Emekli olur muyum acaba?

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Geçenlerde telefonuma GİB Yani gelir İdaresi Başkanlığı uygulaması indirdim. Dikkatimi çekti; sigorta başlangıcım 26.02.2000'miş. Yani o zaman bir şirket açmıştım ben basit usul. Tecilli olduğum için de 2003'te Askere gittim. Şu anda SGK primim yeterli 5400'ü geçti. Aklıma geldi. Benim sigorta başlangıcım 2000 olduğuna göre eğer yatırırsam, Tabii ki bağ-kur borcumu, bir yılda askerlik geriye çekeceği için 99'un 2. ayına Tekamül ediyor O zaman ben EYT kapsamından yararlanabiliyorum değil mi? Hani askerlik borçlanması süre kadar sigorta girişini geriye çekiyor ya oradan hesap ettim inşallah doğru hesap etmişimdir. Bağ-kur ödemesini Bu yıl sonuna doğru yapmam lazım ki; önümüzdeki sene çok daha pahalı olacak. Biliyorum biliyorum Söylemene de gerek yok zekalı adamım hahaha. Nasip olursa inşallah önümüzdeki seneye emekli olarak gireceğim. Emekli olarak geleceğim ama tabii ki: çalışmaya devam edeceğim. Harama yönelmeden, kimsenin hakkını gasp etmeden, yaşama devam edeceğim!!

@kamil0920

Yaşadığın şehirdeki il müdürlüğüne gidip sorman gerekiyor. Bilgisayardan kontrol edip neler gerektiğini söylerler.

Geçenlerde telefonuma GİB Yani gelir İdaresi Başkanlığı uygulaması indirdim. Dikkatimi çekti; sigorta başlangıcım 26.02.2000'miş. Yani o zaman bir şirket açmıştım ben basit usul. Tecilli olduğum için de 2003'te Askere gittim. Şu anda SGK primim yeterli 5400'ü geçti. Aklıma geldi. Benim sigorta başlangıcım 2000 olduğuna göre eğer yatırırsam, Tabii ki bağ-kur borcumu, bir yılda askerlik geriye çekeceği için 99'un 2. ayına Tekamül ediyor O zaman ben EYT kapsamından yararlanabiliyorum değil mi? Hani askerlik borçlanması süre kadar sigorta girişini geriye çekiyor ya oradan hesap ettim inşallah doğru hesap etmişimdir. Bağ-kur ödemesini Bu yıl sonuna doğru yapmam lazım ki; önümüzdeki sene çok daha pahalı olacak. Biliyorum biliyorum Söylemene de gerek yok zekalı adamım hahaha. Nasip olursa inşallah önümüzdeki seneye emekli olarak gireceğim. Emekli olarak geleceğim ama tabii ki: çalışmaya devam edeceğim. Harama yönelmeden, kimsenin hakkını gasp etmeden, yaşama devam edeceğim!!

askerlik sigorta başlangıcını geriye çekmiyor sadece borçlanma hakkı tanıyor. yani eksik günün varsa, askerlik süresini borçlanıp ödersen prim gününü artırmış oluyorsun.
lütfen sgk'ya gidip bunu teklif etmeyin, dalga geçerek uzaklaştırırlar.

Emekli olamazsın. Bu mümkün değil.

eğer askerliğin 99 oncesi olsaydı dediğin mumkundu.
örnekler mevcut.
ancak 2000 sonrası oldugu için mümkün değil.

askerlik sigorta başlangıcını geriye çekmiyor sadece borçlanma hakkı tanıyor. yani eksik günün varsa, askerlik süresini borçlanıp ödersen prim gününü artırmış oluyorsun.
lütfen sgk'ya gidip bunu teklif etmeyin, dalga geçerek uzaklaştırırlar.
Sgk çalışanı olarak yaptığın açıklama için teşekkürler. Mamafi, biz eski kafalar öyle olduğunu gözlemlemiş hatta kurum yetkililerinden öğrenmişti, yeni uygulamalar değişmiş olabilir. Ben dalga geçilme ihtimalini göze alıp yine bir sorayım. Ne demiş birisi " Bir umuttur yaşamak.!"

Geçenlerde Spam/Adversitingefonuma GİB Yani gelir İdaresi Başkanlığı uygulaması indirdim. Dikkatimi çekti; sigorta başlangıcım 26.02.2000'miş. Yani o zaman bir şirket açmıştım ben basit usul. Tecilli olduğum için de 2003'te Askere gittim. Şu anda SGK primim yeterli 5400'ü geçti. Aklıma geldi. Benim sigorta başlangıcım 2000 olduğuna göre eğer yatırırsam, Tabii ki bağ-kur borcumu, bir yılda askerlik geriye çekeceği için 99'un 2. ayına Tekamül ediyor O zaman ben EYT kapsamından yararlanabiliyorum değil mi? Hani askerlik borçlanması süre kadar sigorta girişini geriye çekiyor ya oradan hesap ettim inşallah doğru hesap etmişimdir. Bağ-kur ödemesini Bu yıl sonuna doğru yapmam lazım ki; önümüzdeki sene çok daha pahalı olacak. Biliyorum biliyorum Söylemene de gerek yok zekalı adamım hahaha. Nasip olursa inşallah önümüzdeki seneye emekli olarak gireceğim. Emekli olarak geleceğim ama tabii ki: çalışmaya devam edeceğim. Harama yönelmeden, kimsenin hakkını gasp etmeden, yaşama devam edeceğim!!
Çift dikiş yapacaksın yani geçmişte RTE’nin dediği gibi, ne diyelim hayırlı olsun madem

Çift dikiş yapacaksın yani geçmişte RTE’nin dediği gibi, ne diyelim hayırlı olsun madem
Maalesef, öğrendiğim olay şöyle; Askerlik bir devlet hizmeti sayıldığından dolayı eğer sigorta girişinizden önce askerlik yaptıysanız, bedelini ödeyerek sigortalı sayılabiliyorsunuz. Aynı süre kadar girişiniz öne alabiliyor. Aksi takdirde böyle bir şey yapamıyorsunuz. Ancak; sigortanız eksik ise o günlerin ücretini ödeyerek ihya edebiliyorsunuz. Olsun, benim Baharım sonraki yıllara kalsa da en azından net bir bilgi sahibi olmuş olduk..

evet askerlik sigorta girişinden önce olmalı
bunu bilmeyen çok

Geri