Z
Z3yn3P
Ziyaretçi
Ziyaretçi
erasmus nedir , erasmus başvuru şartları nelerdir
erasmus başvuru şartları , erasmus şartları
Erasmus Nedir?
Erasmus programı Avrupa’daki üniversite öğrenci ve öğretim elemanları için Avrupa Birliği tarafından oluşturulmuş bir değişim programıdır.
Erasmus Şartları Erasmus Değişim Öğrencisi Başvuru Gereklilikleri
Erasmus Programına katılmak için öncelikle okuduğunuz bölüm ile Programa katılan bir başka ülkede bulunan bir üniversitenin ilgili bölümü arasında yapılmış bir kurumlararası anlaşmanın olmasıdır. Erasmus Programı ile yurtdışı eğitimi almak isteyen öğrenciler öncelikle bölüm veya fakültelerindeki koordinatörleriyle görüşmeli ve yurtdışında değişim programına katılabilecekleri eğitim kurumları hakkında bilgi edinmelidirler.
erasmus başvuru şartları , erasmus şartları
Erasmus Nedir?
Erasmus programı Avrupa’daki üniversite öğrenci ve öğretim elemanları için Avrupa Birliği tarafından oluşturulmuş bir değişim programıdır.
Erasmus Şartları Erasmus Değişim Öğrencisi Başvuru Gereklilikleri
- 1- Örgün eğitim veren ve Erasmus Üniversite Beyannamesine sahip bir yüksek öğretim kurumunda öğrenci olmak.
- 2- Önlisans / lisans / yüksek lisans / doktora düzeyinde öğrenci olmak.
- 3- Önlisans ve lisans öğrencileri için 1. yılını tamamlamış olmak. (hazırlık sınıfları dahil değildir)
- 4- Öğrencisi olunan bölüme ait kurumlararası anlaşma(lar) bulunması.
- 5- Ulusal Ajans’ın her yıl akademik yıl başlamadan önce belirlediği ulusal öncelikler ve kriterlere uygun olmak.
- 6- Daha önce Erasmus programına katılmamış olmak (bir öğrenci Erasmus programına sadece bir kez katılabilir.
Erasmus Programına katılmak için öncelikle okuduğunuz bölüm ile Programa katılan bir başka ülkede bulunan bir üniversitenin ilgili bölümü arasında yapılmış bir kurumlararası anlaşmanın olmasıdır. Erasmus Programı ile yurtdışı eğitimi almak isteyen öğrenciler öncelikle bölüm veya fakültelerindeki koordinatörleriyle görüşmeli ve yurtdışında değişim programına katılabilecekleri eğitim kurumları hakkında bilgi edinmelidirler.