En mutsuz olduğumuz yaş belli oldu

• Kullanıcı Rose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1220 gün önce görüldü
En mutsuz olduğumuz yaş belli oldu
İngiliz The Economist dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, insanların mutluluk grafiği 'U' şeklinde ilerliyor, grafik, ortalama 47 yaşında dibi görüyor. Araştırma, orta yaş krizinin bir şehir efsanesinden ibaret olmadığını kanıtladı. En mutsuz olduğumuz yaşın ardından grafik yükseliyor ve 69 yaşında hayattan en memnun olduğumuz zamana giriyoruz.
İngiltere'de haftalık olarak çıkan The Economist dergisinde yayımlanan bir araştırma, 'orta yaş krizi'nin bir şehir efsanesinden ibaret olmadığını kanıtladı. Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu'nun yürüttüğü araştırmaya göre, insanların mutluluk grafiği 'U' şeklinde ilerliyor, grafik, ortalama 47 yaşında dibi görüyor. ABD'deki Dartmouth Üniversitesi'nden Prof. David Blanchflower'ın baş yazarlığını yaptığı çalışma, 95'i gelişmekte, 37'si gelişmiş olmak üzere 132 ülkeyi değerlendirdi, yaş ve mutluluk arasındaki bağlantıyı odak noktasına aldı. Araştırmada, mutluluk ve hayattan alınan zevkin incelendiği diğer çalışmalardan da yararlandı. Katılımcıların eğitim, profesyonel yaşam ve romantik ilişkileri kriterler arasındaydı.​
Orta yaş krizini önemseyin
Prof Blanchflower, eğer bu şartlar herkeste aynı olsaydı benzer bir 'mutluluk sonuçlarının elde edilebileceğini söylüyor. Araştırmaya göre gelişmiş ülkelerde en mutsuz olunan yaş ortalama 47.2 iken, gelişmekte olan ülkelerde bu, 48.2 olarak belirtiliyor. Blanchflower, "Mutluluk kıvrımı her yerde" diyor.​
5f4df7b4ae298b1fc91c6d5a
Orta yaş krizinin şehir efsanesi olmadığı kanıtlandı.
Geçtiğimiz yıl tıp tarihi profesörü Mark Jackson, toplumları 'orta yaş krizi önemsizleştirmeye son verme' çağrısı yaparak bunun ciddi bir akıl sağlığı problemi işareti olabileceğini söylemişti.​
69 yaşında memnuniyet artıyor
Öte yandan, Almanya'da yapılan ve 23 bin kişinin katıldığı bir ankette, 23 yaşındaki insanların çoğunlukla hayatlarından memnun oldukları kendilerini yeterli gördükleri tespit edildi. 23 yaşında yaşadığımız hayata karşı memnuniyet hissi, 69 yaşında tekrar ortaya çıkıyor.​

Çevrenizde sizi bunaltan ve yaşam enerjinizi yok etmeye çalışan insanlar yoksa her yaşta mutlu olabilirsiniz fakat takıntılı ve yaşlanma korkusu yaşayan kişilerden uzak durmaya çalışın çünkü sizi de aynı şekilde mutsuz etmeye çalışıyorlar.

69'da emekli olup zar zor beli doğrultuyoruz tabii...

2020 gibi efsane bir sene gördükten sonra ne dibi kardeşim ya...
Dip bizim göbek adımız...

69 demiş ..o dönem zaten coğu demans , ben neyim diyor ?
Tabii gezerler ortalıkta mutlu mutlu

Bağrım yandı. Daha 17 bile değilim

2019; senden ozur diliyorum kardesim. Affet bizi.

69 yaşını görürsem mutlu muyum değil miyim haber vericem.

Mutluluk size kalmış bir şey. Kendinizi mutlu etmeyi başarırsanız mutlusunuz. Kendinizi mutsuz etmeyi naşarırsanız bunalımdasınız.

Yaşlılıkta mutsuz ve huzursuzluğun nedenlerinden birini şöyle okumuştum.
Eğer geçmişinizden tatmin değilseniz,istediğiniz kişi olarak yaşamamış ya da arzularına vakıf olamadıysanız ölüm sizi korkutur.Böylece ruhsal ve eylemsel anlamda çekilmez,mutsuz ve huysuz bir ihtiyar haline gelirsiniz.
Kısacası yaşlılıgımızdaki hal, gençligimizdeki doyuma bağlı.Doyuma ulaşan insan,yaşlansa da çevresine ve belkide en önemlisi ölümün kendisine bile kucak açar.Ölüm korkusu doyumla paralel gibi.Mutsuz bir yaşlılıkta ölüm korkusuyla paralel yani.

47 yaşına varır mıyız? Büyük soru işareti.

Arbi mutluluk kişiye bağlı bişey yaşla alakası yok

Aa ben 47 yaşımdaymışım demek ki, amma da çabuk geçti seneler, bundan sonra bana amuca deyin amuca, Mast. Amuca.

mutlu olmayı beceremiyorsan
yıllar ne yapsın

Geri