Eminem Kimdir, Eminem Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yabancı Ünlüler

0bq7vR.png

17 Ekim 1972, ABD doğumlu rap sanatçısıdır.
1.73 boyunda ve 71 kilo olan rapperın gerçek adı Marshall Bruce Mathers'tır.
Albüm yapımcısı, Müzisyen, Repçi

Mathers ayrıca Kimberley Scott'un kız kardeşinin kızı Alaina'yı da evlat edinmiştir.

Marshall Bruce Mathers III, meşhur olduğu sahne adıyla Eminem ya da ikinci kişiliği Slim Shady Akademi ve Grammy ödüllü Amerikalı rapçi, yapımcı ve aktördür. 1999 yılında çıkardığı ilk ciddi albümü The Slim Shady LP ile şöhrete ulaştı ve bu albümle En İyi Rap Albümü dalında Grammy Ödülü kazandı. Bir sonraki albümü The Marshall Mathers LP, en hızlı satan rap albümü olarak tarihe geçti. Bu albümle yakaladığı başarıyla kendi plak şirketi Shady Records'u kuran Eminem, arkadaşlarıyla birlikte planladığı hiphop grubu projesi D12'i de hayata geçirme fırsatı buldu. The Marshall Mathers LP ve üçüncü albümü The Eminem Show ile de Grammy ödüllerini başkasına kaptırmayan Eminem, 2002 yılında kendi hayatını oynadığı 8 Mile filmi için yaptığı Lose Yourself şarkısıyla da En İyi Şarkı dalında ödül kazandı. Tüm zamanların en iyi rapçilerinden biri olan Eminem, 2005'te çıktığı turlardan sonra bir duraksama dönemine girdi. Ancak daha sonra çalışmalarına devam eden sanatçı, 19 Mayıs 2009'da, 2004'ten beri ilk albümü olan Relapse'i çıkarttı. 2010 yılında Eminem yedinci stüdyo albümü Recovery'yi çıkarttı. Albüm, sanatçının ABD'de bir numara olan arka arkaya altıncı albümü oldu ve uluslararası piyasada da başarılı olarak birçok ülkede bir numaraya oturdu. ABD'de Billboard 200 listelerinde 7 hafta boyunca bir numarada kaldı. Sekizinci albümü The Marshall Mathers LP 2, Kasım 2013'te piyasaya çıktı. Nielsen SoundScan'e göre Eminem 2000'li yılların en çok satan sanatçısıdır ve 100 milyonun üzerinde albüm satmıştır. Bu rakamla gelmiş geçmiş en çok satanlar arasına da girmektedir.

Eminem, Rolling Stone dergisinin Tüm Zamanların En Büyük 100 Sanatçısı listesinde 82 numarada yer aldı. Ayrıca Vibe dergisi tarafından 2008 yılında gelmiş geçmiş en iyi rapçi ilan edildi. Şu ana kadar D12 ile birlikte çıkardığı albümler de dahil olmak üzere toplam 10 albümü (8 solo, 2 D12 ile) Billboard Top 200 listesinde 1. sıraya ulaştı. Ayrıca tüm dünyada 13 teklisi listelerde 1 numara oldu. Aralık 2009’da Billboard dergisi tarafından son on yılın sanatçısı ilan edildi. The Eminem Show, The Marshall Mathers LP ve Encore albümlerinin yine Billboard tarafından son on yılın sırasıyla 3., 7., ve 40. en çok satan albümleri olduğu açıklandı. Billboard’a göre, Eminem’in iki albümü 2000’lerin en çok satan 5 albümü arasında yer alıyor. Eminem, Birleşik Krallık’ta da 12.5 milyon albüm sattı.

Aslında karikatür çizeri olmak istediği & Şair olmak istediği
-Söz yazmak için saatlerce sözlük karıştırdığı
-En sevdiği flimler How High,Orange Country ve Matrix oldugu
-Bebek’ken büyük kulakları nedeniyle yakın arkadaşları tarafından Mickey diye çağrıldıgı
-Joe Peace ‘Partial Matters’adında bir dublör kullandıgı
-Sigara içmediği
-Saçlarını kendi kestiği
-XXL beden giydiği
-Örümcek adamı çok sevdiği
-11 yaşında iken madonnaya aşık olduğu
-Saçının gerçek renginin koyu kahverengi olduğu ve peroksidle ile rengi açtığı
-My name is şarkısı yaptığı en kötü şarkısı olduğunu ve bu türlü şarkıyı bida yapmıcagı
-En nefret ettiği dergi ise XXl dergisi çünkü arka sayfayı açtığında kendi beyaz kıçının yayınlanması..
* Gençliğinde büyük bir LL Coll J hayranıydı. Ona yazdığı fan mektubunun karşılığında alay dolu bir cevap aldı.
* İlk rap şarkısını yazdığında sadece 14’ündeydi. LL Coll J’s grubuna sattı. Şarkının adı ise ‘ I’m Bad’ idi.
* Okulu hep astığı için hocasından dayak yedi ve 0n gün komada kaldı.
* D12’nin ismi şuradan geliyor. Biliyorsunuz grup altı kişiden oluşuyor. Her bir kişi çift karaktere sahip oldukları için D12 ismini almış. D Detroit’i temsil ediyor.
* Okuldaki lakabı ası şair idi.
* Kim ilke boşanmalarının en önemli nedenlerinden biri kim’in intahara teşebbüsüydü. Eminem o günün sabahı boşanma davası açtı.
* Annesi ve babası Daddy Warbucks adlı müzik grubunun en iyi üyeleriydi. Müzikte gayet iyilerdi. Eminem’in müzik yeteğinin genetik olduğu söyleniyor.
* 18 aylıkken babası tarafından terk edilen eminem, ünlü olduktan sonra arayan babasına ‘rüyamda gırtlağını kesmiştim benden uzak dur!’ dedi.
Eminem Dünyanın tek ve ilk olan beyaz RAPCİSİDİR.
İnanılmaz iğrenç hayat yaşamasına rahmen dünyanın en iyi rapcilerinden birisi olmuştur.
Kadınlardan inanılmaz derecede nefret etmektedir annesi nedeniyle.

Bazı Eminem Sözleri

Size bir parça akıl lazım,öylese işte burada bir parça aklım - Eminem
Tanrıya Yemin Ederim Ki Bu Müziğin En İyisi Olacağım , Şimdi ve Daima - Eminem
Sadece söylemek istediğim şey teşekkürler,çünkü gücümü veren şey Sizin Nefretiniz - Eminem
Suratıma tükürmüşlerdi,şimdi onlara tamamen aynı şeyi yapmak için geri döndüm - Eminem
Bu yeni nesil bebeklerini ;Onları büyütemeyen ailelerinden korumak için geldim - Eminem
Bu Şöhreti s*keyim ,Bu istediğim şey değildi fakat bu oyun ondan ayrıldığım gün aynı Olmayacak - Eminem
Tartışmanın ilk Kral'ı değilim Ama Elvis Presley'den beri en kötü şeyim -Eminem
Görüyorsunuz ki Bazıları için Bir Şair'im,Modern Günün shakespeare'yim - Eminem
Katılıma Başlamadan Önce Benden Size Uyarlama Bir Şarkısı Gelsin

Ünlülerin Eminem Hakkında Söylediği Şeyler

Bazı Ünlülerin Eminem Hakkındaki Yorumları
Jim Carrey : Bana MTV müzik ödüllerine gelmemi söylediler.Hayır dedim.Ne yapabilirim ki ben müzik işinde değilim.Ama onlar bana 'Gel ve Eminem'i sun.' dediler.Ben de 'Gelebilir miyim lütfen?' dedim."
Megan Fox : Onunla telefonda konuştum. Bilirsin,ben asla ünlü birine karşı böyle heyecanlanmazdım. Ve hayatımda biriyle konuşurken asla bu kadar terlemezdim. Onunla konuşurken çok gergindim. Çünkü ona en küçük bir yanlış yaparsan onun bir sonraki albümünde yer alırsın."
Justin Bieber : Nasıl mümkün olabiliyor bilmiyorum ama 3 yaşımdan beri Eminem dinliyorum."
Lil Wayne : Eminem'e diss attıysanız ünlü olursunuz ama sizi palyaco durumuna düşürür.
Kanye West : Kimse Eminem'den daha büyük olamayacak."
Katy Perry : Eminem ve Kanye West gibi rapçiler olduğu sürece hip hop yaşayacak.
Dido : Ah Eminem! Kalbinde kötülük olmadığını, ondan kimseye zarar gelmeyeceğini gayet iyi biliyorum. Stan döneminde abla kardeş gibi olduk. Eminem gerçekten zararsız bir çocuk.

The Slim Shady LP albümü efsanedir çok severim. Şimdi bozdu tabii, bok gibi oldu.

Geri