Yazıyorum;
''Suratınıza mutlu bir yüz takın.'' -Jack Nicholson (Batman)
''Aşk asla üzgün olduğunu söylememektir.'' -Ali MacGraw (Love Story)
''Burada kendimizi mahvetmek, kalplerimizi kırmak, yanlış insanları sevmek ve ölmek için bulunuyoruz.'' -Nicholas Cage (Ay Çarpması)
''Dünyanın fazla uzakları göremeyeceğimiz kadar yuvarlak olması ne kadar güzel. ''
-Meryl Streep (Benim Afrikam)
''Bana gelince, ben celladımdan daha uzun yaşayacağım. '' -Anthony Queen (Ömer Muhtar)
''O'nu dinlemediniz bile.'' -Anthony Queen (Çağrı)
''Sana söyleyebilirdim, ama o zaman seni öldürmem gerekir.'' -Tom Cruise (Top Gun)
''Artık sistemin parçası değilsin. Biz sistemin üstündeyiz. Onun üzerinde. Onun ötesinde. '' -Tommy Lee Jones (Siyah Elbiseli Adamlar)
‘’frenleri kullanma; arabalar gitmek için yapılmıştır, durmak için degil.’’
Michel Poiccard - Serseri Aşıklar
Wanda: İnsanlardan nefret ediyorum.
Henry: Ben etmem! Ama etrafımda olmadıkları zaman kendimi daha iyi hissediyorum
Mickey Rourke – Barfly
''Bir-iki freddy geri geldi
üç-dört kapıları iyi ört
beş-altı al eline hacı
yedi-sekiz sakın uyuma deriz
dokuz-on freddy geri dönnn^
'' küçük kızlar- (elm sokağı kabusu)
''hayatta bir fincan kahve ve iyi bir sigaradan daha güzel bir şey yok''
Sterling Hayden (Johnny Guitar 1958)
'' Vienna: o nu ne yapacaksın?
Johnny: onu burada tutamam.
Vienna: ama gidecek durumda değil ki?
Johnny: o zaman onu teslim etmem gerekecek.
Vienna: iyi de onu asarlar. o daha çocuk!
Johnny: silahla oynayan çocuklar, erkek gibi ölmeye hazır olmalı''
Joan Crawford ( Vienna ); Sterling Hayden ( Johnny Guitar )( Johnny Guitar 1958)
''Johnny: Kaç erkeği unuttun?
Vienna: Senin hatırladığın kadınlar kadar''
Joan Crawford ( Vienna ); Sterling Hayden ( Johnny Guitar )( Johnny Guitar 1958)
‘’Bazen senle hiç tanışmamış olmayı diliyorum. Çünkü tanışmamış olsaydık, geceleri yatarken dünyada senin gibi biri olduğunu bilmeden uyuyabilirdim’’
Stellan Skarsgård - Can Dostum
İsteyene çok kötüyüm,bu ülkeyi yerle bir edebilecek kadar güçlü haykırabilirim,
dünyadaki bütün bulutları kıskandıracak kadar ağlayabilirim sanki,
aniden dışarı çıkıp karşıma gelen herkesi, ellerimle boğabilirim,
gözlerimle tüm ormanları yakabilirim acımadan yada düşünebilirim beynim patlayana kadar,
belki şu elimdeki bardağı kırıp, sivri ucuyla bileklerime yazabilirim çaresizliğimi,
insansızlıktan ölene kadar susabilirim de,belki de kor gibi sıcak bir suya çırılçıplak dalabilirim son nefesimi alıp.yada usulca yaklaşıp birisine, ‘’seni seviyorum’’ diyebilirim. - Jean Reno -Leon (sevginin gücü)1994
ve the crow -karga(1994) filminden;
"Eğer sevdiğimiz kişiler bizden çalınmışsa, onları yaşatmanın yolu, onları sevmeyi bırakmamaktır. Binalar yanar, insanlar ölür ama gerçek sevgi sonsuza kadar sürer."
‘’ ne ölüyüm nede hayattayım hala hatırlıyorum ve çok acı çekiyorum seni sonsuza dek seveceğim intikamını alacağım…’’
‘’eskiden, insanlar öldüğünde bir karganın ruhlarını ölüler diyarına götürdüğüne inanırdı... ama bazen, okadar kötü birşey olurduki ruh beraberinde büyük bir hüzün getirirdi ve dinlenemezdi... böyle oldugunda bazen karga bu ruhu dünyaya geri getirirdi...yanlışları düzeltmek icin...intikam için….’’
"ölümü anladığın anda çocukluk sona erer"