Eminönü

Konu sahibi son olarak 3065 gün önce görüldü
Eminönü

* önceden sahilde bulunan balıkçılar şimdi karada hizmet verse de eminönü hala çok güzeldir :)

* her aralık ayında eminönüne gider nimet abladan bilet alırız (:

* avrupa yakasının gözbebeğidir

İnsan kalabalığından başka birşey değil.
Haftasonu helede havalar güzel olduğu zaman gezemiyorsun bile.
Ama Galata candır.

istanbul'da en sevdiğim yerlerden biri. hep giderim arkadaşlarım ya da annemle. çok severim eminönü'nde gezmeyi, bambaşka bi dünya bence.

Gündüz saat satar
Gece maça çıkar
Semti Eminönü
Henri Bienvenu

Tezahüratı geldi yine aklıma. Başka bi konuda da gelmişti bu tezahürat aklıma. Vay arkadaş ne zaman sözlüğe yazsam bi tezahürat geliyor aklıma :honk:

Burasi bildiginiz kültür karmaşası yaşanılan bi yer ciddi anlamda her telden insan var.

2 sefer gittim ikisinde de unlu bir isimle karsilastim, rahmetli Nejat Uygur, Levent Kirca ile .) O yuzden sanki tekrar gitsem yine biri cikarmis gibi his var icimde

Ne zaman Sultanahmet Meydanına doğru olan tramway güzergahında yürüyüş yapsam Osmanlı döneminin insanlarının yaşayışını anlamaya çalışırım ..

Onlarda bu ışıkta görüyordu bu renkleri, onlarda arkadaşlarıyla buluşmak için yürüdüler, onlar da oturacak bir yerler aradılar, onlarda fayton trafiginden şikayetçilerdi, onlarda ne çok yabancı gördükleri için şaşkınlardı düşünceleri arasında o dönemi hissetmeye çalışırım

balik ekmegi pek guzel degildi ama Cok canli cok guzel ve gezilecek guzel yerler tarihi eserlerde etrafinda ne guzel

ben istanbula bayildim.Eminonunde her aksam gittigim baklavaciyida cok ozledim :p

Arkadaşlarla sürekli geldiğimiz yer..Mecidiyeköy'den başlar Eminönünde mekanımızda çayımızı içeriz sohbetimizi ederiz..

Balık ekmeği güzel diyolar ama 2-3 kere geçtim gittim hiç yemedim :D

Eminönü denmiş ama hangi Emin önü olduğu saklambaçlı bırakılmış. Mesela Allah muamaza Eminönü'ne gidecekken bir eviönüne gidilebilir, elalem demez mi senin ne işin var bizim evinönünde? Istanbul'a yabancı olan biri bu dürümü karıştırabilir, mesela ben gitsem tam da böyle bir talihsizlik başıma gelir muya'kkak.​

Geri