Emr-i Bil Maruf Nehy-i Anil Münker(İyilik denizdir,kötülük toz tanesi)

Konu sahibi son olarak 3189 gün önce görüldü
Yüzyıllardır belki de her nesile iyilik yapmanın engin denizler gibi olduğu kötülüğün ise o kocaman denizin içinde bir toz tanesi kadar değeri olmayacağı öğütlenmiştir.Fakat gün geçtikçe iyilik kavramını yitirme yolunda,kötülüğü fesatlığı hayat merkezi haline getirme yolunda daha hummalı çaba içerisindeyiz.Bunun nedenleri arasında ise insanların çağa ayak uydurup,nefsini şeytanın yönetmesine müsaade etmesi baş roldedir.Hayatı bir sınav olarak nitelendirme sebebimiz ise yaşadığımız sürece hayatın her aşamasında,ne koşulda olursak olalım iyilikte kötülükte insanlık var olduğu sürece var olacaktır.Önemli olan sen hangisini benimsiyorsun.Hangisi için çaba sarfediyorsun.
Kolay olanı benimsemek elbette daha cazip gelir fakat aslolan zoru başarmaktır.Her duygunun bahşedildiği insanoğlu içinde iyi bir birey olabilmek,iyiliğin merkezini keşfedebilmek bunlar zor ama keyfine varıldığında yeryüzünün en güzel duygularıdır.
Kötülük ise ne yapana ne de yapılana dünya ve ahirette hiçbir zaman ışık tutmayacaktır.Kötülük yapmak basittir peki ya sonrası?Sonrasında kirlenmiş bir zihin,kararmış bir kalp elde edilen ise kocaman bir hiçliktir.
Birilerine iyilik yapmak,iyiye sevketmek bunun verdiği hazzı yaşamak duyguların en güzelidir.Birilerinin hayır dualarını almak,cennetin basamaklarına adım atmaktır.
İyilik et, denize at, balık bilmezse Hâlik bilir atasözünün anlamı Mumsema İyilik et, denize at, balık bilmezse Hâlik bilir.
Yaptığın iyiliklerden karşılık bekleme; yaptığın iyilik boşa çıksa da kıymeti bilinmese de sen iyilik yapmaya devam et. Bunu Yüce Allah görür. Bu davranışından ötürü seni bu dünyada olmasa bile öbür dünyada mutlaka ödüllendirir. Hem
de kat kat fazlasıyla.

Bu düşünceyi benimsemeliyiz ve bunu hayatımızın her saniyesinde uygulamalıyız.
Küçük bir çocuğa oyuncak almak,yaşlı bir teyzeye yolda yardım etmek,muhtaça sahiplerine destek olmak bunlar hiç birimiz için zor ve imkansız şeyler değildir.Bugün sana yarın bana mantığıyla iyilik kavramını dünyanın sonuna kadar taşıyabiliriz.
Kötüyü çağırmak onunla arkadaş olmak ise başlı başına bir kayıp ve yokluktur.
Nefsimizi iyi şeylerle terbiye edip,onların mücadelesini verelim.

Sevgili Kardeşi Zeyy...
Öncelikle İlk yazın olması hasebiyle oldukça güzel bir çalışma olmuş...
Unutmamak gerek , Büyük büyük hedeflere küçük adımlar atılarak , ve Yürümeye karar vererek başlanır... Derli toplu bir çalışma...

Yayınlama konusunda gösterdiğin Medeni cesaretinden dolayı tebrik ve takdir ediyorum Kardeşimi...

İnşallah Birlikte gerekli analizleri yapacağız...

Tekrardan Yüreğine ve kalemine sağlık...

Bu adımlar inşallah birlikte yürümenin ilk adım taşlarıdır...

Geri