. Bir zamanlar Japonya ve Kore Gemi üretimine ağırlık verince, Avrupa'daki tüm Tanker üreten Tersaneleri iflas etti. Şimdi silah satamıyorlar. Bizim İha ve Siha'lar, Almanların eski Tank'larından daha etkin ve Ukray'na ya satmak istedikleri eski Tank'lar ellerinde kaldı. Togg seri üretime geçtiğinde Otomobil sanayileri de zorda kalacak.

Kılıçdaroğlu, Batı'ya Türkiye'yi görmek istedikleri yere gömmeyi vaad ettiği için destek görüyor.

Erdoğan'ı Batı ne zaman desteklemiş? Sen söyle. 15 Temmuz öncesi ve sonrası her Batı'lı Başbakan ile arası açık tı. Sürekli şürtüşmeler, dayatmalar yaşandı. Davos'u hatırla. Sarkozy'yi hatırla. Merkel'i hatırla. Trump'ı hatırla. Obama'yı hatırla.

aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görürmüş, parasının on beş kat değer kaybettiği ülke büyürken avrupa küçülüyor öyle mi ? o halde neden paran her geçen gün küçülen ülkelerin para birimine göre değer kaybetmeye devam ediyor ? istatistik var matematik var sizin anlamadığınız alanlar ama girip bir bakın türkiye dünyanın en gelişmiş 20 ekonomisi arasında bile değil artık. siyasal islamcılık rejimi altında geçirdiği 20 yıllık sürenin sonunda tarihinde ilk kez g20'den düşmüştür. merkez bankanın rezervleri eksilerde sürünmekte, doğmamış çocuklarınızın, torunlarınızın paraları hiç edilmiş, hala cahilce savunmaya çalışıyorsunuz, azıcık utanma olur insanda. matematik yalan söylemez, ona yalan söyletemezsin. böyle mesnetsiz, desteksiz atmakla olmuyor bu işler. ıslak ergen rüyalarınızı ancak kendi kitlenize inandırabilirsiniz.

Son düzenleme:

Büyümek? Sen kafa mı buluyorsun yoksa (özellikle şahsım adına diyorum) bizimle t.ş.k mı geçiyorsun?
Türkiye büyüdükçe Avrupa küçülür evet. Ama ucuz üretim ile değil. Ucuz üretim yüksek fiyattan satarsan. Sende reyizin kadar anlıyorsun ekonomiden. Merkez Bankası rezervleri şuanda eksi seviyelerde. Dolar fırlamasın diye altınları satmaya başladılar. Bu ne demek biliyor musun en kısa haliyle? Bebek katili apoyu ülkenin başına getirsen, bu kadar ihanet edemez demek.

Birkaç gündür şirketlerin bilançolarını okuduğum ve endekse dair analiz yaptığım için yoktum. Şirketlerin hepsi son çeyrekte zarar yazmış. Bankalar kârlarında bile zarar ediyorlar. Faizlerin en az % 130 seviyesine gelmesi lazım ki, TL uzun vade de değerli olsun. Ama senin reyizine kim öğrettiyse "Faiz sebep enflasyon sonuç" diyerekten, adam psikozdan bir türlü çıkamıyor. İşin esas doğrusu "Enflasyon sebep, Faiz neden, üretim sonuç" formülüdür.

Senin reyizinin yapması gereken çok basitti; Dolar düşük iken üretimi yavaş yavaş ülkeye taşıyacak ve temel maddelerin Türk Lirası üzerinden değerlenmesini sağlayacaktı. Dolar da yükseldiğinde, TL rezerv para olarak temel ihracat maddelerinde etken bir güce sahip olduğundan istediğin gibi faiz ve dolar kuru ile oynayabilecektin. Çünkü rezerv para demek, ana oyunculardan olmak demek. Dolayısıyla her ihraç ettiğin malın ister dolar olsun, euro olsun, ruble olsun, yuan olsun seve seve TL'ye çevrilmesi demek. İhracatçıların hepsi kan ağlıyor şuan da. Satış yapamıyorlar.

Şimdi diyeceksin ki, bunun benim anlattığım konu ile alakası ne?
Bak süzme şopar arkadaş, elinde para gücün yoksa istediğin kadar iha, siha, teknoloji üret faydasızdır. Evet teknolojiyi üretirsin ama onu uçuracak, reklamını yapacak, küresel dünyada oyuncu olmasını sağlayacak tek güç de PARA'dır. Ülkendeki insanların alım gücü, refah ve serbest ticaret ekonomisi senin vergilerini arttırmana ve dolayısıyla devlet olarak daha fazla kazanmana sebep olur. Serbest iştirakler de hem rekabeti hem de ülkedeki ticaret dengesini sağlayacağından, daha rekabetçi ve dolayısıyla daha güzel işler çıkaran şirketlerin sayısının artması dolaylı yoldan piyasa hacmini de yükseltecektir.

Sen enflasyonu kağıt üzerinde düşük tutup, maaşlara ona göre zam yapmazsan senin küçük beynindeki bööyüüh ülkeye kimse yatırım yapmaz. Kendi vatandaşı bile yapmaz. Para güvenilir liman sever. Riski de sever, ama ondan önce güveni sever. Sen doğru yapıyorum kafasıyla kendini zengin edip ülkeni fakirleştirirsen, BİR ÜLKEYE BUNDAN DAHA BÜYÜK İHANET ETMİŞ OLAMAZSIN. Çünkü sermaye sınıfı böyle ülkelere çökmeyi çok sever.

Senin reyizini niye destekliyor sermaye sınıfı? The Economist ya da J&P Morgan gibi şirketler niye şuan da AKP destekçisi hiç düşündün mü? Ya da boşver sen çalışmayan o kafanı hiç yorma. Çünkü sonuç yine 0 olacaktır.

O yüzden sakın bana böyle küresel bööyüüüh reshhimcilerin ağzıyla konuşma. Büyük resmi dediğiniz gibi görseydiniz, yukarıda yazdığım yorumu senin bana yazman gerekirdi.

İktidara geldiği sene ve devamındaki yıllar. Tabiiki inkar edeceksin biliyorum.
Diğer saçma cümlelerini güldükten sonra sildim.
İktidara gelemesin diye hapise attırmışlardı. Sonra bükemedikleri bileği öpmek zorunda kaldılar. Desteklenen adamın hapiste ne işi var? Sizin Sülo gibi Terörden de değil, şiir okumaktan. Sen yine sap ile samanı karıştırırsın tabi.

Geri