Erdem Adına Araştırmacının Günlüğü!..

Konu sahibi son olarak 4151 gün önce görüldü
Kabiliyetlere Zemin; ANADOLU AŞKI Adına!.
=Kemal KABCIK ve de YEREL GÜNDEM=036=130=
Gücü Yeten; Sorumluluk Almaktan: Kaçmaz!.

Erdemli olmanın yasası kendi başarını ve dostluğun başarısını muhafaza adına düşünmek ve bu amaçla paylaşımda kalabilmektir. Paylaşıma..

Erdemin yasası kendi derdine derman olabilmek için düşündüğün kadar, dostlukların derdine derman olabilmek için de düşüneceksin daimilikle.

Erdemli olan kendine yapılan kötülükleri unutmuştur, bağışlayıcı tavrını takınır, iyilikler işlemekten geri kalmayan güçlü irade sahibidir..

Erdemli olan daima iyiliklerde yol alır. İyiliklere itaatkardır, iyilerle yüzleşir ve yeni görevler üstlenir manevi olgunluklar adına daima.

Erdemlilik maneviyat açısından gelişim gösterirken, maneviyatla gelişine de yardımcı olmaya çabalar!. Hayatın manasını paylaşımda bulur hep.

Erdem sahibi insan kitap okur ve okuduğu kitabın anlatısını hayra yorar!. Erdem hayırlı olanı anlar ve kitaplardan yana şikayetçi değildir!.

Erdemli olan insan iyiliğe iyilikle karşılık verir!. Kötülüğe de iyilik ile karşılık verir erdemli olan. Erdem bir iyilik anlayışımızdır.

Erdemli insan bir yol uzmanıdır. Girdiği yolda, kendi mutluluğunun temelinde; insanı, mutlu ve umutlu kılabilme isteği vardır daimilikle!.
Erdemli insan iyiliklerle yol alana adanır. İncinmez kötülüklerden, kendine yapılan kötülükten yana incinmez, görevlerinin insanıdır daima!.

{Yazan: Kemal KABCIK - ANTALYA - 20 Kasım 2013 Çarşamba 15:37:35}

=YEREL GÜNDEM; OKU, ÖĞREN VE PAYLAŞ: AŞKI!.=
=KOLAY OLAN YOLA GİR; KENDİNE HÜKMET DAİM!.=
=ANADOLU SEÇSİN; DİNLENEN VE ÇALIŞAN AZMİ!.=

=Kemal KABCIK ve de YEREL GÜNDEM=036=131=

Erdemli olan kitaplarla iletişim kurmak için yalnızlığı seçer. Çünkü toplum anlayışı ile uyumlu olamayan erdemlinin dostu kitaplardır daim.

Erdemli olan kendi şahsi emellerine diğer insanları alet etmez. Toplumsal barışı isteyen bir erdemli, bu isteğine bir başına mücadelecidir.

Erdemli olan sabırlıdır ve hak ettiği değere sarılır. Uğruna emek verdiği değere önem verir ve hak ettiğinden fazlasını da istemez erdemli!.

Erdemli olan insan üreterek hayata tutunma yolunu benimsemiştir. Her paylaşımdan esinlenir ve kendi doğrusunu işler yazdığı metinlerine de!.

Erdem için verilen mücadelede, özveri savunuculuğu canına göz dikse bile, erdeme adanmışlar erdemliliğe ait kararlı duruşunu asla bozmazlar.

{Yazan: Kemal KABCIK - ANTALYA - 20 Kasım 2013 Çarşamba 18:40:47}

=Kemal KABCIK ve de YEREL GÜNDEM=036=132=

Erdemlilik maddiyatın kazanımını ön plana alırsa: maneviyatın kazanımına güç yetiremez! Maddi kazancını kenara koy, insanlar kazansındır.

Erdemlilik manevi hisler deryası. Erdem manevi değere sabırda!. Ayakta ölümü seçen erdemli; maneviyat hevesinde olsa bile, aşka dönüştürür.

Erdemlilik ciddiyeti ile kitaplarını okur ve itaat edebileceği iyiliği arar, kitaptan bir iyilik izi bulur ve de bulduğu izi derinleştirir!.

Başarı; insanları değiştirerek değil, kendimizi ve olaylara bakış açımızı değiştirerek elde edilen, hayata uyumluluk halidir!. Açını yakala!

Bakış açısında bir tek sen varsın ve kısa bir süreliğine danışırsın dostluğa; daha iyi görebilmek için! Bakış açısı güzelliğine umut; insan!

{Yazan: Kemal KABCIK - ANTALYA - 20 Kasım 2013 Çarşamba 18:40:47}

"İTİRAFLARIM" Adlı Kitaptan;
Kısa Cümle Derlemeleri:

/ İnancına Göre / Yetiştirildim!. / İnanç / Çocukluk ve Gençlik Çağım Boyunca Öğretildi!. / Güvenmekle Yetiniyordum!. / Bir Güven Duygusuydu!. / Ahlaklı Bir Yaşam Sürmeye Başladığında!. / Bir İnsanın Yaşamına ve Yaptıklarına Bakarak Onun İnançlı ya da İnançsız Biri Olduğu Yolunda Değerlendirmeye Gitmek / İmkansızdı!. /

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 - Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15.11.2013 02:57:17 }

Kısa Cümle Derlemeleri:

/ Yetenek, Dürüstlük, Güvenilirlik, İyi Huyluluk ve Ahlaki Davranışlar / Görülen Özelliklerdi!. / Eğitimini Aldıklarına Dair Belge Soruluyor!. / Zeki ve Dürüst Bir Adam!. / Kendilerine Karşı Dürüst, Eğitim Düzeyi / Aynı Olan İnsanları Kastediyorum; İnanç İkrarını Dünyevi Amaçlara Ulaşmak İçin Araç Olarak Kullananları Değil!.

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 Sayfa:007,008- Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15.11.2013 03:09:04 }

Kısa Cümle Derlemeleri:

/ Eğitim Almış Olanların Duruşu ise Farklıdır!. / Bilginin ve Varoluşun Işığıdır!. / Okumaya Başladım!. / İnanıyordum!. / Hayatıma Yön Veren O İtici Güç, Kendimi Mükemmelleştirmeye Olan İnancımdı!. /

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 Sayfa:008- Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15.11.2013 03:18:26 }

Kısa Cümle Derlemeleri:

/ Kendimi Zihnen Geliştirmeye Çabalıyordum!. Araştırabileceğim Her Şeyi Araştırıp Öğreniyordum, Hayatın Yoluma Çıkardığı Her Şey. İrademi Mükemmel Hale Getirmeye Çalıştım; Kendi Kendime Kurallar Koyuyor, Sonra Bu Kurallara Uymaya Çalışıyordum!. /

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 Sayfa:008,009- Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15 Kasım 2013 Cuma 03:28:34 }

Kısa Cümle Derlemeleri:

/ Kendimi Fizik Olarak Geliştiriyordum, Her Türden Egzersizle Gücümü ve Çevikliğimi Artırdım!. /

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 Sayfa:009- Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15 Kasım 2013 Cuma 03:39:57 }

Kısa Cümle Derlemeleri:

/ Kendimi Her Şekilde Yoksun Bırakarak Dayanıklı ve Sabırlı Olmaya Alıştırdım!. Bunların Hepsini Mükemmel İnsan Olma Yolunda Yapılması Gerekli Şeyler Olarak Görüyordum!. İlk Başta Ahlaki Açıdan Mükemmelliğe Ulaşmak Fikri Vardı Tabi Ki!. /

{ Kitap Adı: İTİRAFLARIM - Kitap Yazarı: TOLSTOT - Türkçesi: İlhan ÖZDEMİR - ANTİK DÜNYA KALSİKLERİ/İstanbul/2006 Sayfa:009- Cümle Derleme: Kemal KABCIK / Antalya/15 Kasım 2013 Cuma 03:53:52 }

İnsan, öncelikle, kendi kendisine yararlı olabilmeyi düşünmelidir!. Ve daha sonra Yurdu adına, Yurt Güvenliği adına, Yurduna karşı problem olmadan yaşanan bir hayat tarzını keşfedebilmelidir, diye düşünüyorum. Kendisine yararı dokunabilen, kendi kendisine iyilik yapabilen, duyarlı bir insan, Yurt Güvenliği ve Yurt Huzuru adına da etkili olabilir, diye düşünüyorum. Kendini, kötülüklerden yana ıslah edebilen bir insan; iyiliğin izinde, verimli bir hayat sürebilmek için çaba sarf edebilmeli ve huzur ile ümidini Yurttaşları ile paylaşabilmelidir, diye düşünüyorum!.

Kemal KABCIK / Antalya / 15 Ekim 2008 Çarşamba 07:07:41

Okuma aşkına ait iklimin baharında yaşayabilmeyi, ve sürekli olarak, okuma aşkının baharında kalabilmeyi arzu eden bir insan olabilmeliyim!. Kaleme alınmış ve okumuş bulunduğum tüm kitap anlatılarını hayra yormalı ve pozitif düşünerek, hayatıma bir yön verebilmeliyim, diye düşünüyorum!. “İyi Olan”dan “Daha İyi Olan” anlatıyı keşfetmesini öğrenebilmeliyim!. Duyarlılık yüklü kalemlerin; iyiliği-doğruluğu ve de güzelliği yaşatan olabilmesini istemeliyim!. Ve bu düşünce doğrultusunda samimiyetle ilerlemeli ve kendime ait düşüncelerimi de samimiyetle kaleme alabilmeliyim!. İz bırakan, derinlik düşünürü insanlar; dualarla nasipleniyordu!. Ve ben; dualarımın verimliliği ve içtenliği ile, başarıyı yaşayabilecek olanım!. Bu amaç doğrultusunda, davranış biçimim ve sarf ettiğim sözler üzerine, üzerime düşen sorumluluğu üstlenerek, kendi hayatıma hükmedebilmeliyim!. Bu kararımda, istikrarlı olabilmeli ve daima gelişim göstererek, hayatın zorlu duraklarından, dersler çıkararak ilerleyebilmeliyim, diye düşünüyorum!.

Kemal KABCIK / Antalya / 16 Ekim 2008 Perşembe 00:11:10

Karar Kılanın Gereğinde; Kitaplarımızı Okuyabilmek İsterim!.
= 000.000.001 =
Mücadeleci İnsanların Hayatını Kitaplardan Okumak İsterim!.

“Kısa Süren Saltanat” Adlı Kitaptan Kısa Bir Anlatı:

Karısı Marie iyi bir kadın, iyi bir ev idarecisiydi. Kendi nüfuz alanını bilir, hep o alanın içinde kalırdı. {…+.+.+…}

{ S:009, P:02 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ – 10.06.2009 07:16:15 }

Öğretmenlerimiz; Öğrencilerinin İç Alem Zenginlik Kaynağı!.
= SAYGILARIMLA =
Sevgi ve Saygı; Öğrencilerin Olgunluğunu Muhafaza Edendir!.

= 000.000.002 =

{…+.+.+…} Yeşil abajurlu lambalar odaya ancak güzellikleri gösterecek, kusurları saklayacak kadar ışık yaymaktaydı. {…+.+.+…}

{ S:014, P:02 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 08:10:28 }

= SAYGILARIMLA =

= 000.000.003 =

{…+.+.+…} Kütüphanede deri ve yaldız ciltler duruyor, göze davetkâr görünüyor, ama insanı <<ille>> diye zorlamıyordu.

{ S:014, P:02 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 08:36:59 }

= SAYGILARIMLA =

= 000.000.004 =

{…+.+.+…} yeğeninin gerek ruhsal, gerekse dünyasal sorunlarında danışmanlığını yapardı.

{ S:015, P:02 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 08:39:24 }

= SAYGILARIMLA =

= 000.000.005 =

“Ben başkalarını mutlu görmeyi tercih ediyorum. {…+.+.+…}“

{ S:017, P:10 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 14:16:15 }

= SAYGILARIMLA =

= 000.000.006 =

“İnsan yaşamak zorunda.” dedi amcası. {…+.+.+…}”

{ S:050, P:03 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 14:19:35 }

= SAYGILARIMLA =

= 000.000.007 =

{…+.+.+…} “Ama seni terk ettiğimi sanma. Hep senin adına düşünüyorum. {…+.+.+…}”

{ S:050, P:03 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 14:21:43 }

= SAYGILARIMLA =

Erdemin Günlüğü; Zorludur Hep!.

Yırtarak geceyi; şafağa erdin!.
Halkın uğruna cömertçe verdin!.
Sevgi büyüdü bin yıllık çınar!.
Umudunu; kitaplardan derledin!.

Şimdi istikrarlı ol okumalara!.
Şimdi; erdem adına paylaşımla!.
Şimdi aşk zamanı paylaş daima!.
Şimdi doku nakış nakış heceyi!.

{Yazan: Kemal KABCIK – ANTALYA - 17 Aralık 2013 Salı 07:31:20}

= 000.000.008 =

“{…+.+.+…} Umut etmekten başka yapılacak bir şey yok.”

{ S:051, P:11 – John STEINBECK – BİLGİ YAYINEVİ - 10.06.2009 14:22:49 }

= SAYGILARIMLA =

Geri