Emekçiler Uyanışta... Peki Bizler bunlara nasıl destekte bulunuruz?

Konu sahibi son olarak 795 gün önce görüldü
Bildiğiniz üzere Bursa da Kendi haklarını savunmaktan mesul olan Sendikalara ve Kapitalist sermeynin zinciri olan İşverene karşı bir başkaldırı mevcut. Otomotiv sektöründe Üretimi durdurma kararı alınmasına kadar gidildi... Emekçiler güçlerinin farkına en sonunda varabilmeleri umut verici...

Peki biz diğer illerde bulunan Hak , Emek savunucuları ve Adalet ile Hükmetmek isteyen bireyler !!! Bu konuda bizler ne yapabiliriz Nasıl destek çıkabiliriz ????

Düşüncelerinizi alalım... Düşünce Fırtınasına buyrun....

Konu çok derin biz ülke insanı olarak hakkımızı bilmiyoruz.
Ne kadın ne erkek ne işçi
Hal böyleyken çok rahatlıkla karsinizda kendini zeki sanan Mahluklar sizi ezmeye kalkıyor.
Iscı -işveren arasında ki uçurumun açılmasına sebep sendikalar, korkak şefler, ustabaslari aslında.
Ben çok iyi hatırlıyorum zam zamanı geldiğinde bizim şirkette her ocak ayında pazarlık olur
Bu yıl sadece 1 tane adam çıktı konuştu üretimden kendisi şef.
O kadar hayranlıkla izledim ki adamı.

Kurduğu cümle şu oldu bizim patrona ; abi sen o adamların hakkını vermezsen ben seni nasıl savunur nasıl işini en iyi şekilde yaptırırim o adam in tek derdi geçim kafası rahat olmazsa nasıl verimli olsun.

Kesinlikle çok hoşuma gitti bi diğeri ise başladı miymiy konuşmaya yalakalik etmeye yani böyle adamlar varken işçi kesimi daha çok ezilir patron ile arada ki köprüyü kuracak sağlam insana ihtiyaç var öncelik bu olmalı.

Eğer hakkınızı alamadiginizi düşünüyorsanız gidin konuşun ama gerçekten sağlam bir konuşma yapın ben buna çok inanıyorum en azından kendi patronumu baz alarak bunu diyebilirim.

2. Örgütlenme konusu ;

Efendim yine diyorum ortalık yalaka kaynıyor hele bazı sektörler de otomotivi bilmemekle beraber, örgütlenme kısmı bazı sektörlerde büyük sıkıntı sendika bilinci bizim memlekette pek yok. Olanlarda zaten işçiyi anlayacak kişiler değiller kesinlikle.

Bunu bireylerin sağlaması gerekiyor bi yerde. Kaybetmekten ne kadar çok korkuyoruz işimiz zincirimiz gibi olmuş sanki.
Biraz cesaret ve bilinç lazım emek olmadan sermaye olmaz
Girişimci olmak için emeğe yani işçiye ihtiyaç var biri gider biri gelir kafasını biz yaşattık. Oysa Karl max in dediği gibi birlesebilseydik haklarimiza sahip çıkıp istemeyi bilseydik bugün kapitalizm kölesi olmayacaktık .

Bu eylemi diğer şirketlerde gerçekleştirirse sektörde tam anlamıyla bi kriz olur ve patronlara dank eder ki şu ana kadar ben böyle bir durum gozlemleyemedim uzaktan destekliyoruz lafları çok boş kalıyor .

Is bırakmak üretimi durdurmak gerek
Bu bir suç değil.

Gelinen bu noktada şunu da görüyoruz ki ekonomik olarak ciddi krizler bizi bekliyor .

Konu çok derin biz ülke insanı olarak hakkımızı bilmiyoruz. Ne kadın ne erkek ne işçi ; Hal böyleyken çok rahatlıkla karsinizda kendini zeki sanan Mahluklar sizi ezmeye kalkıyor.

...patron ile arada ki köprüyü kuracak sağlam insana ihtiyaç var öncelik bu olmalı.

2. Örgütlenme konusu ;
.... sendika bilinci bizim memlekette pek yok. Olanlarda zaten işçiyi anlayacak kişiler değiller kesinlikle.

Biraz cesaret ve bilinç lazım emek olmadan sermaye olmaz
Girişimci olmak için emeğe yani işçiye ihtiyaç var biri gider biri gelir kafasını biz yaşattık.

Bu eylemi diğer şirketlerde gerçekleştirirse sektörde tam anlamıyla bi kriz olur ve patronlara dank eder ki şu ana kadar ben böyle bir durum gozlemleyemedim uzaktan destekliyoruz lafları çok boş kalıyor .

Güzel Düşünceleriniz için teşekkür ederim...
YAZINIZIN TAMAMI GÜZEL, KIRPTIĞIM YERLER ÜZERİNDE DURULMASI GEREKEN ŞEYLER OLDUĞU İÇİN KIRPTIM...

Örgütlü yapılanma dediğim sistem sadece aynı iş kolu içerisinde yada çalışanların kol kola ve ortak hareketi değildir... Halkın her kesiminin örgütlenerek ortak hareket bilinci kazanmasıdır...
Bu yüzden Gerekirse bireysel olarak broşürler bastırıp dağıtabilir, Basın bildirisi yayınlaya bilir , Halkı basın açıklamaları dizisi şeklinde meydanlara davet edebiliriz. Bunu yaparken STK lARI KULLANABİLİR , ONLARLA ORTAK ZEMİNDE BULUŞABİLİRİZ.

Diye düşünüyorum...

Yüreğinize sağlık... Bunları eklemek istedim...

Geri