Engelli maaş vergi indirimi

Konu sahibi son olarak 2302 gün önce görüldü
maaştan yapılan toplam kesinti üzerinden ne kadar indirim yapılıyor bilen yazabilir mi

dönerci kedi

Normal çalışanın maaşından kesinti olmaz. Emekliden mi bahsediyorsunuz ?

Asgari geçim indiriminden mi bahsediyorsun daha açık şekilde anlatırmısın vergi indiriminden kastın nedir.

ben kendi maaşıma göre yazayım tutarları sen hangisini aradığına bak :)

Gösterge aylığı - 65.72 TL
Ek gösterge aylığı - 84.38 TL
Taban Aylığı - 1390.28 TL
Kıdem Aylığı - 3.55 TL
Yan Ödeme Aylığı - 49.99 TL
Özel Hizmet Tazminatı - 1282.52 TL
Ek Tazminat - 160.31 TL
Ek Ödeme - 1096.89 TL

TOPLAM = 4133.64 TL

Kesintiler

Gelir Vergisi %15 - -56.21 TL
Damga Vergisi % 7.59 - -31.37 TL
G.S.S Primi %5 - -141.32 TL
M.Y.Ö Sigortası %9 - -254.38 TL

TOPLAM KESİNTİ = -483.28 TL

Net Maaş = 3650.36 TL

@çıkmaz sorular sağlık sigortası mı yaptırdın veya banka kredisi falan mı kullandın ?

Bazı firmalar veya kuruluşlar bir hizmeti verirken derler ki atıyorum 100 tl yatır 20 sini geri alacaksın vs...
Bir döküm verirler sana vergiden bu kadar muafsın diye o belgede mutlaka yazar. Belli bir oranı yok yatırdığın veya kullandıgın tutara bağlı oran değişir. Sonra o vergi dairesinde işlenir. Çoğu isyeri bu duruma sıcak bakmaz aslında. Detay verirsen yardımcı olayım.

aradığım bu galiba engel oranına göre vergi indirimi
e6333be9fdec34e8940baa81694371bb.jpg

ama kredi ödemede kolaylık olduğunu bilmiyordum @Bella bilgi verir misin biraz

dönerci kedi

Hemşiremisin mesleğin nedir, asistan doktor mu. Bu arada Engelli vergi indiriminden bahsediyorsan derecesine göre maaşına yansıyan rakam değişir. Kamu kurumunda çalışanların maaşlarına yansıyan tutarlarda farklı olabiliyor. Tekrar söylüyorum ne istediğinizi ve maaşınızı nereden ne durumda aldığınızı belirtiniz ki doğru cevap verebilelim.

iyi ne var ne yok piyasaya çıktı. .. hemşireyim kamudayım..maaş döner ek ödeme toplam 3 160 engel oranı da 58 meslek ne sıfır bakiye ben yeni görüyorum seni

dönerci kedi

Engel oranınız 58 olduğu için 3. derece engelli indirim tutarı 210-TL üzerinden indirim alacaksınız. Ocak ve Şubat maaşlarınız ortalama 7300-TL. Bunun üzerinden gidersek %15 gelir vergisi olduğu için 210 x 0,15 : 31,5-TL olur. Maaşınıza ek 31,5 TL almanız gerekir.
Gelir vergisi matrahınız 12.600 olduğunda %20 üzerinden hesaplanacak ve alacağınız tutar 42,00-Tl olacaktır.
Çalışan açısından bakıldığında kesintiden indirim söz konusu değil. Maaşa ek ücret alıyor.
Umarım yardımcı olabildim.
Eşin çalışıyorsa vermeye bilirler. Öyle bir şeyde var. :)

Raporunuzu yeni mi aldınız peki? Engelli maaşınızı ilkkez mi alacaksınız

Geri