En uygun Devlet yönetim bicimi hangisi ?

Konu sahibi son olarak 2582 gün önce görüldü

• Despotluk

Kullanılan: 0 0.0%
  • Konfederasyon

• Komünizm

• Meritokrasi

• Monarşi

• Mutlakiyet

• Oligarşi

• Otokrasi

• Meşrutiyet

• Plütokrasi

• Teknokrasi

• Totalitarizm

• Teokrasi

• Saltanat

• Kullanılan toplam oy
    10

yeme, içme, sevişme serbest, çalışmak isteğe bağlı yönetim şekli

Yaşanılan coğrafyaya göre değişir. Nüfusu az olan yerlerde demokrasi, kalabalık olup, cehaletin olduğu yerlerde diktatörlük.

Halkın çoğunluğu olan işçi ve emekçinin çıkarını sosyalizmde görüyorum...
Toplumların temel sorunları sınıfsal temellidir. Bu nedenle yönetim de bu eksende olmalı... Egemen sınıf, bir avuç barbar değil, işçi sınıfı olmalıdır.
Ayrıca cumhuriyet ve demokrasi sosyalizm içerisinde yeşerebilecek olgulardır...

Mutlak monarsi de guzel ama bence saltanat xd

İskilipli Atıf Hoca diyor ki: İdareler dörttür: dikta, meşrutiyet, cumhuriyet ve hilafet. Hilafette, halkın oylarıyla [yahut Hazret-i Ebu Bekir’in yaptığı gibi tayinle veya Hazret-i Ömer'in yaptığı gibi şura ile] muayyen vasıfları bulunan kişi, devlet başkanı olarak seçilir. Kendisi vazgeçmedikçe veya ölmedikçe veya azlini gerektirecek bir sebep bulunmadıkça halifenin başkanlığı devam eder. [Oğlunu halife bırakmasını istediklerinde Hazret-i Ömer, (Halifelik ağır bir yüktür. Bir aileden bir kurban yeter. Oğlumun da kurban gitmesine razı olamam) buyurmuştur.] Hilafette, bi’atın olması yani oyla seçilmesi cumhuriyete benzer. Tayin ve azil yönünden meşrutiyete; yetki yönünden diktaya benzer. Başkan, belli bir müddet için seçilmediğinden, Cumhuriyetten bu bakımdan da farklıdır. Kısacası İslâmiyet, her üç sistemden de farklıdır. (Medeniyet-i şeriyye)

Cumhuriyet - MiLLiyetçiLik !

Geri