Emeklilikte yaşanacak en iyi şehirler: Türkiye'den tek il var

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
100'ün üzerinde ülkede araştırma yürüten Alman Focus dergisi, emeklilerin en rahat yaşayabilecekleri 10 şehri seçti. Listede Türkiye'den bir şehir de yer aldı.

1749815474198.png

Almanya'da yayımlanan Focus dergisi, dünya genelinde yaptığı araştırmada emeklilerin yaşayabileceği 10 şehri belirledi. Dergi 100'ün üzerinde ülkede emekliler için sağlık hizmetleri, güvenlik, ekonomik yaşam gibi kriterleri baz alarak puanlama yaptı. Listeye Türkiye'den bir şehir üst sıralardan girmeyi başardı.

ADANA 6. SIRADA

Adana, dünya genelindeki 10 şehir arasından 6. sıraya girdi. Dergide Adana için şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Adana, bu yıl ilk 10'a giren iki yeni şehirlerden biri. 2,2 milyon nüfusuyla Türkiye'nin 5'inci büyük şehri, ülkenin doğusunda, Akdeniz kıyılarından biraz daha iç kısımda ve tarımsal açıdan önemli bir alanın ortasında yer almaktadır. Ülkenin en büyük üniversitelerinden biri de burada bulunmaktadır.
1749815482822.png

"SIRALAMADA EN UCUZ ŞEHİRLERDEN BİRİ"

Roma döneminden kalma birkaç tarihi cami ve bina, şehri turistler için ilginç kılmaktadır. Frankfurt'tan yaklaşık 2500 kilometre uzaklıkta. Adana sıralamada en ucuz şehirlerden biridir.

"KİRALAR BERLİN'DEN YÜZDE 90 DAHA DÜŞÜK"

Burada yaşamanın maliyeti Berlin'den yaklaşık üçte iki daha düşük ve kiralar yüzde 90 daha düşük. Buna ek olarak, sağlık sistemi ve iklim yüksek oranda derecelendirilmiştir. Adana, bir önceki yıl listeye giren Antalya'dan daha çok oy alan Türk şehri olmuştur."

1749815488631.png

Listede yer alan diğer şehirler şöyle:

1. Trebinje, Bosna Hersek

2. Manizales, Kolombiya

3. Mangaluru, Hindistan

4. Qingdao, Çin

5. Batum, Gürcistan

6. Adana, Türkiye

7. Da Nang, Vietnam

8.Meknes, Fas

9. Coimbra, Portekiz

10. Osijek, Hırvatistan

Kaynak

Adana: Ben ne alaka
demiştir. Kfkfmmf

Adana’dan geçerken gördüm. Sadece 1 odaya 5 klima taktırmışlardı. @Run nasıl yaşıyorsun ya o sıcakta gel aydınlat bizi… jfjfjfj

• Kahkaha
Tepkiler: Aze
emekli olduğumda ülkemizin kadim şehirlerinden biri olan kars'a sekiz artı 5 lik bir villa yaptırıp kaz ticaretine başlayacağım.
en büyük hayalim.

Bunlar sadece ucuzluk ve sahil bölgesi kıyaslaması yapmış diycem de öyle bile olsa Adana olamaz

Aslında zengin kesimlerinin olduğu yerler güzel yalan yok. Tam emeklilik kafası diyeceğim ama çok sıcak yaşlanınca o sıcakta yaşarsak tansiyondan gideriz...

Sinop emekli yeri, insanlar medeni birbirine yol veriyor, kibarlar, sahili guzel. Dusunun derim.
Evet öyledir benim memleketim ama çoğu yerde telefon çekmiyor arkadaşlar ona göre :d biz bitane daşın üstüne çıkıyoz her seferinde bi yeri arıcaksak :d

• Beğen
Tepkiler: W
Sinop emekli yeri, insanlar medeni birbirine yol veriyor, kibarlar, sahili guzel. Dusunun derim.
sen hiç sinoplu köylüyle denk geldin mi ya.
bunlar babalarını kesiyorlar para için ne kibarlığı.

Benim favorim "Kaş". Bir gördüm aşık oldum, gözleri boncuk Mavi.

Deniz yok

Bizimkiler 2 sene kaldi cok mutlulardi

kimseye karışmazsan sorun yok zaten ama kendi halkı kendi içinde sıkıntılı.
mal paylaşım şeyi çok.
ama genel olarak şehir merkezi çok korunaklı.
yabancı girişine çok dikkat ediliyorç

Karadeniz'de en güzel yerler (benim gördüklerim) Ünye, Amasya, Tirebolu.

• Beğen
Tepkiler: W
Geri