En sevdiğiniz öğretmeniniz nasıl bir insandı?

• Kullanıcı R5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
En sevdiğiniz öğretmeniniz nasıl bir insandı?

İlkokul öğretmenim, Türkiye’nin en köklü öğretmen okulundan mezun çok duyarlı kibar minnoş bir kadın.
Kendisinin öğrencisi olduğum için çok şanslı hissettiğim ve çokça sevdiğim.
Öğretmenliği seçmem de bana etkisi oldukça büyük.🤍

Ortaokulda bir tane müdür yardımcısı vardı. Bir gün hastalanan hocamızın yerine derse girmişti. Dedem de yeni ölmüştü ve çok üzgündüm. Nasıl baş edeceğimi bilmiyordum. O hoca yanıma gelip "Hayat öğretir koçum!" demişti. O cümleyi hiç unutmadım. İşin garip yanı, o hocamız bir hafta sonra kalp krizinden vefat etti. Adını hatırlamıyorum ama mottosunu hatırlıyorum.

tam bir Atatürkçü, saygılı ve minnoştu.. her zaman benimle ilgili düşünceleri, fikirleri çok doğruydu.. ismini soyisimini asla unutmam..
bu arada bu ilkokul ogretmenim...

bi de fizik hocası vardı lisede.. off lağnet pislik.. sırf ondan daha güzelim diye dersten atmıştı beni.....

benim lisede Funda hocam vardı
ankarada şuan 2024de ankarada ziyaret etmiştim
çok yaşlanmış bizim zamanımızda çok gençti ben çok hayrandım ona çok severdim saygı duyardım o da beni çok severdi :(

tam bir Atatürkçü, saygılı ve minnoştu.. her zaman benimle ilgili düşünceleri, fikirleri çok doğruydu.. ismini soyisimini asla unutmam..
bu arada bu ilkokul ogretmenim...

bi de fizik hocası vardı lisede.. off lağnet pislik.. sırf ondan daha güzelim diye dersten atmıştı beni.....
İyi yapmış 😏

Şu çok seviyorum diyebileceğim bir öğretmen hatırlamıyorum, hepsini ayrı ayrı severdim.
Sevmediğimi çok iyi hatırlıyorum ama, Mükerrem Hoca. Bütün okul hayatımda tek düşük notu ondan almıştım....

Öğretmenlere sirf ogretmen oldukları icin hakettiklerinden fazla anlam yükleyemiyorum 🤷🏼‍♀️ biraz iclerine girip sohbetlerine ortamlarina hakim olunca hayal kırıklığına bile ugradigim olmuştu ilk zamanlar. Sonra gecti, saygim da sevgim de kisisel oluyor artik mesleklerine degil.

Mesela universiteden bir hocamin da yeri ayridir. Sever sayarim, bir sorun olsa danışırım.

Lise yıllarındaki Dil ve Anlatım hocamdı. Kendimi sıkışmış, anlaşılamıyor hissettiğim ergenlik dönemimde bana mana ve anlamın ne olduğunu hissettirmişti. Konuştu, kitaplar verdi. Kitaplar üzerine konuştu. Yeri ayrıdır bende.

Geri