En çok ihtiyaç duyduğunuz arkadaşınızın belirgin özelliği nedir?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif

Arkadaşlarınızın öne çıkan özelliği?

• Entelektüel olup hemen hemen her konuda bana fikir verebilir

Kullanılan: 0 0.0%
  • Olgun yapısı ile görmediğim detayları bana fark ettirebilir

• İyi bir dinleyicidir ve yorum yapmadan dinlemesi bile yeterlidir

• Kullanılan toplam oy
    6
İnsan bazı zamanlarda dertleşmek ya da bazı konuları paylaşmak ister ve böyle zamanlarda aramak istediğiniz arkadaşınızın
size en çok hitap eden yönü nedir?

funny-friend-1614592165-lb.jpg

Arkadaş çevrem genelde farklı görüşte kişilerden oluşuyor ve bu durumu avantaj kabul ediyorum çünkü papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan insanlar bana bir şey kazandırmıyor. Farklı kültür ve yaşam tarzına sahip olmalarından da hiç rahatsız olmuyorum çünkü önemli olan bu farklılığın yarattığı zenginliği görebilmektir. Farklı olanı yok etme / aşağılama ya da kendine benzetme çabasındaki insanlardan da uzak dururum.

Dost çevrem ise en güven duyduklarımdan oluşur ve hiçbir konuda tereddüt etmem.

Genel anlamda çok dertleşmeyi seven biri değilim yani kendi sorunlarımı pek konuşmam ancak başkalarını dinleyebilirim. Olur da fikir almam gereken bir durum varsa sadece birkaç kişi ile sınırlıdır. Onların görüşlerini her zaman dikkate alırım fakat karar aşamasında yine en çok kendi aklıma yatanı uygulayacağımı da herkes bilir.

Olumlu insanlarla zaman geçirmeyi seviyorum ve kötü durumlarda bile akılcı çözümler üretip soruna takılı kalmayan insanlarla arkadaşlık etmeye gayret ederim.

Arkadaş ve dost çevremin en belirgin özelliği ise; mantık insanı olmalarıdır. Duygularının esiri olmadan karar alma mekanizmasına sahip insanlar bana her zaman daha yakın gelmiştir.

İzin vermesem dahi benim çıkarlarımı kendi çıkarlarının önüne koymaya çalışır. Tartışmanın ne amaçla ve nasıl yapılması gerektiğini bilir. Durum değerlendirmelerini umutlar üzerinden değil, gerçekler üzerinden yapar. Öğütlerinde hayallerimi eleştirmeyi değil, onlara giden yolculukta ihtiyacım olacakları bulmaya odaklanır.

İhtiyaç duyduğumuz mu, olan arkadaşımın belirgin özelliğimi karıştıdım galiba biraz(:

İhtiyaç duyduğumu söyleyim ben; farklı detayları fark edip iyi dinleyici olmasını isterim. Ve ben istemeden fikrini söylemesin.

İhtiyaç duyduğumuz mu, olan arkadaşımın belirgin özelliğimi karıştıdım galiba biraz(:

İhtiyaç duyduğumu söyleyim ben; farklı detayları fark edip iyi dinleyici olmasını isterim. Ve ben istemeden fikrini söylemesin.
Var olan arkadaşlar arasındaki tercihleri sormuştum.:)

Herkesle arkadaşlık edilmez ve her ortama da girilmez. Arkanızdan farklı yüzünüze farklı konuşan insanlardan uzak durmak gerekiyor ayrıca başarılı olmanıza katlanamayan ve toplumda zaman zaman sizi küçük düşürme çabasında olanlar, geçek anlamda arkadaş ya da dost değildir. Dost acı söyler ancak nerede ve ne şekilde söyleyeceğini de iyi bilir yani herkesin içinde böyle bir tavır takınıyorsa sizin üzerinizden prim yapma çabası içindedir.

Geri