Elon Musk, İsrail'e gidiyor: Gündemde X'e yönelik antisemitizm iddiaları var

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Herzog'un ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan görüşmede, internette yükselen antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" denildi

X platformu, Tesla ve Space X şirketlerinin sahibi milyarder iş insanı Elon Musk; bugün İsrail'i ziyaret edecek. Musk'ın, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesi bekleniyor. Ayrıca rehinelerin yakınlarıyla bir araya gelecek.

Herzog'un ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan görüşmede, internette yükselen antisemitizmle mücadele için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayacak" denildi.

Musk'ın ziyareti, İsrail'in Hamas'la savaşında dört günlük ateşkesin sağlandığı ve bu süre zarfında Hamas'ın elinde olduğunu söylediği yaklaşık 240 rehineden 58'inin serbest bırakıldığı bir döneme denk geliyor.

İsrail Başbakanı Netanyahu, en son 18 Eylül'de Kaliforniya'da Musk ile bir araya gelmişti. X'teki içeriklerin antisemitik olduğu tartışmalarının ardından Musk'tan "ifade özgürlüğü ile nefret söylemiyle mücadele etmek arasında bir denge kurmasını" istemişti.

Musk, antisemitizme ve "nefret ve çatışmayı teşvik eden" her şeye karşı olduğunu söyleyerek yanıt vermiş ve X'in nefret söylemini teşvik etmeyeceğine dair önceki açıklamalarını tekrarlamıştı.

Kaynak

1699253145918-yeni-proje-3.jpg

Okadar insan öldükten sonra niye gidiyormuş sarışın tipsiz

Okadar insan öldükten sonra niye gidiyormuş sarışın tipsiz
Sosyal medya platformlarında korkunç bir denetimsizlik hakim ve yasalar da yetersiz.
İnsanların özel hayatına karışan, hakaret eden, nefret söylemlerini yayan nice insan var ve hangisine müdahale edilebiliyor ki?

Hiç kullanmıyorum o sebeple.

• Alkış
Tepkiler: ne
Sosyal medya platformlarında korkunç bir denetimsizlik hakim ve yasalar da yetersiz.
İnsanların özel hayatına karışan, hakaret eden, nefret söylemlerini yayan nice insan var ve hangisine müdahale edilebiliyor ki?

Hiç kullanmıyorum o sebeple.
Bu sosyal medya mecralarında bu programları kuran objektif olur asla karışmaz diye düşünüyordum adamın canını kim sıkıyor ise hesabını askıya alıyor algı yarattığını da duydum haber akışında çıkıyor bazen twet tiktok x face kapatılsa ciddi anlamda bir iyileşme söz konusu olabilir diye düşünüyorum neyseki ben hiç birisini kullanmayan kesimdeyim kendime bu kötülüğü yapamam.

Bu sosyal medya mecralarında bu programları kuran objektif olur asla karışmaz diye düşünüyordum adamın canını kim sıkıyor ise hesabını askıya alıyor algı yarattığını da duydum haber akışında çıkıyor bazen twet tiktok x face kapatılsa ciddi anlamda bir iyileşme söz konusu olabilir diye düşünüyorum neyseki ben hiç birisini kullanmayan kesimdeyim kendime bu kötülüğü yapamam.
Denetimsizlikten bilinçli kullanıcılar da zarar görüyor ancak sosyal medya hesabı, aktif iş yaşamında da gerekli olabiliyor. Dünya çapında iş bağlantısı olanların mecbur kullandığı alanlar ancak dediğim gibi hem yasalar yetersiz hem de kullanıcı denetiminde başarılı olamadıkları için faydadan çok zarar getirmeye başlayan alanlara dönüştü.

• Alkış
Tepkiler: ne
Dik dur Musk, dik.

Geri