Empati Kurmak

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Çoğu zaman yapmayı beceremediğimiz şey, aslında o kadar da zor değil.

Bu özelliği yüksek olan herkes aşırı duygusal ve hassastır. Bunun handikapı bu.

Sandığınız kadar gerekli değil.
Zorlamayın anlayacağım diye, anlamamak daha iyi bazen.

Other minds problem. Gereksiz. D. Hofstadter'in Minds I kitabındaki "How To Think Like a Bat" kısmını okumanızı öneririm.

Kuramıyorum çünkü mükemmelim.

Empati mi sempati mi bilmiyorum lakin olaylar karsisinda sanki benim basima gelmiş gibi etkileniyorum ve kendi basima gelse napardim diye düşünüp agladigim dahi oluyor. Bu nedenle de agir dert dinlemeyi sevmiyorum esasen. Dinlerim ama o kişiyle acisini cidden paylasiyorum ve bu beni yoruyor.
Duygu paylasimi olduğu için sempati oluyor sanirim bu, öf bu kelimeler kafami karistiriyor :liv:
Kendi tartismalarimda ise empati falan kuramam, fevriyim ve dusunmem davranislarimi gerçekleştirirken. Sonradan hak verip vermeme durumum olur.

Kendine yapilmasini istemedigini baskasina yapma. Diye atasozu var bununla ilgili.

İnsanın evriminde bir kırılma noktası. memelilerle birlikte nüvesi yavaş yavaş ortaya çıkan; fareden yunusa, yunustan primatlara, primatlardan homo sapiens'e gittikçe gelişip son halini almış bir karakteristik. the selfish gene teorisi'nin diyeceklerinin bittiği yerde devreye giriyor adeta.
Adam fawer geriye referans vermiş, grims'in yazdığı kodlardaki yanlışlığı bulan kişi olarak olasılıksızda ki kahramanına bir selam çakmıştır.

'' Benim hayatımı yargılamadan önce, benim ayakkabılarımı giy ve benim geçtiğim yollardan, sokaklardan, dağ ve ovalardan geç. Hüznü, acıyı ve neşeyi tat. Benim geçtiğim senelerden geç, benim takıldığım taşlara takıl. yeniden ayağa kalk ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi. Ancak ondan sonra, beni yargılayabilirsin ''

Mevlana.

Geri