Erdoğan: Bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, tek dinimiz var o da İslam

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bay Bay Kemal, Diyarbakır'da benim Kürt kardeşlerimi öldürten Selo'ya cezaevinden çıkma sözü veriyor. Aynı şekilde evlat katili Apo'yu da çıkarma sözü veriyor' dedi.
HABER MERKEZİ
25.04.2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yayımladığı 'Alevi' başlıklı video hakkında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz şunu biliriz; bizim Alevilik, Şiilik diye bir dinimiz yok. Bizim tek dinimiz var, o da İslam ve Müslümanlık" dedi.
Erdoğan, Ankara'daki ATO Congresium’da 'Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı' kapsamında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin devamı için;

İyi algı oluşturuyorlar.Esasen adam Alevilik veya Şii'liğin bir din veya daha ötesinde bir kavram olduğuna değinmedi.Bir taraftan cem evlerine destek vereceksin,bir taraftan da Alevileri,sanki bir din icat etmiş gibi töhbet altında bırakacaksın.Ne yaman çelişki.

Biz derken? Siz kimsiniz?

Alevilik zaten din değil ki bunu yeni mi keşfetmiş?

yine mi mağdur olmuşlar ?

Bugüne kadar Erdoğan hep "alevi kültürü" kalıbını kullandı. Bu kalıp ile kullanınca alevilik kabul edilir bişey. Tıpkı "Kürt kökenli vatandaşlar" kalıbı gibi. Ama tek başına Kürt ve Alevi kelimeleri kendisi tarafından pek kabul görmedi. Benzer durumu "Gazi Mustafa Kemal" kalıbında da görebiliriz. Hele bir de yanına "ve silah arkadaşları" kelime gurubunu koyarsanız keşkül gibi miss... Ama tek başına "Atatürk".. bak işte o biraz sorun yaratıyor. Bu bağlamda evet, din değil demesi ve tanımaması en azından çelişkili değil.

Çocukken yaşadığım sokakta üç komşu aile vardı. Birisi Digor. Biri Darende. Öteki Bayburt (o zamanlar ilçe).. biz de Kastamonu. Herkes kim Kürt kim alevi kim Sünni kim Türk bilirdi. Hiç de önemi yoktu. Çocukları birlikte oynardı. He, Bayburtluya göre biz yeterli müslüman değildik belki. Ama Darendeliye göre fazlasiyla sunniydik. Dedim ya ama bu birlikte yaşamaya engel değildi. Zorunda bir birliktelik de değildi. Herkes birbirine gelir giderdi. İbrahim amca Alevi dedesi idi. bir sedirde otururdu. Arkasındaki duvarda kocaman bir Hz Ali resmi asılıydı. Evlerinin kapısı hep açıktı. Deyim olarak değil. Harbi bildiğin açıktı. Girer çıkar su içersin. Ekmeğin arasına peynir koyar karpuz dilimi ile yersin. Ama Bayburtluda o kadar serbesti yoktu. Kadınlar full çarşaflıydı ve kocaları evde yokken çocuk da olsan girmezdin. Digorlu zaten yedirmeyi içirmeyi sevmezdi.

Yani benim rahat olduğum, yakın hissettiğim, huzur bulduğum komşu evi Alevi olanlarınki idi. Dinmiş değilmiş umurumda değil.

Alevilik din olsaydı senin gibiler kabul edilirmiydi orası muamma..

Neyse arkadaşlar aslında şaşılacak bir durum yok, biz bu zatın siyasi düṣüncesini bildiğimiz için tüm geçmişdeki söylemlerinin takkiye olduğunu biliyorduk. Sonuç itibarıyla bugün gerçek niyetini ve yüzünü gösteriyor. Önceki söylemleri yalandı ama şimdikiler gerçek görüşü. Şaşıranlar uyanın artık.

Ya Muhammed ya Ali biri yetişsin yoksa durum hiç iyiye gitmiyo

Ya Muhammed ya Ali biri yetişsin yoksa durum hiç iyiye gitmiyo
Abi geldim, benim takıldığım nokta şey ya, sizin bu komşudan Darendeli olanlardan bahsetmemişsin, onlar pinti ve paragöz olurlardı.
Sularını içmişsen büyük başarı, tam ticaret adamı hepsi.

Abi geldim, benim takıldığım nokta şey ya, sizin bu komşudan Darendeli olanlardan bahsetmemişsin, onlar pinti ve paragöz olurlardı.
Sularını içmişsen büyük başarı, tam ticaret adamı hepsi.
Karısı arguvan'lıydı. Ondan sebep olabilir mi

Hakikaten beka sorunu haline geldi birinin dur demesi lazım

Din ile Mezhep'i karıştırıyorsunuz.

Geri