En İyi Futbol Ayakkabısı Hangisidir?

Konu sahibi son olarak 2625 gün önce görüldü
adidas world cup 96 yada 76 mıydı çivileri geniş olan tam defans işi vurduğun 2 yıl top oynayamaz

Ben geçenlerde bir tane aldım. Mevkiiye göre karar vermek gerekiyor diye biliyorum. Ben defans oynuyorum mesela, Nike Tiempo aldım. John Terry, Sergio Ramos gibi defans üstatlarının Tiempo giydiğini öğrendim, o yüzden seçtim. Tabii bendeki profesyonel değil, halı saha ayakkabısı, yine de hiç bilmediğini almaktan iyidir diye düşünüyorum.

Ayağın şut çekmek için güçlüyse ayakkabının üst tarafını sert alman gerek. Ancak şut çekerken o kadar etkili güçlü değilse pas ve daha teknik oynanıyorsa ayakkabı üst tarafı yumuşak olanı tercih etmek gerekir.

Gramponları çivili ayakkabıları suni çimde yada halı sahada kullanmak sakatlanmaya sebep olur. Bu ayakkabılar farkını çim sahada gösterir. Çim sahada gramponlar daha az yorar. Halı saha yada suni çimdede aksine daha fazla yorar.

en pahalı futbol ayakkabılarıda kanguru derisinden yapılan ayakakbılardır ki en çabuk yıpranıp parçalanan ayakkabılarda bunlardır.

birde ayakkabıların tabanlarından dolayı şekilleride değişir. Her markada bir çok tabanı farklı model ayakakbı bulunmaktadır.

yanlardan içeri doğru giren basık ayakkabıları kullanan futbolcular topa daha çok faso verip daha sert şutlar çeken futbolculardır.
Yanlardan geniş düz giden ayakkabıları defans ve kaleciler genelde kullanır. Çünkü yere daha sağlam basmaları gerekmektedir.

bu saydığım şartlara göre alınabilecek ayakkabılardan en dayanıklıları 700 tl gibi bir rakamla satılıyor.

Normal idare edilip kullanılacak olanlar 200-300 tl den gidiyor.

Marka olarakta eskiden adidas denince futbol , nike deyince basketbol akla geliyordu. Nike futboldada adidası yakaladı. Yanına tabi puma lescon tercih edilebilir.

Krampon da Puma nın başarılı olduğunu biliyorum ama tüm nike modellerini denediğimden değil.

Once adidas sonra nike

En son secenek kullandigim puma

Geri