En çok yaptığınız şeylerden mi yoksa yapmadığınız şeylerden mi pişmanlık duyarsınız ?

Konu sahibi son olarak 1073 gün önce görüldü
Bazen haksızlık yaparız, haksız davranışlar sergileriz, insanız sonuçta hata yapmak doğamızın gereği. Sonra pişman oluruz ya da şöyle düşünelim sadece kendimizi ilgilendiren bir durum olduğunu düşündüğümüz şeylerin kararını verme yetkisini buluruz kendimizde ancak sonucu sevdiklerimiz için de yıkıcı olabilir. Yapsak belki mutlu olacağız ama denemeden de bilemeyiz değil mi ? Yapmasak da aklımızda kalacak belki pişmanlığını duyacağız.

Her aklıma eseni yapar sonucuna da katlanırım, pişmanlığını da çekerim diyebilecek cesarete sahip misiniz yoksa yapamadıklarınızın pişmanlığı mı daha çoktur sizde?

Yapmadıklarımı henüz yapmadığım için acaba yapsaydım pişman olur muydum diye sorgulamak yerine.
Yaptığım ve pişman olduklarımı zaten yaptığım ve sonucu gördüğüm için eeeeeee

Neyse yaptıklarımdan diyorum çok karıştı.

Davranışlar görünür hale gelince bunun sorumluğuda beraberinde gelir.Artık kendinden başka çevre de işin içindedir.Oysa sadece aklımızda olan,sonucu olumlu varsayımlara dayanan yapamadıklarımız ise bizi bağlar.
Şahsen ben durumun gidişatına ve sonucuna bakarak tepkide bulunuyorum.Bazen sonucun iyi olmayacağını bile bile yine de davranışlarda bulunduğum oldu.Pişman mıyım? İnanarak yaptıklarım için hayır.Duruma göre ve işin önemiyetine göre değişir.Bence burada önemli olan iki şey vardır:Pişmanlığın derecesi ve yapıldığında ne kazanılır,yapılmadığında ne kaybedilir.Esasen bu çok boyutlu bir mesele.

Genelde yapmadıklarımdan.

Geri