ennio morricone

Konu sahibi son olarak 1510 gün önce görüldü
90'lı yıllarda türk aile yapısının demir yürekli babalarıyla özdeşleşen bişeydi trt'deki western filmler. işte o spagetti western'lerin neredeyse çoğuna müzikleriyle can veren kişi, italyan besteci ennio morricone'dir.

-

[YOUTUBE]nOr0na6mKJQ[/YOUTUBE]

-

[YOUTUBE]h1PfrmCGFnk[/YOUTUBE]

-

[YOUTUBE]mLXQltR7vUQ[/YOUTUBE]

Aaa ne var burada ne buldum :)
"iyi kotu cirkin" mezarlik sahnesi ilk bolum
Tuco'nun iki yuz bin dolarin gomulu oldugu mezari arama sahnesinde calan klasigi "Ecstasy of Gold"

ikinci bolum yani sinema tarihinin gelmis gecmis en uzun ve benzersiz duello sahnesi
ve fonda The Trio (uzatilmis sahnedeki versiyon yaklasik 11 dakika) ki muhtesemdir

Sadece Spagetti Western'lere degil bir donemin neredeyse tum filmlerinin (yesilcam'da dahil)
fon muziklerine imzasini atan, sinema tarihine damgasini vurmus muzik adami
ve bunlardan birisi "One Upon Time in Amerika" nin insanin icine isleyen melodisidir
ki kendisine o filmde "Gheorghe Zamfir" benzersiz pan flutu ile katkida bulunmustur

Bu da benim cocukken izledigim Turk filmlerinden, kulagimda kalan melodilerinden biri

[YOUTUBE]sipxaJpKIBs[/YOUTUBE]

ennio morricone'nin değil ama kulağınıza bi sürpriz yapmak isterim: iyi aile çocuğu filminden bi müzik. 90'lı yıllarda da olacak o kadar'da jenerik müziği olarak kullanılmıştı:

[YOUTUBE]ZwawtA8hvpk[/YOUTUBE]

hatirlamaz miyim, cok tesekkur ediyorum

asina oldugumuz bir parca daha gelsin o zaman, ozellikle melodramlardan
cok pardon bu arada Morricone diyorduk :)

[YOUTUBE]Tqd0XN25dOk[/YOUTUBE]

Belmondo'nun da bir filmini müziğini bestelemişti. Adını unuttum.

bu galiba, ben bunu "Le vent, le cri" ile karistiriyordum ki her ikiside tanidik
ama bu daha cok Cuneyt abimizin filmlerindeydi sanki

[YOUTUBE]GLFFCmQvZDc[/YOUTUBE]

Geri