En iyi yatırım aracı hangisidir?

Konu sahibi son olarak 2807 gün önce görüldü

En iyi yatırım aracı hangisidir?

• Altın

Kullanılan: 2 16.7%
  • Arsa

Kullanılan: 3 25.0%
  • Döviz

Kullanılan: 1 8.3%
  • Gayrimenkul

Kullanılan: 5 41.7%
  • Borsa/Hisse senedi

Kullanılan: 0 0.0%
  • Yatırım Fonları

Kullanılan: 0 0.0%
  • Diğer;

Kullanılan: 1 8.3%

• Kullanılan toplam oy
    12
uzun vadede altın

yalnız şöyle de bir anımı paylaşmak isterim a dostlar.
geçen maaş yatmış, parayı borca derde pay etmişim.
bi miktar da kalmış hesabımda, "lan dedim sağda solda çar çur etmeden, biraz da altın alayım bari" dedim. evet, aldım. 315 lira idi o an gramı. 4 5 saat sonra mıydı neydi, altın 300 liraya düştü :/

neyse ki şimdi 335 lira da zararı çıkarttık :ddd

ekmeleddin:
bkz: ytd

edit:

dün behzat ç'nin 22. bölümünü izliyordum. hani bu dana kelleli harun, larisa diye bi pavyon karısına anasının altınlarını kaptırmıştı ya, heh işte onun üzerine büroda akbaba ile konuşurlarken altın fiyatları hakkında akbaba dedi ki "altının gramı 68 lira olmuş la" ahahahah olm o zamanlar almaya başlasaymışız şuvan da köşeydik ya :/

Yatırım dedinde aklıma bankamdaki 270 küçük altinim geldi 35 bin dolar ve 25 bin sterlinim geldi

Türkiye de her zaman en çok arsa kazandırır.

Altın al altın al dediler. 480 küsürden varımızı yoğumuzu gömdük. İnanmayın her söylenene arkadaşlar. Kısacası battık.

Sevgili arkadaşlar lisansınız yoksa yatırım tavsiyesi vermek suçtur. Elinizdeki 100-200 doları 400-500 dolar yapayım derken bir anda başınıza büyük işler açabilirsiniz. Naçizane tavsiyem kimseden yatırım için tavsiye almayın. Takip edebiliyorsanız kendiniz yönetin takip edemiyorsanız yatırımınızın büyüklüğüne göre danışmanlık hizmeti alın. Herkesin çevresinde borsada uçan kaçan birileri olur, doları koklayan adam olur, sakın. Bu adamlardan kaçın kaçın.

bu ülkede alınan her şeyi yatırım sayabilirsiniz. Ocakta 114 bine aldıgımız araç şu anda 185 bin ev parası çıkardık bakın. hem de 5-6 ayda.

yukarıdaki üyeyi dinlemeyin bitcoin alın zarar etmek için mükemmel bir gün

Gramı 120 liradan on sene önce altın almıştım. Yine böyle sarı kız güvenli liman gazları veriliyo. Forumlarda ons 2200 olacak diye yaygaralar kopuyor falan. Bi düştü 75'e senelerce orada kaldı. Bi ara 110 görünce zararına kaçtım. E nooldu. Şimdi ölüsü 450. Yani önemli olan vade.

Şu an dolarda ve altında olanlar "müjde" öncesi satış yiyorlar. Bunun olacağı belliydi. Ama reel mi değil.

Gaz bulsam noolur petrol bulsam ne. Ortadoğu'da işler öyle yürümüyor.
Velhasıl vadesi olan panik yapmaz. Ortalama düşürür.
BIST'ciler bir iki hafta top oynar sonra yine ekonomik gerçekler sahne alır.
Ytd

Hayırlı cumalar

Getirisi iyi olan yatırım Dolar ve Euro. Altın da iyi tabiiki.
2010 larda Dolar 1,30 ve Euro 1,50 gibi seyrediyordu hatırladığım kadarıyla, kesin bilgiler için merkez Bankası verilerine bakmak gerek. Ama her ne olursa olsun bakın 10 yılda kesintisiz olarak büyüdü Dolar ve Euro ve neredeyse bu zaman birimi içerisinde % 500 den fazla kazanç getirdi. Mevduat getirisi hariç.
Kimse kısa vadeli siyasi amaçlı söylemlere güvenip parasını harç hurç etmesin. Gaz bulduk diye gaza gelmesin. Türkiye gibi ülkelerde ülke kaynağı halka dağıtılmaz. Bakın Ortadoğu petrol ülkelerine görürsünüz.

Gramı 120 liradan on sene önce altın almıştım. Yine böyle sarı kız güvenli liman gazları veriliyo. Forumlarda ons 2200 olacak diye yaygaralar kopuyor falan. Bi düştü 75'e senelerce orada kaldı. Bi ara 110 görünce zararına kaçtım. E nooldu. Şimdi ölüsü 450. Yani önemli olan vade.

Şu an dolarda ve altında olanlar "müjde" öncesi satış yiyorlar. Bunun olacağı belliydi. Ama reel mi değil.

Gaz bulsam noolur petrol bulsam ne. Ortadoğu'da işler öyle yürümüyor.
Velhasıl vadesi olan panik yapmaz. Ortalama düşürür.
BIST'ciler bir iki hafta top oynar sonra yine ekonomik gerçekler sahne alır.
Ytd

Hayırlı cumalar

Enteresan bir veri sunayım, son dönemde borsaya neredeyse 200 bin yeni yatırımcı girdi. Herkes ortadaki pastadan bir şeyler tırtıklamak derdinde. Hoş birçoğunun derdi kar değil parayı enflasyona ezdirmemek ama yatırım yaptığı parayı unutacak kadar varlıkları olmadığından bu yeni yatırımcıların çoğu batıyor. Ben uzun yıllardır bu işleri takip ediyorum daha geceden sabaha zengin olanı görmedim. Ha belki dünyanın bir köşesinde vardır ama gerçekten o da kutsanmış bir adamdır. Bugünkü gibi olaylar yatırımcı ile vurguncunun farkını ortaya koyması açısından önemli. Dayanağı sağlam olan, neyin ne olabileceğini kestiren yatırımcılar çoktan pozisyon aldı bile şimdi elinde 3-5 kağıt olan ne bileyim 2 kulplu çeyrek altını olan artık zararına mı satar kara mı geçer bilinmez.

@glu benim çok hoşuma giden bir grup anlattigin gurup. Kahkahalarla izlerim zarar yazmalarını.

Yahu devlet pandemi var diye ucuz ihtihac kredisi verdi. 5-10 bin bu kredilerden alanlar gidip altın aldı. Lan madem ihtiyacın yok niye ucuz kredi alıyorsun, ayıp. Bir de tırnak törpuluyor yaptığı işin ne kadar akıllıca bir "yatırım" olduğunu anlatırken. Hepsi kâr yazsa ne olur? Beş binle zengin mi olacan?

Asgari ücretli adam arabayı satmış piyasa yükseldi diye, araba da Hyundai Era. Parayı koymuş altına aklınca bir ay bekleyecek Passat allacak. Sonra ağlıyor burada "banka makasları çok yüksek soyguncu bunlar" diye. Tey allam ya

• Beğen
Tepkiler: glu
Uzun vadede altın diğer türlü gayrimenkul gibi geliyor bana.

Altın .
Uzun vade de tabiki üç beş binle bu işe girip üç beş gün de bozacaksanız hiç girmeyin .

dolar , ama dolara yatırınca paranı 1 sene dokunmaman lazım hiç yokmus gibi davranmalısın =)

Geri