En Güzel Kına Gecesi Müzikleri

Konu sahibi son olarak 3686 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hem ağlayacağınız hem de kurtlarınızı dökeceğiniz bir gece için, kına gecesi müzikleri üzerinde biraz düşünmeniz gerekiyor. Eski zamanlardaki gibi gelinin evinde toplanıp zorla ağlatma evreleri geçti. Artık gelin ne isterse onu yapabiliyor. Fakat unutmamanız gereken bir şey var. Bu tarz gecelerde geleneklerden uzaklaşmamak gerekiyor. Örneğin kına gecesi müzikleri arasında mutlaka “Yüksek Yüksek Tepelere” türküsü olmalı. Seçeceğiniz kına gecesi müziklerini bir liste olarak düşünebilirsiniz. Başlarken dingin müzikler, ortalara doğru ağlatan müzikler ve en son kurtları dökmek için seçilmiş kına gecesi müzikleri harika bir gece yaşamanızı ve geleneklerden uzaklaşmadan âdeti yerine getirmenizi sağlayacaktır

Kına Gecesi Müzikleri– Başlangıç

Her eğlencede olduğu gibi, kına gecesine de başlarken biraz ortamı ısıtacak kına gecesi müzikleri gerekiyor. Örnek olarak Zeki Müren’in Azize şarkısı hem duygulanmalara hem de kıpırdanmalara neden olacaktır. Arkasından Kalenin Bedenleri türküsünü Candan Erçetin yorumuyla listeye ekleyebilirsiniz. Herkesin severek eşlik edeceği bu Ege Türküsü sizi hem oynatıp hem de hüzne doğru bir yola çıkaracak. Kına gecesi başlangıç müziklerini nasıl bitirdiğiniz de önem taşıyor. Fazla coşkulu bir şarkıdan hemen sonra ağlatan şarkılara geçmek doğru bir hareket olmayacak. Bu nedenle Firuze ile bitişi yapabilirsiniz ve duygu yoğunluğunuz tam kıvamına erdiği zaman da ağlatan kına gecesi müziklerine geçebilirsiniz.

Zeki Müren – Azize

Sezen Aksu – Firuze

Candan Erçetin – Kalenin Bedenleri

Gelini Ağlatan Kına Gecesi Müzikleri

Geçiş Kubat’ın Bağa Gel Bostana Gel yorumuyla yapılabilir. Yavaş yavaş tüyler diken diken olacaktır. Ardından Bir Bulut Olsam Dizisinin müziği olan “Vardım Baktım” türküsü gözyaşlarını sel edecektir. Eğer hala ağlamakta zorlanıyorsanız kesin çözüm ve en bilinen kına gecesi müziği “Kınayı Getir Aney” dinlemeye sıra geldi demektir. Şevval Sam’ın Muhteşem Yüzyıl dizisinde söylediği, Ağlaya Ağlaya türküsü ise en dokunaklı kına gecesi müziklerinden biri olmaya aday. Artık gelini tutabilene helal olsun! Sonrasında Suzan Kardeş ’in seslendirdiği, Sejdefa Majka Budila gibi bir Balkan türküsü seçilebilir. Bunun gibi bir diğer örnek ise Ederlezi.

Kubat – Bağa Gel Bostana Gel

Bir Bulut Olsam – Vardım Baktım (Kına Türküsü)

Şevval Sam – Ağlaya Ağlaya

Suzan Kardeş – Sejdefa Majka Budila

Goran Bregoviç – Ederlezi

En Eğlenceli Kına Gecesi Müzikleri

Gerçek şu ki eğlenmek ve kurtları dökmek için oldukça geniş bir repertuara sahibiz. Ağlamaların ve kınanın da yakılmasının ardından sıra en eğlenceli kına gecesi müzikleri eşliğinde ayaklanmaya geliyor. Açılışı Mezdeke’ye bırakın. Oryantalin kanı kaynatma oranı bugüne kadar başarısızlık göstermemiştir. Mezdeke’nin ardından Sezen Aksu’nun Rakkas’ı ortamı daha da ısıtacaktır. Sezen Aksu’ya Tarkan’ın Gül Döktüm Yollarına şarkısı harika bir yol arkadaşı olabilir. Bir de dokuz sekizlik bir Roman Havası kına gecesinin tuzu biberi olacaktır. Sonlara doğru Racid Taha’nın Ya Rayah şarkısı iyice keyiflendirecek ve alkış tutmaktan elleri kızartacak. Ankara’nın Bağları da kına gecesi müzikleri listenizde yerini alıyorsa pop, oryantal ve yöresel kına gecesi müzikleriyle dolu eğlence sizi bekliyor demektir.

Mezdeke – Ya El Yelil

Sezen Aksu – Rakkas

Tarkan – Gül Döktüm Yollarına

Racid Taha – Ya Rayah

Ankara’nın Bağları

alıntıdır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri