Tarif En sevdiğiniz yöresel yemek ve tatlı hangisidir?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
eskisehirin-yoresel-yemekleri-f207743d-d389-42fd-a573-12ab686c9ab2
yoresel-tatli-tarifleri--bs64-269eab31-58f2-48ef-bf5f-abbc626c1b65

Tepsi kebabı ve künefe ve taş kadayıf kendi yoreme ait olan ise yağlama

Antalya'nın tepsi fırın kebabını çok seviyorum ayrıca kabak çiçeği dolmasını da severim.

Tatlı olarak da yine Antalya'nın elmalı baklavası çok hafif ve gaziler helvasını severim.

Antalya ve Girit mutfağının hemen hemen tüm yemeklerini seviyorum.

Kuru dolma biber seviyorum nereye ait bilmiyorum ama

1724415597429.jpeg

işte budur… yani düşünsem aklıma gelir illa ki bir şeyler ama malatyalı elinden çıkmış bir kömbeye değişmem hiçbirini… allahım sen gökten kömbe yağdır bize yüce rabbim mübarek günde, amin…

Kuru dolma biber seviyorum nereye ait bilmiyorum ama
Adana, Gaziantep ama daha çok Gaziantep. Oraların biberi başka. Burdan aldığımız biberler kurutulsada yumuşak kalıyor üstelik acısıda değişik yani acı olmaya karar verecekken ekşimiş gibi arafta kalmış biberler. Patlıcanları da öyle. Kurutmalık patlıcan soruyorsun Topan patlıcan veriyor. Pazarcısı da tam bilmiyor ama incir öyle mi cağnım İncir tazeyken başka kurutulduğunda başka. Kurutmalık demişken domatesin de çok başka oluyor. Üstelik en çabuk kuruyan sebze. Paket almanızı önermem katkı maddeleri var çünkü. Neyse Adana Antep işte.

Adana, Gaziantep ama daha çok Gaziantep. Oraların biberi başka. Burdan aldığımız biberler kurutulsada yumuşak kalıyor üstelik acısıda değişik yani acı olmaya karar verecekken ekşimiş gibi arafta kalmış biberler. Patlıcanları da öyle. Kurutmalık patlıcan soruyorsun Topan patlıcan veriyor. Pazarcısı da tam bilmiyor ama incir öyle mi cağnım İncir tazeyken başka kurutulduğunda başka. Kurutmalık demişken domatesin de çok başka oluyor. Üstelik en çabuk kuruyan sebze. Paket almanızı önermem katkı maddeleri var çünkü. Neyse Adana Antep işte.
Kafanizin karisikligi kadar eminim burda satilanlarin halis kurutma olmadığından ama efendim her zaman bulamiyoruz ki antep adana insanını torpil yaptıralım da kendimize kuru biber getirtelim ))
İncir demeyin efendim incirde lavra var dedikleri günden beridir yemiyorum ....(

Geri