En büyük aşklar nefretle başlar

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
burada bahsedilen nefret tanımı abartıyla harmanlanmış olanı.
durum şu aslında aynı ortamda bulunan iki karakter, birbirleriyle kurdukları iletişimden sonra birbirlerinden nefret etseler dahi birbirlerine karşı bir çekim hissederler ve sonrasında aralarındaki öfkede yumuşama meydana gelir bunun sonunda kurdukları yakınlık etkisinden dolayı birbirlerine ilgi duymaları normaldir.
bunun için her nefret aşka dönüşür diyemeyiz, aşka dönüşmesi için yakınlık etkisinin bulunması lazım, aynı ortamı çok uzun süre paylaşmaları lazım.
bunun için en ideal örnek okul ortamı ve iş ortamıdır.

Aşkı bilmem de uzun yıllardır dost olduklarım genelde kavgamızın sonucunda.kazandiklarim :)

Ohooo beyin demişler sinir demişler nöron demişler fizyoloji demişler.... Piyuu. Mantı tarifi vermesi gereken insanların böyle yorumlar yapması çok ilginç. Ben gidip yatayım bari. Yada dur instagramda birkaç dul bulup alev falan atayım önce.

En buyuk ask imkansiz olandir ulasamayinca tatli olur

Ohooo beyin demişler sinir demişler nöron demişler fizyoloji demişler.... Piyuu. Mantı tarifi vermesi gereken insanların böyle yorumlar yapması çok ilginç. Ben gidip yatayım bari. Yada dur instagramda birkaç dul bulup alev falan atayım önce.
Mantı yapmayı hiç bilmiyorum ve takdir edersin ki bu hayatta her şeyi bilmem de mümkün değil...

Son dönemde, Tarot falına merak sardığın için ki en son da kurşun döktürmeye gidecektin, hal böyle olunca bu tip konulara yorum yapmak da bize düşüyor ve yazdıklarımda yanlış hiçbir bölüm bulunmadığını da gayet iyi biliyorsun.

İnsan, aşık olduğu birinden nefret edebilir ancak nefret ettiği birine aşık olamaz.

Yüz yüze geldiğin insandan hoşlanıp hoşlanmayacağını feromonlar belirler ve bu biyolojik gerçeği değiştiremezsin. Hoşlanman durumunda ise beyindeki arka hipofizden; Vazopressin ve Oksitosin hormonları salgılanır, belli bir seviyenin üstüne çıkarsa da kişi aşık olur. Kadınlarda ise hoşlanma yeterli değildir ve yakın ilişki kurma şartı vardır.

Sinir sistemimizde kontrol edemediğimiz iki sistem vardır; Parasempatik Sistem / Sempatik Sistem
Diyelim ki aşık oldun ve bu durumda sempatik sistem devreye girer, bu arada beyin ön bölgesi de sessizleştiği için kişi davranışlarını kontrol edemez hale gelir. Mantıklı karar alamaz, aşırı heyecan duygusunu bastıramaz v.s.

Nefret duygusu ise oldukça yıkıcıdır ve insanı intikam planlarına iter. Plan yapabilmen için de beyindeki ilgili bölümlerin aktif olması gerekir yani aşık beyindeki gibi suskun kalamaz. Nefret sonrası aşk çıkmaz ortaya ancak zamanla kişiye karşı nötr hale gelebilirsin.

Son düzenleme:
kahkaha attim fazla guzel rencide edici
mutluyum sayende tşkler günüm güzel geçicek ,)

Nefretten aşk çıktığı için mi bir sürü kadın öldürülüyor?
İnsanlar kendini böyle şeylerle kandırıp sonra da dayak da yese "Beni çok seviyor." diyor.

Aşk, nefrete dönüşürse öldürür ancak nefret de hiçbir zaman aşka dönüşmez.

İlkokul öğrencileri için gerçeklik payı olan bir önerme. İlkokulda nefret ettiğim bir kızla 3 ay büyük aşk yaşadık.

Mantı yapmayı hiç bilmiyorum ve takdir edersin ki bu hayatta her şeyi bilmem de mümkün değil...

Son dönemde, Tarot falına merak sardığın için ki en son da kurşun döktürmeye gidecektin, hal böyle olunca bu tip konulara yorum yapmak da bize düşüyor ve yazdıklarımda yanlış hiçbir bölüm bulunmadığını da gayet iyi biliyorsun.

İnsan, aşık olduğu birinden nefret edebilir ancak nefret ettiği birine aşık olamaz.

Yüz yüze geldiğin insandan hoşlanıp hoşlanmayacağını feromonlar belirler ve bu biyolojik gerçeği değiştiremezsin. Hoşlanman durumunda ise beyindeki arka hipofizden; Vazopressin ve Oksitosin hormonları salgılanır, belli bir seviyenin üstüne çıkarsa da kişi aşık olur. Kadınlarda ise hoşlanma yeterli değildir ve yakın ilişki kurma şartı vardır.

Sinir sistemimizde kontrol edemediğimiz iki sistem vardır; Parasempatik Sistem / Sempatik Sistem
Diyelim ki aşık oldun ve bu durumda sempatik sistem devreye girer, bu arada beyin ön bölgesi de sessizleştiği için kişi davranışlarını kontrol edemez hale gelir. Mantıklı karar alamaz, aşırı heyecan duygusunu bastıramaz v.s.

Nefret duygusu ise oldukça yıkıcıdır ve insanı intikam planlarına iter. Plan yapabilmen için de beyindeki ilgili bölümlerin aktif olması gerekir yani aşık beyindeki gibi suskun kalamaz. Nefret sonrası aşk çıkmaz ortaya ancak zamanla kişiye karşı nötr hale gelebilirsin.
Lefty, dr'u fazla ciddiye alıyorsun bence. Adam eğlencesine bakıyor sanki ve eminim bu yazdıklarını okumadı bile :D

Lefty, dr'u fazla ciddiye alıyorsun bence. Adam eğlencesine bakıyor sanki ve eminim bu yazdıklarını okumadı bile :D
Okumuştur da haklı olduğum için ne diyebilir ki? Bilimde sana göre bana göre olmaz ayrıca nefretten aşk çıkar diyorsa kanıtları ile sunar.

Şaka bir yana onun alanına karışmak değil amacım ancak varsa hatalı yer, düzeltebilir ayrıca ona da yazmıyorum doğrudan, genele hitap ediyorum yazarken...

Yaş önemli değil bazen aşırı nefret aşka dönüşebilir.

Geri