Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman? 2025 Emlak Vergisi Ödemesi Nasıl Yapılır?

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
zzzzzzzzzz13z.jpg

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahiplerinin her yıl ödemekle yükümlü olduğu bir vergi türüdür. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman? 2025 emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Emlak vergisi ödemelerinin ne zaman yapılacağı, ev sahibi olan yurttaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, emlak vergisi 1. taksit son ödeme tarihi ne zaman? 2025 emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?​

2025 yılına ait emlak vergisinin birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs tarihine kadar yapılabilecek. Vatandaşlar ödemelerini bağlı bulundukları belediyelerden ya da Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilir.

Yılın ikinci taksit ödemesi ise 30 Kasım 2025 tarihinde sona erecek.

EMLAK VERGİSİ ÖDEME NEREYE YAPILIR?​

Emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödeniyor ve belediyelerin ödeme yöntemlerinin yanı sıra bazı belediyeler için e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabiliyor.

KAYNAK

Nasılsa af geliyor diye ödemiyordum bu sene gelmedi üzdü..

• Hehe
Tepkiler: W
Turkiye'ye oduyorum. Turkiyedekini Hollandaya oduyorum verginin vergisinin vergisini oduyorum daha ne yapsin bu insan....

Bişi dicem cahilliğimden de olabilir bilmiyorum ama emlak vergisini anlamıyorum tapu var almışım niye vergi veriyorum bir de bu ülkenin vatandaşıyım
Yani su elektrik vs ortak kullanım şeylerinin devlete vergisini öde ama bireysel olarak sahip olduğum şeyin neden vergisini veriyoruz ya

sigortası olmayan, ev kadını olan annenizin üzerine yaparsanız ödemezsiniz.

Yalaaan yok öyle bişi
tamam.

Ev Hanımları ve Emeklilerde Emlak Vergisi Muafiyeti​

Emekli olan kimseler de belli koşullarda emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olan kimseler, bu vergiyi ödemez. Ancak bunun koşulu sahip olunan evin 200 metrekareden daha büyük olmamasıdır.

Herhangi bir işte çalışmayan ev hanımları da vergiyi ödemekten bazı şartlar dahilinde muaftır.

Bir ev hanımının 200 metrekareyi geçmeyen bir evi varsa, emlak vergisi ödemek zorunda değildir. Bu hanımın eşi ne iş yaparsa yapsın, kendisi vergiden muaftır. Ancak ikinci bir evi varsa, bu durumda vergi ödemek durumundadır.

• Wow
Tepkiler: W
tamam.

Ev Hanımları ve Emeklilerde Emlak Vergisi Muafiyeti​

Emekli olan kimseler de belli koşullarda emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olan kimseler, bu vergiyi ödemez. Ancak bunun koşulu sahip olunan evin 200 metrekareden daha büyük olmamasıdır.

Herhangi bir işte çalışmayan ev hanımları da vergiyi ödemekten bazı şartlar dahilinde muaftır.

Bir ev hanımının 200 metrekareyi geçmeyen bir evi varsa, emlak vergisi ödemek zorunda değildir. Bu hanımın eşi ne iş yaparsa yapsın, kendisi vergiden muaftır. Ancak ikinci bir evi varsa, bu durumda vergi ödemek durumundadır.
Tamam doruymuş
Baktım şimdi 200m2 sınırı varmış
Tşk

Valahi oturduğum eve vergi dairesi hiç acımadan her 3 ayda hesabımdan çekiyor aldjfjg

Geri