En etkili öğrenme metodu hangisidir?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü

En etkili öğrenme metodu hangisidir?

• Yazarak mı?

Kullanılan: 1 50.0%
  • Dinleyerek mi?

Kullanılan: 0 0.0%
  • Okuyarak mı?

Kullanılan: 1 50.0%

• Kullanılan toplam oy
    2
Seçenekler eksik olmuş. Seçeneklere göre yazarak dedim.
En etkili öğrenme, birine öğretmektir. Öğreterek öğrenmek, yaparak öğrenmek. İstenilen sonuca ulaşmak için öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyi yeterli olmalıdır.

Ah canım okul yıllarım. Bir günde 400-500 sayfalık kitabı çalışabiliyordum. En etkin yolu da öncelikle dersin ve hocanın amacını anlamak ve önemli olan yerleri belirlemek. (Bunun için çalışkan bir arkadaşınızı da kullanabilirsiniz.) Öğrenmenin en iyi yöntemi de kişiden kişiye değişiyor. Ben her zaman birine dersi anlatırdım. Sınav öncesi 10 kişilik bir kitlem oluşuyordu. Onlar dinleyerek anlıyordu ben anlatarak. Win win yani. Evde çalışırken de anam da dinleyerek fahri hukuk öğrencisi olabilirmiş. (Böyle cümlenin ...)

dinlemek her fikiri sonuna kadar dinlemek bir çok şey öğretebilir
düşüncelerinle bağdaştırabilir veya zıt düşebilirsin

Ya ben yazarak çok denedim ama işe yaramadı, sadece kopya çekerken mantıklı.

Bir başkası okuduğunda uykum geliyor.

Yine ne varsa kendi okumamda var...
Hem sesim etkilidir, bilir misin?

Bağlantı kurarak. Yeni akım. Teşekkürler.

forumda melnur coolumsu ibadeath ile tartışarak onlardan doğruları öğrenmek. lol

Bu biraz bireysel farklılıklara giriyor; kimisi dinleyerek, kimisi okuyarak,kimisi yazarak..bu konuyu sadece bir şeye bağlamak doğru olmaz. Daha uzun uzadıya yazardimda üşeniyorum jxjdj

Mesela ben yazarak çalışanlardanım…
Kuzenim bir kere okusa yetiyor falan…
Kişiye göre değişiyor. Tabii en önemlisi içten gelmeli çalışmak. Zorlamayla çalışıyorsanız hiçbir yöntem işe yaramaz.

Geri