Engelli Sorunlarına Çözüm Önerileriniz ?

Konu sahibi son olarak 1663 gün önce görüldü
Mesela ;

Toplu taşım araçlarında yer verilen hatta ön sıraların engellilere ait olduğu çivilerle kazılan "Sakatlara, malüllere, gazilere,hamile kadınlara aittir" diye yazıp işlevi sadece yazıda kalan tuhaf levha ve asla riayet edilmeyen haklar..

ÇÖZÜM: Ön sıralarda değilde müsait yerlerede sadece engelliler için portatif oturaklar konulabilir...

Sizin önerileriniz ?

kl2wn.jpg

293340-3-4-1b6ff.jpg

engellilerin-merdiven-engeli.jpg

images

Şu görüntüler insanı umutsuzluğa sevk ediyor .. O kadar çok sığırımız var ki güdenimiz de sığır olunca pek umutlu bakamıyor insan yarınlara ..

Doğru nerden başlasak nasıl anlatsak. Şu ülkede hayvanlara değer verdiliği kadar bile değer verilmiyor engellilere. Kimse kusura bakmasın.

Doğru nerden başlasak nasıl anlatsak. Şu ülkede hayvanlara değer verdiliği kadar bile değer verilmiyor engellilere. Kimse kusura bakmasın.

Ne bekliyorsunuz ki engellileri kim adam yerine koyuyor 6 sene oturup 7.sene engelliler için iş yapan yaptığı işte baştan savma belediyelermi savunacak hakkımızı 2,5 senedir türkçe alt yazısı kanun teklifi bekliyordu ancak hayata geçirebildik.

Ne bekliyorsunuz ki engellileri kim adam yerine koyuyor 6 sene oturup 7.sene engelliler için iş yapan yaptığı işte baştan savma belediyelermi savunacak hakkımızı 2,5 senedir türkçe alt yazısı kanun teklifi bekliyordu ancak hayata geçirebildik.
Çok şey bekliyoruz ama olmuyor haklısın, o kadar luzumsuz işlerle uğraşıyoruz ki , insanların hastalıkları sebebi ile yollarda gidemiyor olmaları , sosyal hayatlarının olmayışı hatta başlarına birşey gelse yardım bile çağıramayacak olmaları kimin umrunda ki ? vaktimiz yok yani.

Daha otobüsler ve metrobüslerde engelliler için ayarlanan merdivenin nasıl açıldığını bilmeyen bir sürü insan mevcut bunların önce bilgilendirilmesi lazım levha yada posterlerle gösterimi sağlanmalı..

Kafa yapımızı değiştirelim.

Daha otobüsler ve metrobüslerde engelliler için ayarlanan merdivenin nasıl açıldığını bilmeyen bir sürü insan mevcut bunların önce bilgilendirilmesi lazım levha yada posterlerle gösterimi sağlanmalı..

Engelliye yer veren biri bile yok ki onu nasıl öğrenecek millet bu tembellikle =)) Bakıyorum 15 - 30 yaş arası kızlar oturmuslar ellerinde telefon ağzında sakız engelli ve yaşlı amcada ayakta takdir sizin :)

Engelli, arabaya binemiyor ki yer verilsin , otobüse binse diğerlerine binemiyor minibüs taksi dolmuş hiçbirine engelli binemiyor , ancak biri yardım edecek öyle binecek yoksa zaten binemiyor. Hani binse belki bi şekilde gitmeye razı insanlar.

Engelliye yer veren biri bile yok ki onu nasıl öğrenecek millet bu tembellikle =)) Bakıyorum 15 - 30 yaş arası kızlar oturmuslar ellerinde telefon ağzında sakız engelli ve yaşlı amcada ayakta takdir sizin :)

Engelliye yer vermeyen bana hiç denk gelmedi ama yaşlılar için evet çoğu genç yer vermemezlik yapıyor belki diğerlerinden utanırlar da örnek alıp yer verirler hocam.. (:

Tam iki kez bebek arabasi tekeri kirdim
Allah yardim etsin

Geri