En zararlı sosyal medya sitesi belli oldu!

Konu sahibi son olarak 1245 gün önce görüldü
İngiliz bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir araştırmada, Instagram’ın gençlerin ruh sağlığı için en zararlı sosyal paylaşım sitesi olduğu ifade edildi.

Kamu Sağlığı için Kraliyet Topluluğu (RSPH) 14-24 yaş arasında 1.479 kişinin katılımıyla YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter'ın gençler üzerindeki etkisini araştırdı.

Araştırmada katılımcılara en sevdikleri sosyal paylaşım sitesi ve kaygı, depresyon, yalnızlık, korku ve dış görünüşle ilgili sorular sorularak her sitenin değerlendirilmesi istendi.

Araştırmanın sonucunda YouTube'un gençler üzerinde en olumlu etkiye neden olan site olduğu belirlendi. YouTube'u Twitter, Facebook ve Snapchat izlerken, Instagram'ın ruh sağlığı üzerinde en zararlı site olduğu saptandı.

en-zararli-sosyal-medya-sitesi-belli-oldu--1495260581.jpg

YÜZDE 91'İ SOSYAL MEDYAYI KULLANIYOR

Gençlerinin yüzde 91'inin sosyal medyayı kullandığını ortaya koyan araştırma ile ilgili raporda, "Sosyal paylaşım siteleri alışkanlık yapmaları bakımından sigara ve alkolden daha tehlikeliler. 25 yaşından küçük gençlerde kaygı ve depresyon oranı yüzde 70'e yükseldi. Sosyal paylaşım siteleri kaygı, depresyon ve uyku bölünmelerine yol açıyor" ifadelerine yer verildi.Kaynak turkiyegazetesi.com.tr

Instagram uctu, Facebook'a yasli akraba buyuklerimiz katilarak psikolojimizi bozali 5 yil olmustur, Snapchat de ergenleri bi tuhaf hale getirdi.

Bence de instagramdaki hesapların %99'u kendilerini olduğundan farklı gösterme çabasına girdi. Fotoğraflarda inanılmaz shop yapıyorlarmış ve kendilerini zenginlik, lüks içinde lanse etmeye çalışıyorlar.
Enteresan bir hal almaya başlamış. Doğal takılanlar çok az.

İşkur youtuber yetiştirecek duydunuz mu �� :D
en faydalı internet sitesi diye mi acaba

Bi instagram'ım var ondada deyim yerindeyse resmi, dini bayramlarda paylaşım yapıyorum o kadar sarmıyor artık çok fazla

Bi orayı sevemedim ben zamanında açmıştım geçen baktım bi.
Bence en güzeli tumblr.
Tabi orada da iki blog sevgili falan oluyor oralar da da bozukluklar başladı. Lsjdpjtm

En zararlı forum kategorisinde de 'forumsal.net' Naytbuluğ, Futbolcu gibi üyelerin konularından ötürü 1.seçilmiştir.

Geri