Enigma

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü

Vizyon Tarihi: 20 Şubat 2015

Yapımı : 2014 - ABD

Tür : Biyografi , Dram , Gerilim

Süre: 113 Dak.

Yönetmen : Morten Tyldum

Oyuncular : Keira Knightley , Benedict Cumberbatch , Mark Strong , Matthew Goode , Charles Dance

Senaryo : Graham Moore

Yapımcı : Peter Heslop , Nora Grossman

Film Özeti

Filmde, 2. Dünya Savaşı sırasında Almanların şifreli haberleşmelerinin kodlarını çözen Alan Turing'in Nazileri durdurma başarısı anlatılıyor.​

Filmin orjinal adı The Imitation Game. film 20 şubatta gösterime giricek yanlış bilmiyorsam.film oscar adayı.filmi izledim.oyunculuk ve kurgu çok güzel.iyi bir konusu var.ardında gerçek bir hikaye gizli.

2. Dünya savaşının perde arkasında yaşanan ve savaşın gidişatını etkileyen gerçek bir yaşam öyküsünü anlatıyor film. Ben beğendim.

2. Dünya savaşının perde arkasında yaşanan ve savaşın gidişatını etkileyen gerçek bir yaşam öyküsünü anlatıyor film. Ben beğendim.

Ben bu filmi bildiğin kaçırdım : (
Gerçek bi konu olduğunu okumuştum en çok dikkat çeken kısmı da bu.

Grubu vardı bunun sanki:)

filmin gerçek adı the imitation game (yapay oyun). enigma değil. öncelikle bunu belirtmekte fayda var.

sırf benedict cumberbatch'in performansı için dahi izlenebilir. ikinci dünya savaşına dair film severler için bulunmaz kaftan. ne izlesem acaba diyenlere 9/10 diyorum.

Alan Turıng. Muthıs bır zeka. Cozulmesının ımkansızlıgına neredeyse ınanılmıs bır sıstemı kırmayı basarıyor. Benedıct Cumberbatch'ın utangac, tıpık zekı profesoru canlandırısını hayranlıkla ızledım. Sorgu odasında polıs memurunun "ben sızı yargılayamam" derkenkı yuz ıfadesı hala gozlerımın onunde. Fılmın gercek bır olayı ıslıyor olusu, Alan Turıng ısmının daha duyulur olmasını saglamıstır kanımca.

turing testinin olduğu bir filmi izledikten sonra izlemem şaşırtıcıdır

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Mükemmel bir film 3 kez izledim ve hala merak uyandırıyor

Geri